Masirajte "tačku stotinu bolesti" i učinićete čuda za svoje zdravlje!

U Kini je ova tačka na kolenu, Zu San Li, poznata i kao „tačka dugovečnosti“, a u Japanu kao „tačka od stotinu bolesti“. Njeno aktiviranje daje trajni podmlađujući i isceljujući efekat, sprečava starenje. Masirajući je,  možete izlečiti mnoge bolesti, uključujući impotenciju, štucanje, zatvor, gastritis...


Tačka Zu San li nalazi se ispod čašice kolena, odnosno niže ispod kolena i malo sa strane.
Da biste je pronašli, pokrijte koleno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i domalog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju.

Možete je pronaći i na drugi način: Sedite na pod, pritisnite čvrsto stopala ka podu i povucite ih prema sebi, ne podižući pete od poda. Primetićete da se ispod kolena stvorilo uzvišenje. Pronađite najvišu tačku ovog uzvišenja, stavite na nju prst i zauzmite startnu poziciju.


Masiranjem tačke Zu San Li možete da postignete sledeće:

- normalizaciju krvnog pritiska

- normalizaciju glukoze, insulina

- suzbijanje upalnih procesa u organizmu

- regulaciju imune funkcije čoveka

- poboljšate varenje

- lečite bolesti gastrointestinalnog trakta

- tretirate posledice moždanog udara

Kako možete da utičete na „tačku dugovečnosti“

Masirajte tačku Zu San Li u jutarnjim časovima i pre ručka: 9 puta kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno.

Ukoliko smatrate da niste vešti u masiranju, na ovu tačku možete da stavite čen belog luka isečen napola i ostavite ga sat-dva, dok koža ne pocrveni.

Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim časovima pogodna je za gubitak težine – 400-500 grama nedeljno. Ali nemojte je masirati neposredno pre spavanja, da ne biste izazvali nesanicu.

Inače, masiranje tačaka na telu jedna je od najstarijih metoda lečenja na Istoku. Ukupno, ljudsko telo poseduje 365 tačaka i 12 glavnih meridijana, što je identično broju dana i meseci u godini. Delovanje akupresure, odnosno masaže pritiskom prstiju na određene tačke, zasnovano je na učenjima o meridijanima i kanalima koji su povezani s određenim organima.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коментара:

  1. Анониман05. јул 2018. 22:44

    ZENA KOJA MI POMOGLA I KOJA IMA JAKU MOC JE MELI...JA SAM RAZNE STVARI PRONALAZILA PO KUCI ZIVOT MI BIO U HAOSU..SVE DOK KUMA MI NIJE DALA BROJ OD ZENE KOJA ZAISTA UME I ZNA..DA RADI SVOJ POSAO...+4915211239855 VIBER

    ОдговориИзбриши