Godišnji horoskop za 2018. godinu

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018. GODINU: Da se najpre razumemo. "Nova godina nije početak, a nije ni kraj, ona je nastavak u koji ulazimo bogatiji za mnoga iskustva". Ovo su reči Hala Borlanda, koje savršeno situiraju odrednicu novih godina u našim životima. Tako je i sa 2018, koja se lagano prikrada našim životima, a onda kada preuzme svoj jednogodišnji mandat, stvar samo nastavljaju da se odvijaju tokovima koje smo već uspostavili... Ali, da li baš uvek mora tako? 

ulleo / Pixabay

Godina 2018. nije prestupna godina, a poznavajući početni i ukupan broj dana, pronašli smo 17 istih godišnjih kalendara između 1900. i 2050. godine, a to su: 1900, 1906, 1917, 1923, 1934, 1945, 1951, 1962, 1973, 1979, 1990, 2001,  2007, 2018, 2029, 2035 i 2046. godina. U 2018. godini postoje ukupno dva dana koji padaju na petak 13. 

Prema kineskom lunarnom horoskopu, godinom vlada, od 16. februara 2018. do 4. februara 2019. godine, Pas. Astrološka predviđana kažu da će se u 2018. godini mnoge stvari dešavati "ispod površine".


Astro vodič kroz 2018. godinu


U januaru 2018. očekuju nas dva Puna Meseca. Možda ćete biti malo napeti za Novu godinu jer je tada Pun Mesec u Raku. Odnosi, veze i partnerstva su jako važni i ozbiljni do sredne meseca, dok je Venera u Jarcu. Mladi Mesec u Jarcu (16. januar), može donijeti početak novog posla, radnog zadatka, programa ishrane ili vežbanja. Nakon što Sunce uđe u Vodoliju (19.), posvetite se svojim vezama i nastojte ojačati ljubavne spone. Ljubav i kreativnost su naglašeni kad Mars uđe u Strelca (26. januar). 

Najbliži odnosi, savezi ili suparništva su naglašeni sve do 17. februara, dok je Sunce u Vodoliji. Dok je Venera u istom znaku, od njih možete imati koristi. Sunčevo pomračnje u Vodoliji (15.), uvodi vas u period promena i aktivnosti kad je riječ o partnerstvima i savezima; jačajte ljubavne veze.

Na početku marta, Pun Mesec u Devici baca svetlo na financije; morate poštivati rokove, platiti račune i biti tačni. Sunce se spaja s Neptunom (4. mart), a vi imate priliku obogatiti svoje intimne aktivnosti kroz maštovitost.

U aprilu su retrogradne planete prioritne. Merkur je retrogradan u prvoj polovini meseca, a vi trebate proučiti sve dokumente zbog mogućih grešaka ili propusta. Komunikacije se poboljšavaju nakon što krene u direktni hod sredinom aprila. Jupiter je retrogradan celi mjesec (i kasnije), pa ne očekujte puno pomoći od drugih ljudi; zauzeti su rešavanjem svojih potreba.

Sredinom maja Mars ulazi u Vodoliju i povećava aktivnosti u vezama i partnerstvima. Dođe li do  konflikta u tom tromesečnom periodu, oslonite se na kompromis kao  metodu smirivanja napetosti.

U junu su naglašena partnerstva - potrebno je da pokažete osetljivost prema osjećajima prijatelja i bližnjih kad donosite odluke koje mogu utjecati na njih. Posle ulaska Sunca u Lava (22. jul), vaše povećava se samopouzdanje što pogoduje novim ličnim planovima ili projektima. 

Vaša strpljivost je u avgustu na ispitu jer je šest planeta retrogradno tog meseca. Iskoristite vreme za analizu dosadašnjih poteza i odluka te razmotrite svoj položaj i važna pitanja. 

geralt / Pixabay

Zemljani znakovi, Bik, Devica i Jarac, zadržaće doslednost u onome što rade i u ovoj godini. Ako je Vaš znak Bik, verovatno ćete morati čuvati svoje resurse i pametno rukovati novcem cele godine, obzirom da se Saturn nalazi u vašem sektoru zajedničkih računa i deljene imovine do kraja godine; to može smanjiti i partnerove prihode ili porodičnu uđteđevinu. Dođe li do problema u odnosima, ne donosite nagle odluke, jer biste se brzo mogli predomisliti. Sredinom marta Mars u Jarcu označava period u kojem možete otvoriti nove perspektive kroz učenje, čitanje, putovanje, religiju, kulturne aktivnosti ili interakciju s mudrim ljudima. Mogući su problemi s obitelji partnera, ljudima iz obrazovanja, strancima i onima iz pravnih djelatnosti. Device će najzad osetiti potrebu za više avanture. Za njih je ovo idealna godina za obrazovanje i karijeru. Moraju čuvati svoje resurse i novac koristiti pametno. Uvek se informišite o stanju partnerovih finansija jer Uran prolazi vašim poljem zajedničkih računa, a to može dovesti do nestanka njegovog izvora prihoda ili ga umanjiti. Napredak u poslu u 2018. možete ostvariti između 20.5. i 20.6., dok Sunce u Blizancima podržava vaše napore. Uspešno završavajte zadatke koji pokazuju vaše jedinstvene sposobnosti. Jarčevi će dodatno uživati u romantičnim odnosima, biće opušteniji i sa više prilika za finansijsku dobit. Nedostaje vam više samopouzdanja i energije u zamislima od kojih pre vremena odustajete. Partner je malo razočaran u vas i vaša veza može doći u ozbiljnu krizu sredinom leta. Oni koji su solo imaju izgleda da upoznaju srodnu dušu, najviše u maju ili u avgustu.

Pripadnike vatrenih znakova, Ovnove, Lavove i Strelce, u 2018. očekuje puno aktivnosti, akcije i brzih okolnosti. Ovnovima bi to trebala biti povoljnija godina u odnosu na prethodnu, sa više svakodnevne rutine, ali i finansijske sigurnosti. Savet je da ipak ne analiziraju previše svoje odnose ili izbegavaju da ih tretiraju isključivo u smislu koristi. Oni koji su solo već duže vreme mogli bi na proleće, pogotovo u aprilu da upoznaju osobu svog života koju su toliko dugo čekali da se pojavi.Lavovi  će biti dodatno orijentisani na materijalo, pri čemu ih i očekuju mnoge opcije i perspektive koje bi mogle biti finansijski isplative. Čuvajte svoje resurse i pazite na novac cele godine jer se Pluton nalazi u dugotrajnom boravku u vašem sektoru zaposlenja i zdravlja, a to može uticati na vaše prihode. Važan period za pitanja rada i zajedničkih finansija, a dobro je povezan i s učvršćenjem temelja vaše sigurnosti, očekujte početkom 2018. Iskoristite povoljne prilike na najbolji način. Ulazak Urana u polje karijere u maju može označavati promjenu u vašem životnom putu. Novac kroz rad od kuće možete zaraditi između 7. i 30.11., dok Venera boravi u Škorpionu. Strelčevima predstoji izazovna godina, u kojoj će pokazati dosta odlučnosti u rešavanju nekih problema koji na to čekaju, a u slučaju pune posvećenosti profesiji stići ce i dobar produktivni rezultat. Na poslu je moguće iznenadno napredovanje, moguće je čak i političko angažovanje.Tokom godine moguća jača virusna infekcija.

Blizanci, Vage i Vodolije, dakle Vazdušni znaci, imaće faze ozbiljnih preispitivanja, posebno veza, jer će smatrati da ih neke od njih opterećuju ili iscrpljuju više nego što treba. Blizanci bi tokom godine trebali da bez većih problema razreše neke delikatne probleme. Od kraja januara do sredine marta Mars je u Strelcu, vašem polju partnerstva, odnosa i veza, što može doneti napetost u odnosima s bliskim osobama, emocionalne ili poslovne prirode. Budite pažljivi prema osećajima osoba koje volite i saradnicima; moguće je da imate potrebe koje su drugačije od bliskih osoba. Dođe li do sukoba, kompromis može umanjiti tenzije. Ali nemojte dozvoliti da vas iskorištavaju. Napredak u svojoj delatnosti možete ostvariti između u prvom kvartalu godine, dok Sunce u Ribama podupire vaše napore. Uspešno završite sve poslove koji su vam zadati u tom razdoblju. Vage ce imati dodatnih poslovnih opcija i prilika za poboljšanje finansija. U drugom delu godine ukazuje se rizična poslovna prilika i može se desiti da ako se odluče za nju, uz malo sreće jako dobro profitiraju. Ipak, moraju biti veoma oprezne jer jedan pogrešan potez sa sobom može nositi i dosta gubitka. Vodolijama će uspešnija biti druga polovina i kraj 2o18. godine, kada će najzad razrešiti neke ozbilje dileme i probleme sa kojima su već neko vreme suočene. Finansije bi trebalo da se popravljaju  kako godina bude odmicala pa iskoristite  da i nešto uštedite.

Kada su u pitanju Vodeni znaci, Rak, Škorpija i Ribe, predviđanja Zodijaka za 2018. godinu kažu da će morati da se prilagođavaju različitim situacija i odnosima, uključujući i icidentne, ali uz znatno aktivnije učešće u tim situacijama. Rakovi će želeti da se suoče sa nekim ozbiljnim dilemama koje već neko vreme guraju pod tepih, pri čemu je dobro vreme za to u drugoj polovini godine.  Novac i potrošačke navike su naročito važne ove godine. Iako vam je situacija na profesionalnom planu i u karijeru podložna promenama, ako ste zadržali radnu disciplinu i čvrsto radili na svom dugoročnom planu, osetićete rezultate. Vodite računa o stanju partnerovih financija, ali naročito  do 11.5. 2018, kad Mars naglašava sektor zajedničkih računa; također, proanalizirajte svoje dugove, kredite, osiguranje i planove za umirovljenje, bez obzira na godine. Napredak u svojoj delatnosti možete ostvariti između 20.3. i 18.4., dok Sunce u Ovnu podupire vaše napore. Na emotivnom planu, Od 9.3. Jupiter je retrogradan u zoni ljubavi i tada ćete promišljati u pravim vrednostima koje želite ostvariti u tom području. Zadnjih desetak dana aprila su također snažno povezana ova dva polja, a povoljan je i period od 31.5. do 2.6. Škorpije će biti dosta okrenute materijalnom - novim prihodima, gradjevinskim radovima... za šta će imati i odgovarajući novčani priliv. Ipak, naći će vremena i za rekreaciju i - malo više romantike! Početak godine može biti povoljan na poslovnom planu što treba iskoristite toliko koliko god je u vašoj mogućnosti. Takodje, trudite se da budete na zemlji dok budete postizali te uspehe i ne dozvolite da vas to ponese, jer već drugi deo godine može biti malo teži i biće potrebna vasa istrajnost i strepljenje da stvari izvedete na pravi put što se posla tiče. Ribe će imati godinu sa dosta optimizma i realističnijeg odnosa prema životnim problemima, pri čemu će to biti i idealno vreme za savršeno intimno povezivanje sa osobom do koje im je stalo. Vazno je o da tokom ove godine ostanete pozitivni i da zadržite veru u sebe i svoje poslovne odluke ma šta vam drugi pričali. Zima će vam otvoriti jednu novu poslovnu mogućnost koju bi trebalo da pokušate iskoristiti svojom mudrošću.

astrosajt.blogspot.com

ulleo / Pixabay

OVAN

2018. će biti veoma uzbudljiva godina za Ovna. Ovan se u poslednjih nekoliko godina borio na mnogim poljima. Godišnji horoskop nastavlja da pokazuje napredak, kao i mogućnost da se sav napor Ovna u 2018. konačno isplati. Jaka godina za karijeru i prihode, kao i za pozitivnu unutrašnju motivaciju. Naravno, Jin i Jang zahtevaju od Ovna da radi malo više u nekim područjima koja su izašli iz ravnoteže.

Poosao i finansije

Ovnovi, ne počinjite da trošite novac još uvek, ali 2018. izgleda kao odlična godina što se tiče novca. Dosta ste radili, spremite se za naplatu! Mnogi od vaših projekata, ideja i poslovnih poteza će dati rezultate u 2018. To može da znači da je vreme za unapređenje, skok u karijeri ili čak dalje razvijanje poslovnih ideja i planova.

Kada je reč o poslu i novcu, 2018. je vaša godina. Većina vaših sposobnosti će doći do izražaja još u prvom delu godine, pa zato pucajte na visoko. Gledajući godišnji horoskop za Ovna 2018., može se sa sigurnošću reći da nema razloga za oklevanje kada sve što zamislite zvuči kao sjajna ideja.

Ljubav, porodični i društveni život

Ponekad, uspeh u jednoj oblasti znači malo više angažovanja u drugoj. Godišnji horoskop za Ovna 2018. pokazuje da će porodični i intimni odnosi biti zategnuti u prvom delu godine. U stvari, mogu i da izmaknu kontroli. Budite spremni da čvrsto držite u rukama čak i najmanju nesuglasicu vezanu za porodicu ili voljenu osobu.

Ignorisanje malih znakova upozorenja može dovesti do velikih problema. Ako želite harmoniju 2018., budite spremni da razgovarate o problemima. Budite voljni da rešavate probleme koji nailaze, ne prepuštajte ništa slučaju. Godišnji horoskop za Ovna 2018. pokazuje da postoji realna mogućnost da, ukoliko prevaziđe dramatične trenutke u prvom delu godine na ljubavnom planu, ostatak godine neće nailaziti na prevelike prepreke.

Zdravlje

Godišnji horoskop za Ovna 2018. pokazuje da stvari izgledaju sjajno u pogledu zdravlja. Iskoristite ovo stanje da još više vežbate svoje telo, srce i um. Hranite se zdravo, vežbajte i obezbedite svom organizmu dovoljno sna.

Ovo je godina kada možete da se isprobate u novom sportu o kom ste u poslednje vreme razmišljali ili da odvojite malo vremena za sebe i izbacite negativnu energiju u teretani. Pronađite način da kanališete tu energiju, brinite o svom telu i 2018. će se pokazati kao dobra godina za vaše zdravlje.


BIK

Tvrdoglav, ali strpljiv, Bik je uvek spreman da preživi oluju. Godišnji horoskop za Bika 2018. pokazuje da će mu ove osobine pomoći tokom težih razdoblja 2018. Prvi deo godine će doneti borbu za posao i novac, dok će zdravstveni problemi takođe izazvati konfuziju tokom cele godine.
Dobra vest je da su ljubav i intimnost sve vreme na vrhuncu, što će omogućiti Biku da ima stalnu podršku. Izazovi će ga i ove godine dovesti do ličnog rasta i promene, a sve vodeći ka pozitivnim ishodima.

Posao i finansije

Prema godišnjem horoskopu za Bika 2018., najvećeg neprijatelja na poslu kog će Bik imati je samog sebe. Čak i ako svetska ekonomija izaziva napor i zbrku, nema potrebe da se to internalizuje. Brige o svemu, o poslu ili dugovima, vašoj budućnosti neće mnogo pomoći.

Umesto toga, skoncentrišite se na svoje najbolje kvalitete i verujte da ste u stanju da odradite odličan posao. A ako ne možete, preduzmite nešto! 2018. je dobra godina za Bika za učenje novih veština i razvoj sposobnosti.

Možda ćete se iznenaditi – meseci od januara do maja su stvoreni za uspeh. Ne dozvolite sebi da zbog sumnje u sebe izađete iz igre.

Ljubav, porodični i društveni život

Ono što je sigurno je da ćete ove godine dobiti punu podršku prijatelja, porodice i voljenih. Godišnji horoskop za Bika 2018. pokazuje da će u ovoj godini romantika biti sve vreme na vrhuncu. Vaša sposobnost da komunicirate, poverite se i otvorite svom partneru doprinosi učvršćivanju vaših odnosa.

Takođe, i poverenje koje imate jedno prema drugom je ključni deo vaše veze. Ako ste tek na početku, ne žurite što pre u intimu, već se što bolje upoznajte. Pustite da se strast malo ohladi i omogućite stvarima da se dešavaju polako. Imate više nego dovoljno prijatelja, a upoznaćete i nove u periodu mart-jun.

Zdravlje

Za Bika retko da postoje izazovi kojima ne mogu odgovoriti. Bikovi su poznati po tome što su tvrdoglavi, oni nikada ne odustaju. Zato iskoristite tu svoju osobinu ove godine ako budete primorani da se borite za svoje zdravlje. Pristupite zadatku logički. Šta je ono što uspeva? Šta ne? Radite više od onoga što daje pozitivne rezultate i eliminišite sve ono što ne daje.

Godišnji horoskop za Bika 2018. pokazuje da bi to moglo značiti da se odreknete nekih zadovoljstava, na šta niste u potpunosti spremni, ali kada je u pitanju zdravlje, krajnje je vreme da se odreknete nezdravih navika. Ne dozvolite da tvrdoglavi stav radi protiv vas.


BLIZANCI 

Ovaj znak je poznat po tome što stalno menja mišljenje, ali ove godine Blizanci neće imati mnogo tema za diskusiju. Godišnji horoskop za Blizance 2018. pokazuje da su stvari prilično jasne. Biće tu i tamo nekih napada na vašu karijeru, ali u većini slučajeva neće uticati na vašu finansijsku situaciju. Vaš ljubavni život će biti zadovoljavajući i neće zahtevati nikakve značajne promene.

Vašem zdravlju će biti potrebno malo održavanja, tako da ćete morati da uzmete u obzir osnovnu brigu o sebi. Drugim rečima, Blizanci, imate ispred sebe godinu gde je put prilično očigledan, tako da možete da pronađete svoj mir.

Posao i finansije

Blizanci, pripremite se. Kada počne 2018., naći ćete se na meti na radnom mestu. Ljudi će dolaziti po ono što imate i daće sve od sebe da vam to i uzmu. Ostanite jaki. Glavu gore, uradićete dobar posao i ne ustručavajte se da se sami pohvalite.

Skrenite pažnju na sebe nadređenima koliko doprinosite poslu, tako da oni sa sabotažom na umu ne uspeju u svojim naporima da vas potkopavaju. Godišnji horoskop za Blizance 2018. pokazuje da će dobar deo godine biti nepredvidiv i zahtevan, ali vas očekuje veliki profesionalni napredak u novembru ili decembru.

Ljubav, porodični i društveni život

Godišnji horoskop za Blizance 2018. pokazuje da, kada je reč o odnosima, vi ste ona uobičajena, neodlučna osoba. Ovo nije godina da se donose velike odluke, ali stalno ćete vagati prednosti i mane vaše veze. Šanse su velike da ćete želeti da promenite život od januara do juna, ali to premišljanje će samo doneti stres.

Evo jednog saveta Blizancima 2018. – može biti mnogo bolje ako cenite ono što imate. Imate odlične prijatelje, porodicu i međuljudske odnose! Dakle, potrebno vam je vreme da to i primetite. Razvijajte ove odnose. Usporite malo, osetite miris cveća i prestanite da mislite da je trava zelenija na drugom mestu. Umesto toga, uživajte u luksuzu mira u odnosima koji vam donosi 2018. godina.

Zdravlje

Godišnji horoskop za Blizance 2018. pokazuje da će biti nekih uspona i padova što se tiče zdravlja, tako da je dobro da to imate na umu. Ne odlažite osnovne stvari do poslednjeg trenutka, kao što je poseta lekaru.

Pregled lekara može brzo da vam reši probleme ako se oni pojave. Srećom, imate divnu podršku osoba koje vas okružuju i na njih se možete osloniti kada god vam je potrebna pomoć. Samo se nemojte ustručavati da tražite ono što vam treba.


RAK

Ovo je uzbudljivo vreme za Raka! Godišnji horoskop 2018. pokazuje da će život možda delovati pun misterije i intrige za preosetljive Rakove. Iako će se stvari možda dešavati malo presporo za vaš ukus, Rakovima će 2018. doneti interesovanje za učenje, kreativnost i mnogo novih mogućnosti.

Posao i finansije

Rakovi, vi verujete da je to što radite ispravno. Zato može biti veoma frustrirajuće kada vas zaobiđu pozitivni poslovni rezultati. Kada 2018. počne, vi ćete se osećati kao da ste na vrhu sveta u profesionalnom smislu. Godišnji horoskop za Raka 2018. pokazuje da će se u prvom delu godine poslovni problemi nakupljati.

Nagrade će otići onima koji su već uložili dosta vremena i energije da bi postigli ono što žele. Ako niste uložili u posao, biće vam teško da gledate kako su drugi uspešni. Sa jedne strane, znaćete da je to jedino fer. U stvari, ispravno je što će drugi uspeti. Sa druge strane, moraćete da razmislite o postupcima koji su vašu karijeru skrenuli sa puta.

Preispitajte se i shvatite na čemu treba poraditi još više da biste ostvarili uspeh u drugom delu godine. Ne brinite – ovo ne znači da 2018. nema šta da vam ponudi. Godišnji horoskop za Raka 2018. pokazuje da će tokom leta vaše finansije biti dobre, ali možda ne u onoj meri u kojoj ste se nadali.

Ljubav, porodični i društveni život

Početak godine bi mogao da bude pun iskušenja. Odnosi koje ste pokušavali da popravite ili poboljšate mogu lako da krenu u suprotnom smeru, a sve na osnovu jedne nepažljive reči. Tokom ovog perioda, shvatite da od vašeg ponašanja sve zavisi. Budite pažljivi sa rečima i pokušajte da vežbate strpljenje.

Zapamtite, vi niste uvek u pravu. Posvetite više vremena slušajući svog partnera i zajedno radite na tome da shvatite vaše međusobne potrebe. Ulaganje u ljubav je obavezno u prvom delu kalendarske godine ako želite da učvrstite vaš harmoničan odnos.

Zdravlje

Uvek emotivan, Rak je često samom sebi najgori neprijatelj kada je zdravlje u pitanju. Godišnji horoskop za Raka 2018. donosi dobre i pozitivne emocije, a zdravlje bi trebalo da ostane jako dobro ako se stres svede na minimum. Kao i uvek, odmarajte se dovoljno i ugađajte maksimalno sebi u danima kada vam se čini da ne možete da postignete sve.


LAV 

Na mnogo toga ćete biti ponosni! Godišnji horoskop za Lava pokazuje da ste naporno radili i da ćete videti ostvarenje svog napornog rada u karijeri. Otvaraju se mnoge mogućnosti, ljudi će vam se diviti za genijalnost, a možda čak i predložiti nove poslovne poduhvate. Činiće vam se kao da vam se svi sa strane dive, osim osoba najbližih vama.

Da biste održali sklad 2018. godine, potrebno je vremena da uspostavite ravnotežu u svom životu. Ne vrti se ceo svet oko vas, iako imate mnogo kvaliteta.

Posao i finansije

Godišnji horoskop za Lava pokazuje da će 2018. početi veoma burno! Promocije, priznanja, pažnja … sve stvari za koje Lav živi. Ovakva vrsta uspeha će se nastaviti tokom cele godine, što je dobro, imajući u vidu nove ideje ili nastavak projekata koje ste zanemarivali u poslednje vreme.

Započinjanje novog posla ili poboljšanje starih odnosa može doneti veliki uspeh.

Najbolji savet za 2018. je da nastavite da tražite nove mogućnosti, zato što možete jako puno od toga dobiti. Ako nešto ne ide kako treba, ne gubite vreme.

Pristupite iz drugog ugla. Godišnji horoskop za Lava 2018. pokazuje da ćete imati puno uspeha u ovoj godini, tako da, ako se jedna opcija zatvori, ne nervirajte se. Otvoriće se nova.

Ljubav, porodični i društveni život

Lav ponekad može da bude kralj drame. Imajte ovo na umu ako vaša veza krene nizbrdo na početku 2018. Ne mora biti vašom krivicom. Ali je teže da volimo druge ako trošimo previše vremena voleći sebe. Morate obraćati mnogo više pažnje na vaše voljene. Skrenite pažnju sa sebe neko vreme. Godišnji horoskop za Lava 2018. pokazuje da ljudi neće imati mnogo saosećanja za vas i da će vaša veza imati poteškoća u prvoj polovini 2018.

Moraćete da se oslonite isključivo na sebe ukoliko želite da rešite probleme. Ili još bolje, ne preuveličavajte stvari. Ako postoji problem, rešite ga i krenite dalje. Promena vaše reakcije na probleme ili više ljubavi sa vaše strane nego obično će pomoći da se vaša porodica, prijatelji i najbliži vrate tamo gde bi trebalo da budu – pored vas.

Zdravlje

Vitalni i moćni, služiće vas odlično zdravlje. Jedite zdravu hranu, vežbajte ili se što više opuštajte. Odmor je ključ u 2018. godini. Dešavaće se toliko stvari da ćete biti u iskušenju da preskočite odmor i vežbe, ali kada to uradite, osetitićete efekte. Zapamtite da je za zdravlje najbitnija umerenost u svemu.

DEVICE

 Stabilnost je uvek dobro došla za Device. Godišnji horoskop za Devicu 2018. pokazuje da će u ovoj godini dostići maksimum na mnogim poljima. Sve će biti lako, jednostavno i upravo onako kako želite, ali nećete imati ni previše avantura. To je u redu!

Uzbuđenje nije uvek dobra stvar. Uživajte u jednostavnosti i radosti koju vam 2018. može doneti. Koncentrišite se na građenje karijere i učvršćivanje veze na duge staze, ali takođe i cenite osnovna zadovoljstva koja će vam život pružiti. Godišnji horoskop za Devicu 2018. pokazuje da ćete naći radost u svemu ove godine.

Posoa i finansije

U 2018. godini, važno je da prestanete da požurujete stvari. Godišnji horoskop za Devicu 2018. pokazuje da ovakva vrsta nepažnje može da dovede do ozbiljnijih problema u karijeri i finansijama. Umesto toga, potrebno je vreme da proverite da li ste sve uradili kako treba. Ako postoje labave strane na poslu, mogu da izazovu profesionalne probleme, pa ih zato što pre učvrstite.
Proveravajte dokumenta i to dva puta. Ne žurite u bilo koju vrstu dugoročnog rešenja ove godine, jer možete uleteti u nešto što će izazvati probleme u godinama koje dolaze. Poslujte preko advokata, računovođa i stručnjaka ove godine.

Godišnji horoskop za Devicu 2018. pokazuje da će vaša karijera zabeležiti stalan napredak od početka marta, ali ako pokušavate da ubrzate stvari, možda propustite još veće mogućnosti. 2018. ima mnogo nagrada za Devicu – zato vežbajte poverenje i sledite pravila.

Ljubav, porodični i društveni život

Godišnji horoskop za Devicu 2018. pokazuje da će početkom godine Device doživeti razdor u intimnim odnosima. Biće potrebno vreme da rešite probleme. Ne očekujte da se stvari jednostavno reše, samo zato što želite sve odjednom. 2018. će biti idealna godina da poradite na interpersonalnim odnosima uz stručnu pomoć ili podršku grupe.

Kada dođe jun, bićete u mnogo boljoj poziciji što se tiče davanja i primanja ljubavi. Prijatelji i porodica će biti tu tokom cele godine. Posvetite vremena ljudima koji vas vole i dobićete puno zauzvrat.

Zdravlje

Što se tiče zdravlja, nemate razloga za brigu. Zdravlje će biti dobro. Ostanite u formi, jedite zdravu hranu i poradite još malo na sticanju zdravih navika. Ako vam dosadi takav stil života, oprobajte se u nekom novom sportu i osetićete mnoge prednosti redovnog vežbanja.


VAGA

Kod Vage, stabilnost i ravnoteža su veoma važni. Godišnji horoskop za Vagu 2018. pokazuje da će ovo biti velika godina, jer donosi toliko toga. To će inspirisati Vage da se dalje razvijaju i isprobaju nove stvari.

Budite spremni za neke sitne probleme na početku godine, pošto će biti izazova u pogledu karijere, ali to nije ništa što je nemoguće prevazići. Sigurno će se pojaviti neka posebna osoba koja će se truditi da zadobije vašu pažnju, ali držite strasti pod kontrolom. Ne želite da obećanje prave ljubavi sagori u plamenu ove romanse.

Posao i finansije

Godišnji horoskop za Vagu 2018. pokazuje da će vas mnoge stvari sustići. Loša finansijska odluka ili jednostavno loš tajming će izazvati nemir na poslu. Ne paničite.

Koristite svoju sposobnost da sporo i stabilno rešavate probleme. Da biste se vratili na pravi put, biće potrebno da preuredite neke stvari, što podrazumeva planiranje, koje vam dobro ide. Uprkos teškom početku, stres oko finansijskih odluka će vas motivisati da se potrudite i da napokon počnete da napredujete u svim oblastima života.

Ljubav, porodični i društveni život

Nova romansa samo što se nije rasplamsala! Ponekad vas previše strasti može dovesti do panike. Međutim, želja za posedovanjem nije uopšte romantična.

To treba da kontrolišete. Ako se osetite preplavljeni ljubavlju, ne stežite obruč previše. Usporite malo i opustite se. Vežbajte poverenje kako u romantičnim, tako i u platonskim vezama ili budite spremni za nesuglasice u letnjim mesecima. U smislu pronalaženja prijatelja ili nove ljubavi, budite otvoreni za sve. Godišnji horoskop za Vagu 2018. pokazuje da, bez obzira na put koji izaberete, mir i harmonija će preovladavati tokom novembra i decembra.

Zdravlje

Dok god se fokusirate na balansiranje svog života ove godini, godišnji horoskop za Vagu 2018. pokazuje da neće biti zdravstvenih problema. Saturn dolazi da pomogne da se stvari stabilišu i povrati energiju i snagu. Ove godine ćete lakše ignorisati želju da radite više nego što možete.


ŠKORPIJE 

Škorpije, odlučni ste da se stvari odvijaju onako kako ste vi zamislili. Ako ne bude tako, smešićete se spolja, a ključati iznutra, dok ne rešite problem. Godišnji horoskop za Škorpiju 2018. pokazuje da će vam ova godina pružiti puno zadovoljstava. Stvari će zaista ići vama na ruku, posebno u pogledu veza i karijere. Dakle, osmeh na lice i uživajte u 2018.

Posao i finansije

Godišnji horoskop za Škorpiju 2018. pokazuje da će ova godina doneti balans na svim poljima. Biće veoma uspešnih poslova, a produktivnost bi bila bolja kada bi mentalna snaga pokrenula volju na više akcije. Jupiter će vas podstaći da želite da promenite neke stvari, da vam zaista promena bude neophodna. Zato, ako ste nezadovoljni, promenite nešto. Vreme je da preispitate polja u kojima ne napredujete i da rizikujete da pokrenete stvari na bolje.

Vaša kreativnost će dostići vrhunac u ovoj godini, tako da možete skupiti hrabrost da isprobate sve lude ideje koje vam padnu na pamet.

Ljubav, porodični i društveni život

Škorpije, strast i ljubav nikada nisu bili problem za vas. Vama je uvek jasno šta želite i obično to lako i dobijete. Osobina koja vam ponekad nedostaje je druženje i povezivanje sa ljudima i u 2018. vrata za tu opciju će vam biti širom otvorena. Ako ste introvertni, vaš partner će vas zamoliti da se otvorite. Učinite to.

Ove godine ćete biti puni zanosne energije i kreativnosti. Prenesite nešto od ove energije na međuljudske odnose i bićete iznenađeni napretkom koji možete ostvariti. U početku će vam biti neprijatno, pa čak i zastrašujuće. Držite se. Godišnji horoskop za Škorpiju 2018. pokazuje da ćete biti nagrađeni. Ako ste bez partnera, što nikada kod vas ne traje dugo, budite strpljivi i sačekajte da se pojavi jedna posebna osoba.

Zdravlje

Nakon naporne 2017., godišnji horoskop za Škorpiju 2018. pokazuje da ćete ući u novu godinu malo iscrpljeni. Dozvolite svom telu da se oporavi i dajte mu vremena za to. Kao što možete videti iz drugih oblasti u svom životu, 2018. će vam doneti strast i kreativnu energiju za koju ne morate da se borite na način na koji ste morali u 2017.

Međutim, ta energija će doći samo ako niste previše iscrpljeni da je primite. U prvom delu godine morate da verujete da je kreativnost odmah iza ugla i zato se opustite, meditirajte i dobro odmorite. Vitalnost će se vratiti uskoro.

STRELAC

Godišnji horoskop za Strelca 2018. pokazuje da je ova godina puna vedrine! Iako će biti nekih uspona i padova, opšti pozitivan stav Strelca će održati stvari pod kontrolom. Ako ne ide uvek sve kako treba, ne plašite se da potražite pomoć od onih koji imaju iskustva i mogu da vam pomognu. Okretanje ka iskustvu je najbrži način da naučite.

Kad se suočite sa nevoljama kojih će možda biti u 2018., budite spremni da učite iz njih i napredujete. Na taj način ćete imati mogućnost da se menjate i rastete kao ličnost.

Posao i finansije

Godišnji horoskop za Strelca pokazuje uspone i padove. U prethodnoj godini bilo vam je važno da napredujete u pogledu karijere i finansijskog statusa. U 2018. godini, Strelcu će biti naporno toliko planiranje. Nasuprot tome, buduće planiranje i trud ćete ostaviti po strani.

Godišnji horoskop za Strelca 2018. pokazuje da, dok god ste skoncentrisani na zadovoljstvo, sve će biti u redu. Ukoliko niste, morali biste da se potrudite da održite svoj posao i sprečite nazadovanje u karijeri.

Ljubav, porodični i društveni život

Lojalan u svemu, Strelac ponekad želi da sazna ko su osobe koje nisu u njegovom taboru. Godišnji horoskop za Strelca 2018. pokazuje da će ovo biti problematična godina, u pogledu porodičnih odnosa i prijateljstva. Međutim, možda nije loše saznati na koga možete da računate. Što se tiče vas, bićete u maksimalnoj formi u 2018., sa svim kvalitetima koje čine Strelca tako privlačnim.

To može izazvati ljubomoru kod pojedinih prijatelja koji se osećaju ugroženim u vašoj blizini. Nemojte donositi nikakve važne odluke, ali nemojte se ni ograničavati. Sprijateljite se sa kim želite. To je vaš život. Pa ipak, udaljite se od prijatelja koji imaju zajedljive komentare. Do kraja godine, vaši pravi prijatelji će i dalje biti u blizini. Kao i jedna posebna osoba.

Zdravlje

Sada kada se Pluton povlači, godišnji horoskop za 2018. pokazuje da će zdravstveno stanje Strelca biti mnogo bolje ove godine. Nažalost, moraćete da potrošite deo godine da biste popravili zdravstveno stanje iz prethodnog perioda. 2018. je idealna godina da uspostavite normalan san, redovno vežbate i zdravo se hranite.

Biće potrebno više meseci da vratite ravnotežu svom organizmu, zato krenite od početka godine i menjajte sve što ne doprinosi vašoj celovitosti. Razmislite o uzimanju vitamina kao dodatak zdravoj ishrani. Budite istrajni u tome da vežbate bar pola sata dnevno. Vaše mentalno zdravlje se dosta borilo prošle godine i vežbe će puno pomoći da se vratite u dobru formu. Ova godina će zahtevati mnogo energije od vas, zato obezbedite sebi miran san i psihički odmor.


JARAC

U svetu Jarca, nezavisnost je ključna reč. Vi znate šta želite i imate malo strpljenja da čekate da vam neko drugi dozvoli da to i dobijete. Ova godina će vam dozvoliti lep odmor od borbe, jer godišnji horoskop za Jarca 2018. pokazuje da ćete dočekati uspeh kao rezultat prethodnog napornog rada.

Možda ćete osećati društveni pritisak zbog želje da provedete kvalitetno vreme sa samim sobom, pa se zato potrudite da izbalansirate te dve strane. Uživajte u vremenu koje ste odvojili za sebe, ali uživajte i u druženju sa drugima, jer ćete samo tako stvoriti pozitivnu atmosferu i mir.
Posao i finansije

Godišnji horoskop za Jarca 2018. pokazuje da je poverenje na vašoj strani u 2018., zahvaljujući uticaju Sunca na svako polje vašeg života. Po običaju, ljudi će vas nadgledati i pitati se kako sve postižete. Ne dozvolite da to utiče na vaš napredak. Dobra vest za sve ostale je da ćete biti naročito otvoreni. Bićete spremni da podelite svoje tajne, svoju energiju i uspeh. Samo budite oprezni.

Postoji razlika između rada u timu i žrtvovanja svog napora da biste ostali popularni. Budite svesni onih koji pokušavaju da ukradu plodove vašeg truda. Naravno, ne treba previše da brinete, jer svi znaju da ste vi onaj koji pokreće stvari.

Ljubav, porodični i društveni život

U pogledu društvenog života, Mars će malo uticati na vas u 2018. godini. Godišnji horoskop za Jarca 2018. pokazuje da će početak uticaja Marsa učiniti da ne budete društveni kao obično, pa čak i mrzovoljni. Ljudi će biti začuđeni vašim kratkim fitiljem ili nedostatkom želje za izlascima ili proslavama. Socijalizacija sa pozitivnim ljudima je zapravo veoma važna zbog energije koju ste potrošili u prethodnoj godini.

Godišnji horoskop za Jarca 2018. pokazuje da ove godine treba da se fokusirate na revitalizaciju i oblasti koje su bitne, umesto da gubite energiju na nevažne stvari. Do jeseni ćete bolje razumeti kako da nađete ravnotežu u životu. Savladavanje unutrašnjih strahova će vas učiniti sposobnijim i u drugim oblastima vašeg života. Nemojte očekivati velike korake na interpersonalnom nivou ove godine ukoliko ne radite na sebi i kultivišete svoju ličnost.

Zdravlje

Vreme je da preispitate svoj stil života, prema godišnjem horoskopu za Jarca 2018. U prošlosti ste se provlačili ne obraćajući pažnju na zdravlje. Ipak, moraćete da promenite brigu o sebi. Psihički, moraćete da se borite sa uticajem Saturna. Ako obratite pažnju na ono što je potrebno vašem telu, onda je to odgovarajuća ishrana, vežbanje i odmor.

U svakom slučaju, naći ćete mir i životnu ravnotežu do jeseni. Samo je pitanje da li želite da potrošite ovu godinu boreći se sa sobom, ili trudeći se da popravite zdravstveno stanje.


VODOLIJA

Vodolija je poznata po dopadljivom, prijateljskom karakteru. Neke od osobina koje privlače ljude oko vas su vaša iskrenost i ljubaznost. Takođe, ljudi imaju poverenja u vas, jer nikada ne otkrivate tajne koje vam povere. Deo vaše popularnosti leži i u vašoj želji za nezavisnošću, što može učiniti da delujete neuhvatljivo i misteriozno s’ vremena na vreme. Takođe, ljudi mogu da osećaju kao da vas zaista ne poznaju. Pa ipak, to je u redu. Iako lako privlačite druge, vama je potpuno ugodno da budete okrenuti sebi.

Godišnji horoskop za Vodoliju 2018. pokazuje da vaša interesovanja leže u razotkrivanju misterija života. Najviše ćete pokazati interesovanje za ljude koji mogu u vama da pobude kreativne ideje. Nisu vam potrebni drugi u meri u kojoj ste vi potrebni njima, što može dovesti do sukoba, kada je reč o ličnim vezama. Godišnji horoskop za Vodolije 2018. pokazuje će ova godina biti veoma povoljna, zahvaljujući interakciji planeta. Spremite se za mirnu godinu, u kojoj ćete ubirati plodove svog prethodnog truda.

Posao i finansije

Godišnji horoskop za Vodoliju 2018. pokazuje da će ove godine ubirati plodove iz minulog rada. Možda nećete doživeti spektakularan finansijski uspeh, ali ćete svakako napredovati. Ako neki projekti ne naiđu na podršku, to će vas samo podstaći da istupite sa novim i svežim idejama i budete bolji nego pre. Najbolje je da započnete nove projekte krajem proleća ili da dalje razvijate one koji su počeli da rastu.

Zapamtite, korov može da ubije ono što pokušavate da uzgajate. Neptun još uvek obituje u vašoj kući novca ove godine. Oslobodite se starih ideja, uložite u nove. Potrudite se da ostavite dugove iza sebe, kao i poteškoće i probleme da biste napravili mesta za buduću produktivnost.

Ljubav, porodični i društveni život

Ovo je godina za promene. Često Vodolije izbegavaju romantične ili intimne odnose na duge staze u korist svoje nezavisnosti. Zahvaljujući kretanju Neptuna, kako pokazuje godišnji horoskop za Vodoliju 2018., vaša osetljiva priroda će čeznuti za životnom lekcijom koju pravo vezivanje može doneti. To znači da ćete vezi u kojoj ste se našli dati šansu da postane dublja i smisaona.

Venera će vas podstaći da uživate u zadovoljstvima i u novoj, dubljoj prisnosti sa partnerom. Do jeseni, mogućnost da otvorite svoje srce zauvek je velika. Ne plašite se da predate celog sebe u tom periodu. Možda ste još uvek nespremni da se posvetite nekome u potpunosti, ali je i vreme da se oslobodite unutrašnjih strahova. Vaša mirna priroda će vam i ovog puta pomoći da postignete zajedništvo.

Zdravlje

Zdravom telu je potreban smiren um. Kad vaš unutrašnji svet počne da se smiruje, tek tada ćete osetiti efekte povratka energije. Osetićete direktnu korelaciju između vitalnosti i mentalnog napretka. Nastavite da radite na unutrašnjem miru i spokojstvu i trudite se da izbacujete stres na dnevnom nivou kroz relaksaciju. Nema mesta za zabrinutost za Vodolije u 2018. godini, zato što mirno stanje vašeg uma neće tolerisati odvlačenje pažnje sa pozitivnog stava.


RIBE 

2018. godina je novčić sa dve strane za Ribe! Godišnji horoskop za 2018. pokazuje veliki uspeh kada su u pitanju sva polja osim međuljudskih odnosa. Karijera, novac i želja da učite i razvijate svoje sposobnosti će obeležiti prvu polovinu godine. U drugoj polovini 2018. biće potrebno da uložite mnogo više napora i truda kako biste stvari održali pod kontrolom.

Ali, to je u redu. Ribe nikada nije bilo strah od napornog rada. Kada je reč o međuljudskim odnosima, Ribe će u 2018. imati malo više izazova. Mnoga pitanja će zahtevati da odvojite više vremena kako biste razumeli probleme i rešili ih. Dobra vest je da umete da shvatite da su poteškoće zapravo izazovi koji vas čine jačim i boljim. Osetljive, a borbene, osobe rođene u znaku Ribe će dočekati mir u 2018. godini.

Posao i finansije

Vaš naporan rad će se napokon isplatiti, kako pokazuje godišnji horoskop za Ribe u 2018. U ranijim delu godine, najverovatnije ćete dobiti novčani podsticaj. Ako niste otpočeli neki novi projekat, nije bitno. Sreća će vas stalno pratiti u finansijskom smilsu, pa se zato ne treba opterećivati.

Sve dolazi na svoje mesto, i u trenucima kad mislite da je sve izgubljeno, nećete biti ni svesni kakve vas sve mogućnosti okružuju. Pa ipak, najbolji deo godine za poslovanje je prvi kvartal, dok će u kasnijem periodu vaš uspeh biti propraćen problemima. Budite spremni da vredno radite, jer će prvi period lakog uspeha bez prevelikog napora brzo proći.

Ljubav, porodični i društveni život

Što se tiče porodice i prijatelja, sve je u redu. Imaćete udobnost i bliskost, ali morate i vi uložiti više truda u prijateljstva i odnose sa ljudima. U julu, vaša veza će naići na poteškoće. To će biti dobar trenutak za prevrednovanje vašeg odnosa. Da li se u njemu osećate dobro? Ako je odgovor ne, onda morate da sagledate ono što dajete ili dobijate za uzvrat.

Problemi leže u jednom od vas. Odvojite vremena da biste saznali odakle potiču problemi i pokušajte da ih rešite. Iako će biti prostora za nesporazume i u septembru i oktobru, važno je da stalno ulažete ljubav, nežnost i poverenje u vašu vezu. Ako stvari krenu nizbrdo, shvatićete da li možete da računate na osobu sa kojom ste u vezi.

Zdravlje

Lako je da se osećate dobro kada vam u životu ide sve kako treba! Posle napornog posla koji ste odradili, zaslužili ste priznanje. Ali, ne dozvolite da se samo prepustite zadovoljstvima. Morate stalno voditi računa o ispravnom načinu života kako ne biste ugrozili svoje zdravlje. Uprkos uspehu koji ćete iskusiti na početku godine, budite umereni u svemu. To će biti ključna rečenica ukoliko želite da budete zdravi u 2018. godini.

tt-group.net


Mesečeve mene i lunarne faze u 2018. godini

Lee_seonghak / Pixabay

Donosimo i kalendar faza Meseca za 2018. godinu. On može pomoći da odredite, recimo, tačan period početka mesečeve dijete, ali poslužiti i u druge svrhe.


NAPOMENA: Mesečeve mene i lunarne faze u ovom pregledu se odnose za glavni grad Srbije, Beograd, odnosno na prostore GMT +1 vremenske zone što obuhvata Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Makedoniju, Nemačku, Madjarsku, Holandiju, Sloveniju, Švedsku, Švajcarsku…

U kalendar je već uračunat prelaz sa zimskog na letnjeg računanje vremena i obrnuto, tako da nije potrebno praviti korekcije.

Ako se nalazite u nekoj drugoj vremenskoj zoni, ili želite još podataka i za druge vremenske periode, kalendar mesečevih mena možete pogledati na
ovom sajtu.


Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар