Kako sačuvati privatnost na Fejsbuku? Evo šta sve treba obrisati

Životi stotina miliona ljudi danas su nezamislivi bez Facebooka, a tokom godina korišćenja o sebi smo dali podatke koji se zaista mogu zloupotrebiti na najgore moguće načine. Independent je pobrojao listu stvari koje bi trebalo izbrisati s Facebooka kako bi se sačuvala privatnost. 

Pixabay


Prvo što bi trebalo obrisati jeste rođendan. Iako mnogi vole čestitke na Facebooku, datum rođenja nije pametno držati na Facebooku, jer je to podatak koji se vrlo lako može zloupotrebiti.

Obrišite i broj telefona, ako ste ga slučajno postavili na Facebook. Trebalo bi pobrisati i većinu prijatelja. Prema nekim istraživanjima, jedan čovek može održavati vezu s najviše 150 ljudi, a sve ostalo je suvišno i predstavlja gomilu nepoznatih ljudi.

Obrišite i fotografije svoje dece. Osim što preti opasnost od pedofilije, zapitajte se kako će dete reagovati na fotografije kada odraste.

Obrišite i podatke o tome gde vam deca idu u školu. Obrišite i svog šefa. U stvari, nemojte ga dodavati, jer će imati pristup svemu što radite na Facebooku, pa i vašoj kuknjavi o poslu.

Prestanite da označavate mesta koje posećujete. Obrišite i podatke o tome gde ste i kada na godišnjem odmoru. Lopovi sve češće vrebaju kada je ko na odmoru i da li je stan prazan.

Obrišite i status veze, savetuju stručnjaci. Poslednjih godina mnogi fotografišu avionske karte i postavljaju ih na internet. Nimalo pametno. Na jednoj avionskoj karti haker može naći dovoljno podataka da vas pokrade, piše Index.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар