HOROSKOP: Šta donosi pomračenje Meseca u Lavu 10. februara?

Prvo pomračenje Meseca u ovoj godini je 10. februara, na 22. stepenu  Lava, koji obrazuje trigone sa tranzitnim Saturnom u Strelcu i Uranom u Ovnu. Ovo pogoduje onima koji pregovaraju sa strancima, planiraju stručno usavršavanje u inostranstvu, zaposlenje u stranoj firmi ili su na pragu emotivne veze koja može da preraste i u stabilan brak.

Woodpuncher / PixabayPomračenje Meseca i prolazak komete očekuju nas u noći između petka, 10. februara i subote, 11. februara. Najpre će se pomračiti Mesec, a onda će posle nekoliko sati biti vidljiva i kometa 45P, koja će proći blizu Zemlje. Ta kometa poznatija je pod nazivom novogodišnja.

Pomračenje Meseca biće vidljivo iznad Evrope, velikog dela Azije, Bliskog Istoka, Afrike i Severne Amerike. Posmatranje ove pojave golim okom remeti prirodni balans tečnosti u telu, a više utiče na žene, nego na muškarce.


U Beogradu će pomračenje Meseca trajati nešto više od 4 časa - počeće u petak 10. februara u 23.34 časova, a završiće se 11. februara 03.53 časova.

Podsetimo, do pomračenje Meseca dolazi kada se Sunce, Zemlja i Mesec poravnaju, sa Zemljom u sredini. Tada Zemljina senka pada na Mesec i dolazi do pomračenja satelita. Ukoliko bude vedro nebo, Mesec će dobiti tamnosrebrnu boju. 

 
Pomračenje Meseca je zapravo opozicija sa Suncem, čiji je uticaj oslabljen u znaku Vodolije (neočekivane okolnosti) i Meseca (emocije, narod) u Lavu (vlast, položaj), uglavnom vodi ka pogrešnim procenama. Zato odložite donošenje važnih odluka, makar do sredine marta, a ako možete i do juna. Jer, 26. februara očekuje nas i pomračenje Sunca, a u periodu između dva pomračenja nije poželjno donositi važne odluke, započinjati nove poslove, izuzetak su samo umetnički projekti.

U vreme pomračenja Meseca, opozicija između tranzitnog Jupitera u Vagi (partnerski odnosi, profesije koje zahtevaju prisustvo u javnosti) i Urana u Ovnu (ego), nepovoljno utiče na poljuljane odnose između emotivnih i poslovnih partnera, članova porodice, prijatelja... Najosetljiviji će biti Bikovi, Rakovi i Ribe, znaci u kojima je uticaj Meseca naglašen, kao i oni čije su natalno Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars ili podznak između 20 i 24. stepena Lava, Bika, Škorpije i Vodolije.


Ako vam je natalna Venera ili Mars blizu 22. stepena Lava, poželećete da promenite nešto u ljubavnom životu. Ipak, strpite se neko vreme.


OVAN (21. 3 - 20.4)


Pomračen Meseca u vašoj petoj astrološkoj kući pod uticajem Saturna iz Strelca donosi uvećanje prihoda umetnicima i sportistima. Moguć ulazak u vezu sa osobom koja često putuje.


BIK (21. 4 - 21.5)


Tačka pomračenja Meseca u četvrtom astrološkom polju upozorava da se klonite rasprava sa partnerom i članovima porodice. Ako se bavite kupoprodajom nekretnina, odložite donošenje važnih odluka.


BLIZANCI (22. 5 - 21.6)


Pomračenje Meseca u vašoj trećoj astrološkoj kući donosi vam uvećanje prihoda, naročito ako često putujete zbog posla ili radite u medijima. Moguća veza sa Vagom, Lavom ili Strelcem.


RAK (22. 6 - 22.7)


Pod uticajem pomračenja Meseca u drugom astrološkom polju, mogući su neplanirani izdaci, zato izbegavajte rizične poslove. Na nekom putu, možete da upoznate osobu u koju ćete se zaljubiti.


LAV (23. 7 - 22.8)


Pomračen Mesec u vašem znaku, upozorava da izbegavate rasprave sa ženama, ma kog pola da ste. Mesec upravlja astrološkom kućom mašte i inspiracije, što donosi uspeh umetnicima i naučnicima.


DEVICA (23. 8 - 22.9)


Tačka pomračenja Meseca u vašoj 12. astrološkoj kući opominje da povedete više računa o tome šta kome pričate. Dobro proučite nove ponude, naročito ako ste zbog posla prisutni u javnosti.


VAGA (23. 9 - 22.10)


Pomračenje Meseca, vladaoca polja karijere, u vašem 11. astrološkom polju, donosi vam isplativu ponudu od stranaca, ali ipak ne morate da žurite sa donošenjem konačne odluke.


ŠKORPIJA (23. 10 - 22.11)


Tačka pomračenja Meseca u vašoj astrološkoj kući karijere upozorava na mogućnost problema na poslu, ipak to ne bi smeo da bude razlog donošenj nekih važnih odluka u afektu.


STRELAC (23. 11 - 21.12)


Uticaj pomračenje Meseca u devetom astrološkom polju najavljuje promene na poslu koje podrazumevaju i češća putovanja. A na nekom putu ili seminaru u inostranstvu možete da upoznate jednog Lava.


JARAC (22. 12 - 20.1)


Pomračenje Meseca, vladaoca astrološkog polja ljubavi, u osmom polju, upozorava da izbegavate ulazak u poslovno partnerstvo, naročito ako radite u medijima, turizmu ili s nekretninama.


VODOLIJA (21. 1 - 19.2)


Tačka pomračenja Meseca u vašoj sedmoj astrološkoj kući, donosi nove šanse na poslovnom planu, naročito ako ste prisutni u javnosti. Ako ste žena, može da vam se udvara jedan Strelac.


RIBE (20. 2 - 20.3)


Uticaj pomračenja Meseca u vašem šestom astrološkom polju donosi uspeh lekarima i umetnicima. Ipak, trebalo bi da izbegavate stresne situacije i rasprave s koleginicama, ma kog pola da ste.


Izvor: Kurir / Večernje novosti
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар