Zagonetno stvorenja iz snega uzburkalo internet (VIDEO)

Foto: YouTube
Kanađanin Majls Lamont veruje da prilika koju je snimio kod Skvomiša (Britanska Kolumbija) nije niko drugi do Bigfut, veliko majmunoliko stvorenje za koje se priča da tumara divljinama Sjedinjenih Država i Kanade. 

Video, koji je zabeležio pre dve godine dok je bio na planinarenju na planinama Tantalus, severno od Vankuvera, tek sada je postavio na Jutjubu, a do sada ga je pregledalo više od 260.000 ljudi.


“Sasvim sam siguran da je ono tamo dole Saskvoč. Ne vidim ga baš najbolje. To je ona mala crna tačka koja se kreće posred snega u nedođiji”, komentariše Lamont na snimku.

Video je intrigantan zato što se stiče utisak da prilika veoma brzo napreduje uz planinu.

“Ako je ovo čovek, zašto bi se peo uz ovaj greben ili ovu snežnu padinu. Zašto naprosto ne ide pravo dole?”, pita se Lamont.

“Dobro je da smo poneli pivo, možda možemo da ga namamimo. Ne znam na kojoj smo visini, ali verovatno blizu 2.200 metara, a ovaj tip juri po snegu kao da to nije ništa.”

Na snimku još kaže da “subjekat nedvosmisleno ima dve noge i da nema cipele za sneg, ranac niti odeću u boji”.

“Kretanje po ovakvom terenu i mekom snegu bez obuće za sneg bilo bi veoma težak poduhvat, a brzina kojom je prešao datu razdaljinu bila bi veoma velika za čoveka bez odgovarajuće opreme za sneg”, komentariše on.

Uprkos onima koji sumnjaju u autentičnost Lamontovog snimka, tvorci Projekta “Saskvočov genom”, u okviru koga je u prikupljanje podataka i dokaza uloženo 500.000 dolara, ocenjuju ga kao “ozbiljnu studiju”.

Bigfut (veliko stopalo) poznat je i pod imenom Saskvoč, što na jeziku kanadskih starosedelaca znači “veoma dlakav čovek”.

Dejli mejl
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар