U subotu, prema vikinškoj mitologiji, smak sveta?!

Prema nordijskoj mitologiji 22. februara nas očekuje apokalipsa koja će uništiti planetu. Zemlja će se otvoriti i osloboditi stanovnike Pakla, prenosi Dejli mejl.

Vikinški Ragnarok - „Sumrak bogova” je serija događaja koja uključuje i konačnu borbu u kojoj će poginuti većina bogova, dogodiće se razne prirodne katastrofe i potapanje sveta. Prethodi mu „zima svih zima”, gde će se smenjivati tri hladne zime, bez leta između njih. Zvuk roga prizvaće sinove boga Odina i ostale heroje bojnog polja, pre nego što će Odina, ali i ostale bogove stvaraoce ubiti vuk Fenrir. Rat će se voditi širom sveta, vladaće nemoral, neće se poštovati ni srodničke veze. Vuk Skol će pojesti Sunce a njegov brat Hati Mesec, zbog čega će zvezde pasti s neba a Zemlju će potresati zemljotresi.

Još jedan deo legende tvrdi da će se zmija iz Modgarda osloboditi i izdići iz okeana. Neki veruju da se takav događaj već dogodio u Kaliforniji prošle godine, kada su pronađene dve džinovske zmijolike ribe.

Ovo verovanje je zasnovano na delu islandskog pisca Snorija Sturlusona, iz 13. veka.

Moderni Vikinzi su se već pripremili za apokalipsu otputovavši u britanski grad Jork radi proslave Jorkirškog festivala - koji je izgovor da se odrasli ljudi maskiraju i mačuju replikama. Finale festivala je u subotu, kada će oko 300 ratnika marširati kroz grad, pre „konačne bitke”.

Iako naučnici nisu potvrdili ove događaje, Vikinzi vole da slave i ne žele da propuste događaj. Da li će subota biti dan kada će se svet obnoviti i naseliti ga preživeli bogovi i samo dva ljudska bića, sa zemljom koja tone u more i pravi novi put u utopiju sa neograničenim bogatstvom?

I ako se ništa ne dogodi u subotu, da li će se Ragnarok pridružiti stotinama propalih predviđanja, poput apokalipse Maja 21. decebmra 2012. - kada je Zemlju trebalo da uništi asteroid, i milenijumske bube Y2K 1. januara 2000?

Izvor: Novosti.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар