RECEPT: Ovim tonikom se rešite nadutosti zauvek!

Foto: PublicDomainPictures / pixabay.com

Postoji nekoliko osnovnih uzroka nadutosti: usporen rad creva, prekomerna težina ili intolerancija na određene namirnice. U svim navedenim slučajevima nadutost je uzrokovana pogrešnim prehrambenim navikama poput svakodnevnog konzumiranja obroka koji sadrže previše soli, fast-food, gaziranih pića, unošenjem u organizam većih količina testenine, pirinča ili krompira i nedovoljna hidratizacija.


Čak i hormonalne promene, duže izlaganje stresu, konzumiranje određenih lekova, kao što su antidepresivi, antibiotici ili lekovi protiv bolova, mogu uticati na nadutost stomaka. Takođe, nadutost može biti uzrokovana i ozbiljnijim zdravstvenim problemima i zato vam savetujemo da svakako posetite gastroenterologa kako bi se isključila takva mogućnost.

Pre nego što vam ponudimo vrlo popularni domaći lek za plin i nadutost, važno je razumeti gdje nadutost nastaje tako da možete promijeniti svoje navike u skladu s tim.




Najčešći uzroci nadutosti


Nadutost može biti izazvana nizom različitih faktora. U nekim slučajevima, ona nastaje zbog zdravstvenog stanja ili nekog emocionalnog stanja koje ne možete kontrolisati. Gas također može proizvesti hrana koju jedete, način na koji je jedete i što jedete u kombinaciji.

Kada kombinujate namirnice koje su teško probavljive, proces probave se zaustavlja i hrana ostaje u želucu duže nego što je normalno. To uzrokuje da hrana fermentuje, a u nekim slučajevima i truljenje što dovodi do proizvodnje gasa i nadutosti.

Očito, menjanje svojih navika i pravilno kombinovanje hrane je prva stvar koju je potrebno napraviti kako bi se ovaj problem izbegao.

Ali ako ipak dođe do nadutosti pokušajte ovaj recept koji je pomogao mnogim ljudima! Zaista je neverojatan!


Tonik protiv nadutosti


Sastojci za jedno posluživanje

1 šoljica vode
1 prstohvat mlevenog đumbira
1 prstohvat mlevenog kumina
1 prstohvat morske soli
½ kašičičice semenki komorača

Priprema


Pristavite vodu na plamen i kada proključa ubacite sve sastojke. Kuvajte oko 5 minuta. Ostavite da se ohladi i popijte dok je sveže. Vaša će nadutost ispariti u roku od nekoliko minuta!

Napomena

Gas će se osloboditi (već je u vama, tako da mora izaći), ali će to biti objavljeno u nekoliko minuta i bez uvredljivog mirisa!
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар