Otkriće naučnika: Evo šta uništava ćelije raka za 48 sati

renjith krishnan/ FreeDigitalPhotos.net

Poznato je da su medicinski stručnjaci vrlo skeptični prema raznim prirodnim preparatima i lekovima i tvrde kako još uvek nije sprovedeno dovoljno istraživanja koja bi potvrdila da je to zaista tako. Međutim, postoje i razna istraživanja koja se objavljuju u medicisnkim časopisima, a jedno takvo je istraživanje naučnika sa Univerziteta u Adelejdu u Australiji.Ovi naučnici su otkrili da laurinska kiselina, koja inače čini 50 odsto kokosovog ulja, uništava više od 93 odsto ćelija raka debelog creva kod ljudi nakon samo 48 sati tretmana.

Zanimljivo je da je laurinska kiselina otrovala ćelije raka tako što je istovremeno izazvala oksidativni stres, pritom znatno smanjujući nivo glutationa (koji je potreban ćelijama raka da bi se zaštitile od oksidativnog stresa).

Eksperimenti su sprovedeni in vitro u Petrijevim posudama, ali i in vivo na pacovima, pokazavši jednako dejstvo.

Laurinska kiselina se inače nalazi i u majčinom mleku, a predstavlja masnu kiselinu koja podržava imunološki sistem i ima antimikrobna svojstva.

Kliničke studije Američkog društva za nutricionizam su pokazale da masti u kokosovom ulju "mogu biti korisne u lečenju i prevenciji stanja poput dijabetesa, osteoporoze, virusnih bolesti (mononukleoza, hepatitis C, herpes…), bolesti žuči, Kronove bolesti i raka".

Dokazano je da kokosovo ulje umanjuje neželjene efekte hemoterapije i da poboljšava kvalitet života pacijenata obolelih od raka, piše theheartysoul.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар