RAZOTKRIVANJE: Tajna društva u Srbiji – od srednjeg veka do novog milenijuma

Nova knjiga Nebojše Pajkiće i Isidora Bjelice razotkriva i prikazuje postojanje i istorijat tajnih udruženja u Srbiji i objašnjava njihove isprepletane odnose i uticaj na političku stvarnost do danas. 



"Stranice koje slede, ovaj neobični brevijar svakojakih misterija, treba da se shvate kao jedan predlog za čitanje baštine, ili predlog za razmišljanje, ili provokacija za cerebralne centre logike. Ili dijagonalni priručnik. Bezbroj puta nam se desi, u životu preopterećenom tehnikom održavanja egzistencije, da neku ideju do koje smo stigli posredstvom ovog ili onog izvora,  a  koju  smatramo,  ako  ne  kapitalnom,  a  ono  višestruko  podsticajnom,  na  različite  načine  i  za  mnoge  ljude  dragocenom, ne uspemo da konzervišemo, arhiviramo i tako spasemo  od  zaborava,  ne  uspeva  nam  da  njenu  potenciju  pretvorimo  u  akciju.  Veoma  često  nam  se  desi  da  potom  nabasamo na novi materijal koji bi u srazu sa prethodnim, oplodivši ga, proizveo zaključak koji bi nas usmerio dalje; nekada smo toga svesni, veoma često nesvesni jer su teme, motivi i ideje potonuli u tminu nesvesnog što ponekad može biti bolno."

Ovo su rečenice koje vas čekaju na početku knjige Tajna društva u Srbiji – od srednjeg veka do novog milenijuma Nebojše Pajkiće i Isidora Bjelice,  koja razotkriva i prikazuje postojanje i istorijat tajnih udruženja u Srbiji i objašnjava njihove isprepletane odnose i njihov uticaj na političku stvarnost do danas.

Ko su bili bogumili, templari, jovanovci i kako je to uticalo na našu istoriju, ali i na savremenu političku situaciju? Kako su malteški vitezovi uticali da glavni toposi jovanovaca budu i prioriteti Tuđmanove odbrane, koji je i sam bio malteški vitez. Uticaj Heterije, grčke tajne organizacije na Karađorđeviće i njeno suprotstavljanje Obrenovićima. Koliko danas Heterija ima uticaja na dinastičke naslednike i našu političku situaciju?

Povezanost Mlade Bosne, Crne ruke i tajne komunističke partije. Ekskluzivni i poverljivi dokumenti iz ruskih, engleskih, italijanskih i nemačkih arhiva o crnoj, beloj i crvenoj ruci. Statut i konspirološka osnova Crne ruke, kao i suđenje Apisu i njegova poslednja volja... Spiskovi pripadnika organizacije. Sve o tajnoj komunističkoj partiji, Mustafi Golubiću i Crvenom kamernom orkestru... Kako je delovala tajna komunistička partija? Ko su uopšte masoni, ko su jugoslovenski i srpski masoni i kakav je njihov cilj. Delovanje teozofa, šamana, mesmerista i kabalista na našoj teritoriji. Sve o počecima i konspirologiji četničkog pokreta i njihovoj vezi sa Crnom rukom. Delovanje naših organizacija u Rusiji. Ko je kako i zašto od srednjeg veka do danas tajno radio u kojoj organizaciji i šta je bio njihov cilj? Tajna društva sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih i instaliranje srpske političke elite od strane ezoterika i šamana dr Veska Savića; ko je i za koga je zaista radio Slobodan Milošević?

Knjigu koja nudi odgovore na ova i otvara druga pitanja, objavila je Laguna.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар