Astrološki pregled za ovu nedelju: 16 - 23. mart 2015.

Hermann / pixabay.com
Tekuća nedelja nosi sa sobom snačajna astrološka dešavanja. Recimo, ovog utorka, na samom početku dana, Uran u Ovnu i Pluton u Jarcu obrazovaće tačan kvadrat. Ovo je poslednji, sedmi kvadrat koji su u prethodnih par godina napravile ove dve planete.

Uticaj ovog kvadrata osećaće se sigurno makar još godinu dana. Za koju godinu ćemo moći da vidimo razliku u svetu pre i nakon sukoba Urana i Plutona u kardinalnim znacima.

Samo nekoliko dana nakon ovog kvadrata dešava se totalna solarna eklipsa na 29. stepenu Riba. Ova eklipsa je posebno zanimljiva po tome što se odigrava na poslednjem stepenu poslednjeg znaka Zodijaka. Eklipse donose i prekide, čišćenje zastarelog i nepotrebnog. Novo poglavlje se piše na novom listu papira. Ali kod ove eklipse kao da je veza između završetka i početka dodatno naglašena.

Samo pola dana nakon nje, Sunce ulazi u prvi znak Zodijaka, u znak Ovna. Ovim počinje nova astrološka godina, novo godišnje doba – proleće, simbol buđenja prirode. Priroda nam daje snažan podsticaj da počnemo ispočetka.

Merkur, planeta intelekta i komunikacije, koja se nalazi u Ribama, ove sedmice ima zanimljive susrete. U ponedeljak, Merkur obrazuje izazovan aspekt, kvadrat, sa retrogradnim Saturnom u Strelcu, a u sredu će se naći na istom stepenu Riba sa Neptunom.

Ove sedmice imamo i najavu kraja perioda koji je obeležio kardinalni sukob Urana i Plutona, i početak perioda od par godina koji će obeležiti kvadrat između Saturna i Neptuna u promenljivim znacima.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

    ponedeljak - Merkur u Ribama kvadrat retrogradni Saturn u Strelcu
    utorak - Uran u Ovnu kvadrat Pluton u Jarcu
    Venera ulazi u znak Bika
    sreda - konjukcija Merkura i Neptuna u Ribama
    petak – Solarna eklipsa na 29 stepeni Riba (10:46)
    Sunce ulazi u znak Ovna (23:46)
    Merkur u Ribama inkonjukcija Severni mesečev čvor u Vagi
    subota – Merkur u Ribama inkonjukcija retrogradni Jupiter u Lavu
    Merkur u Ribama opozicija Lilit u Devici
    Venera u Biku inkonjukcija retrogradni Saturn u Strelcu
    nedelja – Merkur u Ribama sekstil Pluton u Jarcu

Izvor: penzin.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар