Mesečni horoskop za januar-siječanj 2014.

Kraj 2013. i početak 2014. godine su u znaku vladavine Jarca, koja traje od 22. decembra/prosinca do 20. januara/siječnja. Kakav je to, u astrološkom pogledu, taj period konkretno za vaš horoskopski znak, pogledajte u tekstu koji je pred vama.

OVAN (21. 3. - 20. 4)

Posao

Iako ste vrlo energični ne možete istovremeno da se angažujete na nekoliko strana i da pratite sve aktuelne događaje na poslovnoj sceni. Okolina vas često usporava u poslu, a saradnici nisu uvek spremni da nagrade vaše zalaganje. Ipak, pred vama je faza kreativnog uspona, predstoje vam uspešni rezulatati u poslovima koji podrazumevaju određeni stepen rizika ili "lidersku ulogu". Oko 9. januara očekuju vas različita poboljšanja, poslovno unapređenje ili dobra prilika da poboljšate finansijsku situaciju. Kad je posao u pitanju, druga polovina januara je povoljnija, jer ćete dobiti nekoliko interesantnih poslovnih ponuda kako od novih tako i od starih saradnika. Osim toga, tokom januara može doći do prekida saradnje sa nekim osobama, jer ne želite da stalno ispravljate tuđe brljotine, naročito ukoliko radite u većim kompanijama. Vodite računa šta pričate o drugima, pogotovo kada su žene u pitanju. U drugoj polovini meseca biće vam jasnije kakve promene želite. Pokrenuli ste nekoliko projekata, ali još zavisite od nekog ko vam je bitan u poslu i bez koga projekat ne može da se realizuje. Krajem meseca moguća je prolazna finansijska kriza, što će vas dodatno motivisati da prihvatite nove poslovne kombinacije. Nema razloga za lažnu skromnost i profesionalnu nesigurnost.

Ljubav

Zaista ponekad u ljubavi deluje kao da je sve moguće ili dostupno, naročito ukoliko ste dovoljno nadahnuti i hrabri da izrazite svoje intimne namere. Imate utisak da na vašu psihološku i emocionalnu sigurnost najbolje deluju neke dobro isplanirane ili unapred izrežirane situacije. Međutim, u emotivnom ili strasnom zanosu na kraju ćete učiniti ono što osećate srcem, a ne glavom. Jako vam je stalo da unapredite svoj ljubavni ili intimni život. Ukoliko postoji dobra prilika, potrudite se da je ne propustite, prihvatite novu ljubavnu romansu i emotivni izazov. Nezadovoljstvo trenutnim ljubavnim odnosom podstaklo vas je da krenete u ofanzivu, što inače vrlo retko radite. Nakupilo vam se svega i želite da znate na čemu ste u toj vezi. Ukoliko partner nešto ne preduzme, čvrsto ste rešili da zauzmete drugačiji stav. U prethodnom periodu imali ste više mogućnosti da obnovite neke kontakte, ali vam je to samo pomoglo da shvatite šta želite u budućnosti. Neki predstavnici znaka biće u iskušenju da uđu u tajnu vezu ili da pomalo flertuju, a sve zbog potrebe da osete da su bar malo voljeni. Ukoliko ste mladi ili slobodni potencirajte stil zavođenja i osvajanja, ali sačuvajte i dobru meru ukusa, uz svoje tipične manire. Potrudite se da ispoštujte nečije emotivne potrebe ili osećanja.

Zdravlje

Budite jako oprezni u saobraćaju, moguć je gubitak kontrole za volanom. U ovom periodu mučiće vas nervna iscrpljenost, upala žučne kese, išijas i infekcije grla.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Pažljivo pratite aktuelna dešavanja na poslovnoj sceni, jer vam je stalo da unapredite poziciju među saradnicima. U ovom periodu prihvatićete nove poslovne izazove koji su u skladu sa vašim afinitetima. Ipak, nemojte dozvoliti da vas posao okupira više nego što je potrebno. Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od različitih komentara ili neprijatnosti koje potencijalno narušavaju vaš poslovni i društveni status. U odlučujućem trenutku zatražite nečiji savet, pre nego što se upustite u novu poslovno-finansijsku akciju. Lako se možete naći u situaciji da se oslonite na pogrešne osobe koje će verovatno izigrati vaše poverenje, a vi ćete biti odgovorni za to. U vašem okruženju postoji mnogo ljubomornih ljudi. Od sredine meseca uspećete da se izborite za neki novac koji je odavno trebalo da vam stigne. Period je veoma uspešan za Bikove koji rade sa naftom, gasom, lekovima ili kozmetikom. Do 22. januara pokušajte da završite posao koji će vam doneti određene povlastice i dugoročniji efekat. Krajem decembra očekuje vas profesionalna satisfakcija, javno priznanje ili napredovanje na poslovnoj lestvici. Do 17. januara vodite računa šta potpisujete i dogovarate se, jer mnoge sitnice mogu da vam promaknu, što bi vas kasnije skupo koštalo.

Ljubav

Povremeno prolazite kroz različite faze raspoloženja, ali jasno izražavate potrebu za većim osećanjem bliskosti, poverenja ili emotivne naklonjenosti. Partner vas uporno nagovara da prihvatite novo ili kompromisno rešenje, ali nedostaju vam odlučnost i dobra volja, a osećate i emotivnu nesigurnost. Nikako vam ne prija kad se na vas vrši psihološki pritisak, zbog čega vas iritira partnerovo ponašanje. Imate utisak da voljena osoba vešto koristi "zaobilazan način" da ostvari svoje namere, što dodatno podstiče vaše nezadovoljstvo. Dobra volja, nežnost ili pažnja predstavljaju najbolji odgovor na zajedničke dileme. Druga polovina meseca biće mnogo povoljnija, kada ćete upoznati nekoliko novih, zanimljivih osoba. Tokom celog perioda trudićete se da što manje budete u kući, što više da izlazite i družite se, a verovatno ćete otići i na neko lepo putovanje, gde ćete privlačiti pažnju suprotnog pola. Postoji mogućnost da uđete u tajnu vezu sa partnerom koji je zauzet, ali i to može kratko da vas drži, jer ćete imati još mogućnosti. Ukoliko ste mladi i slobodni, prihvatite nečije udvaranje i društvo. Ljubavnu romansu potrebno je pažljivo negovati, jer bez uzajamne naklnosti i iskrenosti ona gubi svoju snagu, vrednost i značenje. Krajem meseca očekuju vas sjajni događaji, intimna sreća i ljubavni procvat.

Zdravlje

Probleme sa grlom i kašljem podstiče virus koji će vas dugo mučiti. Ovo je pravo vreme za vitamine i prirodne stimulanse imuniteta. U saobraćaju budite oprezni, naročito prilikom noćnih vožnji.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

Potrebno je da pravilno uskladite svoje profesionalne želje i mogućnosti. Delujete zabrinuto zbog svog poslovnog statusa i ne želite da se pomirite sa standardima koji vladaju u vašoj okolini. Tražite efikasniji način delovanja sa namerom da unapredite poslovnu poziciju, ali mnoga pitanja ostaju bez odgovora. Saradnici vam najviše zameraju da olako prelazite preko nekih poslovnih ponuda ili da se suviše rukovodite za ličnim procenama, ne uvažavajući nečije mišljenje. U periodu od 3. januara bićete zaokupljeni proširivanjem poslovne saradnje kako biste pravilno rešili neka imovinska, pravna ili statusna pitanja. Uspešne formule trebalo bi ponavljati u različitim situacijama, kao dodatanu garanciju za poslovni ili novčani dobitak. Eksperimente možete primenjivati samo u proverenim situacijama koje ne prevazilaze vaše dosadašnje znanje ili praktično iskustvo. Izvesna otežavajuća situacija i kočnice za dalji napredak, pogotovo ukoliko vam je probleme pravila ženska osoba, tokom ovog perioda će se najzad raščistiti i pokrenuti. U prvoj polovini meseca komunikacija sa saradnicima biće prilično otežana, ali bi izvesne nesuglasice zbog vašeg neslaganja sa mišljenjem drugih mogle da dovedu do većih problema sa kolegama. Ali, u drugoj polovini meseca doći će do preokreta, odnosno novih poslovnih mogućnosti i proširivanje saradnje sa osobama koje ne žive u vašem mestu, kao i sa osobama sa kojima ste već sarađivali. Ukoliko se bavite privatnim poslom, novac ćete najverovatnije uložiti u sređivanje radnih prostorija i poboljšanje uslova rada, jer vam je to i te kako potrebno. Budite veoma oprezni u finansijskim transakcija, jer se lako može dogoditi pogrešna procena. Nerviraćete se zbog novca koji ste očekivali, a koji neće stići u planirano vreme.

Ljubav

U ljubavnom životu trenutno prolazite kroz različite faze emotivnog raspoloženja i strasnih izazova. Povremeno imate utisak kao da vam je sve dozvoljeno. Prija vam sentimentalnost koju partner unosi u zajednički život, ali priželjkujete različita uzbuđenja, a novi događaji u ljubavnom životu biće vrlo izazovni i prijatni. Vešto koristite zavodničke manire, lako se prepuštate inspiraciji, strastima i osećanju koje u vama pobuđuje bliska osoba. Želite da ostvarite ljubavne snove ili da prekoračite dosadašnja ograničenja u zajedničkom odnosu. Ukoliko ste započeli tajnu ljubavnu vezu, moguće su iznenadne promene. Učinite sve što je potrebno da sačuvate ljubavnu sreću, kao i osobu do koje vam je zaista stalo. U ovom periodu bićete zaokupljeni razmišljanjem da obnovite kontakt sa osobom iz prošlosti, ali ćete brzo od toga odustati, sve će se završiti na flertu. Krajem meseca možda odete na službeni put, na kojem ćete upoznati mlađu osobu koja će vam imponovati.

Zdravlje

Zdravlje vam je nestabilno već duže vreme. Čuvajte se povreda zglobova donjih ekstremiteta, posebno kolena i skočnog zgloba.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

U želji da ostvarite uspešne rezultate spremni ste da prekoračite dosadašnje profesionalne mogućnosti ili utvrđene standarde. Osećate kreativnu energiju i stalo vam je da poboljšate svoj poslovni status ili položaj. Ali, da biste ostvarili profesionalne ciljeve, osim dobre volje, potrebno vam je mnogo znanja i mudrosti. Pitanje poslovne organizacije i poverenja u određene saradnike zahteva da dobro razmislite pre nego što se odlučite za konkretne odgovore ili za definiciju prioriteta. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja, najbitnije je da ste u trendu novih događaja, spremni da prihvatite različite promene, kao i da se stručno usavršavate. Od 2. januara očekuju vas uspešni rezultati i određene povlastice, pa ćete se već od 15. januara pitati da li možete nešto da promenite u svom poslu i karijeri. Ne potcenjujte svoje mogućnosti, jer ćete najverovatnije uskoro biti u prilici da krenete u pravcu koji vas interesuje. Posla imate sasvim dovoljno, ali niste najzadovoljniji finansijskom situacijom koja vas često opterećuje. Kao u prethodnom, i u ovom periodu će biti aktuelna saradnja sa inostranstvom. Došlo je vreme da razmislite o proširivanju poslovnih aktivnosti, ali neophodno je da se više angažujete.

Ljubav

Često zračite pozitivnom energijom i delujete vrlo zanosno ili zahtevno pred bliskom osobom. Ponekad u emotivnom zanosu mislite kako je sve moguće, ali u vašem ljubavnom životu stalno se smenjuju topli i hladni talasi. Naglašene strasti i burni izlivi emocija mogu da budu vrlo intrigantni u odnosu sa partnerom. Važno je da svoje emocije, strasti i impulse podvodite pod zajednička zadovoljstva. Ne budite suviše provokativni, jer partner sigurno zaslužuje dodatnu pažnju i naklonost. Potrebna vam je osoba koja će da razume vaše trenutne poslovne obaveze, ali i neko ko nije toliko posesivan. Očekuju vas lepi susreti koji su vezani za vaše radno mesto, ali i preko prijatelja. Neki Rakovi još nisu raščistili sa prošlošću, pa će tokom ovog perioda morati da se suoče sa takvom situacijom i preduzmu kardinalne mere. Partnerovo ponašanje vam toliko smeta da više nećete imati ni strpljenje niti toleranciju. Jednostavno želite da znate da li vaša veza ima bilo kakvu perspektivu. Želite partnera koji je odlučniji i koji zna šta hoće. Ukoliko takvog imate u blizini, prihvatite njegovu naklonost, nećete se pokajati, a od 8. januara očekuju vas ljubavni noviteti. U skladu sa svojim temperamentom ili emotivnim statusom odgovorite na najlepši izazov – nema razloga da sumnjate u svoju ljubavnu sreću ili uticaj.

Zdravlje

U ovom periodu prijaće vam sve što pojedete, zbog čega ćete imati problema sa viškom kilograma, ali i povišenim holesterolom, šećerom i zakrčenjem krvnih sudova.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao

U skladu sa dobrom orijentacijom planirate nove poslovne poteze i delujete vrlo podsticajno na svoju okolinu. Vaši optimistički stavovi ulivaju veliku nadu u zajednički ili partnerski uspeh. Samopouzdanje i pozitivan trend koji pratite u ovom periodu doneće sjajnu priliku za ubrzanim poslovnim napredovanjem i novom afirmacijom. Posle velikog zalaganja uslediće adekvatna nagrada ili će vam saradnici odati priznanje. Sa ponosom i bez lažne skromnosti obeležite svoj profesionalni uspeh. U periodu do 15. januara očekuju vas dodatni priliv kreativne energije i dobre mogućnosti za poboljšanje poslovnih uslova, dok će krajem meseca biti naglašeni susreti ili kontakti sa inostranstvom. Sreća će vam biti i te kako naklonjena, ali neophodno je da pokažete da imate i dobru volju i pravi smisao za kreiranje dugoročnijeg uspeha. Ukoliko imate privatnu firmu, moguće su inspekcijske kontrole, pa budite oprezni kada je ispravnost papira u pitanju. Ukoliko tražite posao, druga polovina meseca će vam biti naklonjenija. Saradnja sa strancima tokom celog perioda biće više nego uspešna i sklopićete nekoliko vrlo unosnih poslova. Novac dolazi preko partnerskih poslova ili od već odrađenih poslova.

Ljubav

Delujete vrlo privlačno i inspirisani ste za novu emotivnu ulogu, ljubavnu romansu ili strasnu vezu. Novi događaji unose lagani nemir u vaš porodični ili ljubavni život. Pod uticajem snažnih emocija često menjate raspoloženje ili odluke. Ali, talas novih i uzavrelih emocija predstavlja put do zajedničke sreće. Važno je da usrećite partnera ili da osećate uzajamnu naklonost, jer u ljubavi se dobro vraća dobrim. Imate utisak da lako osvajate različite osobe koje pobuđuju vašu emotivnu pažnju. Iako niste previše komunikativni sa neznancima, ovog puta će jedna takva osoba privući vašu pažnju, i to u razgovoru na nekom skupu. Verovatno će se razlikovati od ostalih po nečemu upečatljivom, jer u protivnom vaše budno oko ne bi je zapazilo. Svakako nećete biti usamljeni, pa iskoristite ove sjajne prilike za romansu. Dobitne kombinacije tokom ovog perioda su stranci ili osobe koje žive u inostranstvu. Lavovi koji su u vezi ili braku biće zaokupljeni jednom dilemom ili neizvesnošću. Ukoliko ste mladi ili slobodni, uživajte u novim susretima u skladu sa svojim emotivnim potrebama. Slobodno pomerite dosadašnje granice i uspostavite nove kriterijume vrednosti u zajedničkom ili ljubavnom životu.

Zdravlje

Precenjivanje sopstvenih mogućnosti vodi u bolest i nervnu iscrpljenost. Ukoliko nemate nikakvu aktivnost koja će vam oplemenjivati slobodno vreme, ubrzo ćete shvatiti da su mnoge stvari prošle mimo vas, a moglo je drukčije. Problemi sa krvnom slikom i jetrom su posledica velike iscrpljenosti organizma i prethodnih napora.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

Stalo vam je da unapredite svoju karijeru, ali poslovna dinamika nameće probleme u odnosu sa saradnicima. Strategija koju spovodite na kraju će doneti pozitivne rezultate, naročito u finansijskom smislu ili u pravcu ličnog usavršavanja. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa određenim saradnicima ili da ulazite u rivalske odnose. Vreme će pokazati da imate bolja poslovna rešenja, kao i efikasan način u sprovođenju zajedničkih interesa. Od 10. januara imaćete nekoliko korisnih susreta koji nagoveštavaju dobru perspektivu u poslu kojim se bavite. Na poslu već duže vreme očekujete promene, ali se to ne događa. Mnoge opcije su za vas zatvorene, međutim, neke stvari će se ubrzo razrešiti i to u vašu korist. I dalje vas muče finansije, ali ovog meseca stići će vam novac na koji uopšte niste računali. Ne zadužujte se preko dozvoljenog minusa. U prvoj polovini meseca bićete prilično iscrpljeni zbog velikih obaveza, ali svi poslovni dogovori koje tada budete sklopili biće izuzetno povoljni. Dobro proverite sve papire, možda ste nešto propustili da regulišete, a po zakonu ste morali. Ceo period je povoljan za javni nastup i za testiranje ili proveru praktičnog znanja i profesionalnih sposobnosti.

Ljubav

Osećate veliki zanos i stalo vam je da svoj "ljubavni mozaik" sklopite u idealnu sliku. Novi emotivni događaji unose lagani nemir u vaše raspoloženje, jer neko u vama pobuđuje "čarobne misli" ili plimu toplih osećanja. Uporno pokušavate da ostvarite ravnotežu između misli i osećanja, ali to je gotovo nemoguće bez nečijeg prisustva. Mala zadovoljstva predstavljaju put ka velikoj sreći, ali samo u zajedničkom preplitanju misli i osećanja. Potrebno je da iskreno razgovarate sa partnerom ili da otvoreno preispitate zajedničke planove. U ljubavi ne bi trebalo da igrate "pogrešnu ulogu", zavaravajući se da je moguće zaštititi se od emotivnog razočaranja. Pokažite partneru da uvek postoji neki lepši ili srećniji put do zajedničke sreće. U ovom periodu možda ćete sresti osobu iz prošlosti, koja će vam se verovatno ponovo udvarati. Međutim, nećete biti previše zainteresovani za ozbiljniju vezu, više će vam odgovarati odnos koji vas neće opterećivati. Neke Device, naročito muškarci, tokom ovog perioda upustiće se u tajnu vezu sa osobom koju će upoznati na putovanju ili preko neke društvene mreže. One predstavnike znaka koji su u dužoj vezi očekuje prilično nepovoljna situacija sa partnerom, a lako može doći i do privremenog razdvajanja. Kod Devica koje su u braku prisutno je dosta nervoze i nestrpljenja, pokušajte da uživate kada ste zajedno sa partnerom, a ne da jedno drugom stalno prebacujete krivicu. Na sreću, vaši "ljubavni snovi" i planovi mogu da se ostvare.

Zdravlje

Vaš mozak radi velikom brzinom i stvara napetost i nervozu. Obratite pažnju na glavobolje, bolove u vratu i kičmi, ali i na bubrege i bakterije u mokraći.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

VAGA (23. 9. – 22.10)

Posao

Ukoliko ste pravilno shvatili svoju ulogu i osnovna pravila u poslovnoj saradnji, budite korektni i pridržavajte se već ustaljenih profesionalnih normi. Važno je da se na vreme informišete i pripremite na različite varijante profesionalnog nastupa. Želite da unapredite poslovni položaj i težite ka ličnom usavršavanju, ali poslovno-finansijske prilike u velikoj meri zavise od situacije koju diktiraju vaši saradnici ili pretpostavljeni. Tokom ovog perioda finansije će se stabilizovati, kao i odnos sa saradnicima. Skloni ste da precenite svoje mogućnosti i ulažete mnogo truda da ostvarite poslovne ideje, ali na kraju završite sa osećanjem preopterećenosti. Ukoliko ste nameravali da menjate posao, prilika za to će vam se ukazati već krajem meseca, ali budite oprezni. Imaćete nekoliko mogućnosti za dodatni ili honorarni posao. Oni koji su bez posla, u ovom periodu mogu očekivati posao na određeno vreme, koji je vezan za trgovinu, komercijalu ili neku uslužnu delatnost. U nastojanju da odložite neke obaveze nema potrebe da ostavljate pogrešan utisak. Uz lične interese koje želite da ostvarite, neminovno je da opravdate i nečije poslovne kriterijume. Vaša sposobnost dobrog zapažanja i veština brzog prilagođavanja novim uslovima biće dobro nagrađeni. Od 11. januara očekuju vas uspešni rezultati i sjajna mogućnost za dalje profesionalno usavršavanje.

Ljubav

Imate utisak da se u ljubavnom životu suočavate sa prolaznom krizom, a partner vam daje do znanja da očekuje zajednički dogovor. Pokušavate da rešite svoje unutrašnje dileme i sumnje, zbog čega osećate emotivnu nesigurnost ili sputanost. Čini vam se da partner nema dovoljno razumevanja za vaše potrebe, tako da česti konflikti utiču na vaše promenljivo raspoloženje. Skloni ste izlivima ljutnje i na taj način pomalo provocirate partnera. Nedostatak optimizma pokušavate da nadoknadite nekim spoljašnjim zabavama. Važno je da se ne zalećete u svojim procenama ili da proveravate nečije emotivne namere. Budite dovoljno strpljivi i mudri u iščekivanju raspleta, moguća je ljubavna romansa, ali tek na "drugi pogled". Krajem meseca očekuju vas pozitivne promene, a partner će se prikloniti vašim željama. U ovom periodu verovatno ćete upoznati jednu atraktivnu osobu, koja će ispuniti vaše osnovne kriterijume i očekivanja. Ako ste u vezi koju ste tajili, uskoro će ona biti ozvaničena, a ukoliko to ne želite da se dogodi budite veoma oprezni, jer je gotovo izvesno da će se otkriti. Za Vage koje su u braku ovo će biti prilično naporan period, pun tenzije i problema sa partnerom. Pokušajte da se manje inatite, a više se okrenite partneru.

Zdravlje

Ovo je vreme za ples, kretanje i vežbe na otvorenom prostoru. Udahnite svež vazduh i ojačajte imunitet. Tokom ovog perioda moguće su povrede, upale i infekcije, dok će dame Vage imati problema sa donjim stomakom.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao

Kada ste podstaknuti dobrim idejama delujete vrlo ambiciozno na okolinu, ali u određenim situacijama i nesigurno. Stalo vam je da ostvarite korisne ciljeve i tražite tim saradnika sa sličnim idejama. Angažovanost na različitim stranama ostavlja dobar utisak, ali samo do određene granice. Potrudite se da budite dobro informisani o svim profesionalnim kombinacijama i proveravajte sve važne kriterijume koji utiču na poslovnu saradnju. Potrudite se da budete istrajni u donošenju nekih poslovnih odluka. Tokom celog perioda bićete izloženi velikom pritisku i saradnika i pretpostavljenih. Najbolja opcija za vas je da sami sebi budete gazda. Ovo je lep period za napredovanje i poslovanje sa strancima, a verovatno ćete imati i nekoliko primamljivih poslovnih ponuda. Ukoliko vam je posao povezan sa putovanjima, u ovom periodu više vremena ćete provoditi na putu nego u kući. Da biste ostvarili svoje poslovno-finansijske ciljeve neophodna vam je nečija podrška, ali u većini situacija saradnici se oslanjaju na vašu dobru volju. U periodu do 18. januara budite uporni i dosledni u svojim namerama, oslonite se na "zdravu logiku" i podršku koju dobijate od proverenih saradnika. Krajem meseca prihvate ponudu koja podrazumeva prošireno partnerstvo i zajednička ulaganja.

Ljubav

U povremenim naletima velike inspiracije delujete vrlo zanosno, imate bogat društveni život, pa ste često u prilici da ostvarite nove ili neobične ljubavne kontakte. Ipak, vaše interesovanje za određenu osobu nije trajnijeg karaktera, jer ne želite da se emotivno vezujete, pa smišljate brojne izgovore kako biste opravdali svoje ćudljivo raspoloženje i ponašanje. Nema potrebe da izbegavate emotivnu vezu ili odgovornost. Imponuje vam saznanje da se nalazite pred radoznalim pogledima i da prepoznajete emotivne signale, slobodno odgovorite na različite izazove u skladu sa svojim statusom i afinitetima. U ovom periodu bićete raspoloženi da se pokrenete i kad je zabava u pitanju, više ćete se družiti i zabavljati sa prijateljima i poznanicima. Upravo u takvom okruženju postoji mogućnost da upoznate novu zanimljivu osobu, a možda će to biti prilika da ostvarite vezu sa osobom za koju ste odnedavno zainteresovani. Ukoliko ste u dužoj vezi ili u braku, tokom ovog perioda najviše ćete biti zaokupljeni preispitivanjem odnosa sa partnerom, a obostrano nezadovoljstvo moglo bi da se završi žešćim konfliktom. Ne pokušavajte da u ovom periodu postignete bilo kakav kompromis, već sačekajte povoljniji trenutak, ukoliko želite da se pomirite. Skloni ste ljubomori i preuveličavanju situacije, što će dodatno da optereti odnos sa partnerom. Kvalitet koji proističe iz ljubavne veze predstavlja vašu intimnu sreću i pozitivno utiče na vašu kompletnu pojavu i samopouzdanje.

Zdravlje

Problemi sa glavom, stomakom, jetrom i krvnom slikom. Nervoza će uzeti danak, ukoliko ne shvatite da stvari koje ne možete da promenite ne smeju da utiču na vas.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

STRELAC (23. 11. – 21. 12)

Posao

U skladu sa profesionalnim afinitetima često se nalazite u centru glavnih poslovnih dešavanja. Sačuvajte prisebnost duha i promišljenost da biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate na poslovnoj sceni ili u komunikaciji sa saradnicima. Snagom volje i ličnom inicijativom uspećete da se nametnete saradnicima ili u nekim značajnim situacijama. Imponuje vam posao u kojem do izražaja dolaze vaše organizatorske sposobnosti i preduzimljivost. U periodu do 19. januara pokušajte da ispunite svoje redovne obaveze ili da izmirite finansijska potraživanja. Neki raniji dogovori o saradnji i dalje će ostati samo na praznim rečima. Kontakti sa osobama koje su na nekim funkcijama mogu vam doneti nove poslovne kontakte, pa ćete biti zaokupljeni idejom o proširivanju saradnje. U ovom periodu najpotrebniji vam je timski rad, pa se trudite da poslove podelite sa saradnicima. Takođe, razmišljaćete o saradnji sa strancima iz najudaljenijih zemalja, a pojaviće se i problem oko naplate nekih dugovanja ili će iskrsnuti neplanirani troškovi. Ukoliko razmišljate o pozajmici, ne brinite, jedan prijatelj će vam pomoći. Krajem meseca obratite pažnju na svoj poslovni stil ili način izražavanja. Većinu poslovnih ciljeva možete da ostvarite zahvaljujući dobroj proceni, kroz uspešnu saradnju i proširivanjem kontakata u različitim pravcima.

Ljubav

Nalazite se u sjajnoj prilici da ostvarite harmoniju zajedničkog života ili svoje ljubavne želje. Osećate potrebu da uveličate neke događaje u krugu porodice ili u odnosu sa voljenom osobom. Na sreću, vaš ljubavni stil deluje vrlo izazovno ili podsticajno na partnera. Bićete u prilici da čujete pozitivne komentare o svom izgledu ili ponašanju, a nečija emotivna naklonost i pažnja i te kako će vam prijati. Osobi koja vam se dopada jasno dajete do znanja da preferirate harmoničan odnos, uzbudljivu ljubavnu romansu ili strasnu vezu. Ukoliko ste mladi ili slobodni, priželjkujete novu ljubavnu romansu. Ovo je period kada ćete želeti neku potajnu ljubav, a flertovanje sa mlađim partnerom moglo bi samo da rasplamsa vaše emocije. Ukoliko ste slobodni, tokom ovog perioda očekuje vas tajna veza sa osobom na daljinu, a najviše će vas privući njena intelektualna strana, komunikativnost i razumevanje. Nemojte strahovati u ljubavi koja vam donosi zadovoljstvo, godine nisu bitne ako ste vi ispunjeni nadom i željom da nastavite taj kontakt. Uživajte u novim ljubavnim izazovima, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osećanja. Ljubavna sreća je dostižna samo kada se nalazite u društvu osobe koja odgovara vašem ukusu i afinitetima.

Zdravlje

Prevelika napetost je glavni neprijatelj vašeg zdravlja. Bilo bi dobro da više razmišljate o tome koliko ste opušteni, kako sedite, gde i koliko spavate. Takođe, više pažnje obratite na stomak, debelo crevo i probleme sa varenjem.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao

Povremeno vaš poslovni život obeležavaju iznenadni usponi ili prolazna stagnacija, što dodatno iscrpljuje vašu snagu i kreativnu energiju. Budući da ste osoba koja vodi računa i o materijalnim interesima, teško možete da se pomirite sa situacijom kada neko ograničava vaše poslovne zahteve ili potrebu za širom afirmacijom. Greške koje su obeležile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su usledili zbog loše koncentracije i nedostatka sluha za kompromisna rešenja, sigurno ne mogu značajno da umanje vaš oformljeni profesionalni ugled. Nećete uvek biti raspoloženi da saslušate savete kolega ili prijatelja, već ćete impulsivno donositi neke odluke koje mogu loše da se odraze na vaš poslovni tok. Obratite pažnju na razne priče i ogovaranja, jer mogu prouzrokovati probleme sa nadređenima. Potrudite se da informacije do kojih dolazite dobro proverite pre nego što se obratite vašem glavnom saradniku. Što se finansijske situacije tiče, bićete prilično nezadovoljni. U periodu do 16. januara važno je da uložite svoj maksimum, ukoliko želite da ostvarite prioritetne ciljeve i bolju poziciju među saradnicima. Krajem meseca očekuju vas značajna poboljšanja u finansijskom smislu ili dodatne povišice, kao adekvatna nagrada za vaše ukupno zalaganje.

Ljubav

Sve češće u ljubavnom životu delujete zavodljivo i zanosno, prija vam pažnja koju dobijate od voljene osobe. Imate dovoljno snage samo kada se uz vas nalazi osoba sa kojom možete da podelite svoje misli, emocije ili inspiraciju. Znaci pažnje ili nežnosti koje pokazuje vaš ljubavni partner unose osećanje bliskosti u vaš zajednički život. Ukoliko ste mladi ili slobodni, imate sjajnu priliku da ostvarite brojne emotivne kontakte ili novu ljubavnu romansu u skladu sa svojom vizijom. Privlačićete pažnju u vašem okruženju i obasipaće vas komplimentima gde god da se pojavite. Već duže vreme želite da se zaljubite i ostvarite vezu kakvu ste zamišljali. Potrudite se da ovaj period maksimalno iskoristite za razne dogovore, susrete i društveni život. Ne zapostavljajte nijednog prijatelja niti kolegu koji vas mogu upoznati sa nekim novim društvom. Kretaćete se i u krugu osoba sa kojima se već dugo niste čuli ni videli, a bićete prijatno iznenađeni njihovim reakcijama u vezi sa vama. Tokom celog perioda biće izraženi vaš autentični šarm i flertovanje, što će i te kako zainteresovati suprotnu stranu, dopašće vam se najmanje dve osobe, a i vi njima. U periodu od 12. januara očekuju vas novi emotivni kontakti i neobična ljubavna prilika. Ljubavna romansa je ponekad čudna, ali bez uzajamne razmene iskrenih osećanja ona gubi svoju vrednost i značenje.

Zdravlje

Morate više računa da vodite o zdravlju, jer vam je imunitet veoma slab, pa su moguće česte upale, virusne infekcije, prehlade i srčani problemi. Budite veoma oprezni u saobraćaju jer je to najosetljivije područje, a može doći i do povreda ekstremiteta.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao

Nalazite se u sjajnoj prilici da ostvarite nekoliko korisnih ciljeva ili da prihvatite saradnju sa jednom uticajnom osobom. Delujete odlučno i preduzimljivo, stalo vam je da ubrzanim metodama ostvarite poslovni, društveni ili javni uspeh. Nema potrebe da oklevate pred novim profesionalnim izazovima, ali uz obaveznu konsultaciju sa pouzdanim saradnicima. Najvažnije je da napravite dobar izbor u svakom pogledu. Potrudite se da potrebu za scenskim uspehom podredite poslovnom trendu koji obećava praktične ili materijalne razultate. Tokom celog perioda ulagaćete veliku energiju da biste uspešno zadovoljili sve poslovne izazove. Bez obzira na to kakav posao radite, pred vama je intenzivan period. Mnogo energije, kreativnosti i entuzijazma biće vam potrebno tokom ovog meseca da biste u roku završili sve poslove. Imaćete utisak da ulažete mnogo više, a da vam se mnogo manje vraća. Izvesno je da vam poslovni dogovori neće ići naruku, jer će biti nesporazuma i neplanskih izmena u poslovanju. Ništa ne bi trebalo da vas iznenadi, samo budite predostrožniji. Postoji mogućnost i da vam neki saradnici otkažu saradnju ili da kolege na koje računate imaju problema sa usklađivanjem u poslu. U periodu do 12. januara obratite pažnju na mogućnost šireg profesionalnog napredovanja ili na situacije koje donose različite oblike udruživanja oko poslovnih interesa.

Ljubav

U pozitivnom duhu stalo vam je da prevaziđete emotivnu krizu kroz koju trenutno prolazite i nalazite se pred novom odlukom, koju želite da saopštite partneru. Ponekad nije lako ostvariti razvnotežu između glasa razuma i osećanja. Partner izražava negodovanje i pokušava da vas uveri u drugačiji način razmišljanja. Razgovor ili podrška bliskih prijatelja uvek deluju pozitivno na vaše raspoloženje i samopouzdanje. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali uz dodatno strpljenje i vreme. Izvesno udaljavanje od voljene osobe trebalo bi da vas podstakne na dobro rešenje. Ukoliko ste mladi ili slobodni, ljubavni susreti i kontakti deluju kao zamena za neke neostvarene želje. Savet jednog prijatelja mogao bi da bude pogrešan. Ukoliko ste u vezi, mogući su konflikti i nesuglasice sa partnerom, čak bi moglo da dođe i do privremenog raskida. Nesuglasice oko nekih sitnica ili partnerova nepažnja prema vama mogli bi da dovedu do velikih problema u vezi. Za popravku tog odnosa imate malo vremena, jer već od sredine januara slede promene i raščišćavanje odnosa koji nemaju budućnost. Budite sigurni u ono što želite od partnera. Očekuje vas kraće putovanje sa nekom bliskom osobom, biće puno zabave i druženja, ali i prilika da upoznate nekog novog.

Zdravlje

Na zdravlje mislite unapred i ne čekajte da se razbolite. Sunce vas čuva, daje vam vitalnost i popravlja kondiciju, ali kako imate tendenciju da se iscrpljujete doći će do pada imuniteta. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi, ali i krvni pritisak. Ovog meseca veoma će vam prijati muzika za opuštanje.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao

Vrlo ste energični i u pravom trenutku umete da nametnete svoje stavove saradnicima. Često preuzimate aktivnu ulogu prilikom donošenja važnih odluka o prioritetnim ciljevima ili finansijskim investicijama. Sve veće obaveze potrudite se da završite do 17. januara i nemojte dozvoliti da vas neko osporava ili usporava u ciljevima koje imate. Najbitnije je da se prilagodite novim zahtevima i uslovima poslovanja. Efikasnost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut. Više pažnje posvetite aktuelnim sadržajima koji mogu da unaprede vaš poslovni ili društveni položaj. Ovaj period vam je naklonjen i rešili ste da ostvarite ciljeve koje već duže planirate, ali manji finansijski problemi mogli bi da uspore realizaciju, što će najviše doći do izražaja tokom prve nedelje januara. Zbog toga ćete biti prilično nervozni jer ste navikli da sve rešavate u letu. Komunikacija i saradnja s partnerima biće nepovoljna, zbog čega ćete nešto morati da ponovite više puta, što će vam dodatno oduzimati energiju i vreme, a može vam stvarati i napetost, jer ćete imati utisak da se svi oslanjaju na vas. Budite veoma pažljivi sa poslovnom dokumentacijom, lako se može potkrasti greška, loša evidencija ili gubitak bitnog papira. Osim toga, tokom ovog perioda nije isključena ni mogućnost novčanog gubitka. Bilo bi dobro da razmislite o novom načinu poslovanja, usavršavanju na različitim stranama i proširivanju saradnje.

Ljubav

Sve češće vas obuzima romantično raspoloženje i imate pojačanu potrebu za ljubavnom harmonijom. Uživajte u lepim stvarima i dozvolite sebi pravi emotivni zanos, jer sve što je lepo može biti inspirativno i čarobno. Ukoliko ste u vezi, verovatno ćete biti u nedoumici šta dalje, preispitivaćete i vaša i partnerova osećanja. Nije isključeno da napravite i neku ljubomornu scenu, samo da proverite da li je partneru stalo do vas. Na vama je da pokrenete inicijativu i da se nametnete ljubavnom partneru ili osobi koja vam se dopada. Mlade ili slobodne predstavnike ovog znaka očekuju brojni susreti ili neobične ljubavne avanture u kojima ćete potpuno uživati. Počinje izuzetno pozitivan period za vas, mogu vam se udvarati i mlađi i stariji, i stari i novi partneri. Kada je ljubav u pitanju, željni ste dinamike, a tokom celog perioda bićete u prilici da non-stop komunicirate. Očekuje vas period dobrog provoda, druženja i zabave, i bićete jako primećeni u društvu. Važno je da budete dovoljno aktivni i da odgovarate na zanimljive pozive koji će stizati sa različitih strana. Ukoliko imate stalnog partnera, prijaće vam novi događaji koji donose ljubavnu harmoniju i mame osmeh zadovoljstva na licu voljene osobe. Ljubavna romansa je čarobno zadovoljstvo, ali morate da budete iskreni, u protivnom će izgubiti vrednost.

Zdravlje

Ukoliko se pojave zdravstveni problemi, to će biti zbog nezdravih navika ili loše dijete. Respiratorne infekcije, čija sezona počinje, kao da su po vašoj meri, zato pojačajte imunitet i vodite računa o preventivi, uključujući i vakcinaciju.

(Izvor: Novosti)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коментара: