Dugoročna prognoza vremena za april i maj 2019. godine

Za početak - topao april!

Pixabay
Prvih pet dana aprila toplije i uglavnom suvo vreme. Jutarnja temperatura između 8 i 10 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 17 do 22. Posle 3. moguća je kiša mestimično, uz umerenu do jaku košavu. 

Do 18. aprila prosečno toplo i promenljivo, češća kiša ili lokalni pljuskovi. 

Toplo i uglavnom suvo vreme do kraja meseca, ujutro od 7 do 13 stepeni, krajem aprila i do 15, a najviša dnevna do 25. Kiša se predviđa oko 21, 22, 25, 26. i 29. aprila, pri čemu su intenzivnije padavine moguće oko 21. i 29.

Pogledajte i vremenski grafikon po danima za april 2019. godine:

RHMZ 

SEZONSKA PROGNOZA REPUBLIČKOG HIDROMETEOROSOLOŠKOG ZAVODA SRBIJE

MAJ 2019: Prosečno topao i prosečno vlažan maj. Majske kiše. 

Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti malo iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha od 13.6ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u maju biće malo iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom maja biće oko 24.4ºS.

Mesečna suma padavina tokom maja biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini majska suma padavina iznosiće oko 50 mm.


JUN 2019: Topliji i prosečno vlažan jun. 

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 17.1ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 27.5ºS.

Mesečna suma padavina tokom juna biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 1 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini junska suma padavina iznosiće oko 63 mm.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар