Doček Nove 2014. godine bez snega

Za doček Nove 2014. godine, prema prognozi meteorloga, neće biti snežne idile. Do 2. januara ne predviđaju se snežne padavine. U narednih nedelju dana preovlađivaće suvo vreme, a i konačno će se magla malo raščistiti, dok će „zubato“ sunce - biti darežljivije. Od 25. decembra toplije, temperature i do 14 stepeni.

- Za vikend i početkom naredne sedmice biće suvo vreme sa slabim mrazevima i maglom ujutru - kaže Branko Sparavalo iz „Meteosa“. - Tokom dana sunčani periodi, ali ponegde sa dužim zadržavanjem magle. U tim oblastima biće hladnije, a na planinama sunčano i relativno toplo vreme.

Prognoze o više sunčanih perioda a manje magle, pre svega se odnose na južni Banat i Pomoravlje, a na severu Srbije i po kotlinama moguće je i celodnevno zadržavanje magle ili niskih oblaka sa sumaglicom, uz hladnije vreme u tim predelima.

- Od srede temperatura u porastu u svim krajevima, pa bi u drugoj polovini iduće sedmice bilo toplo vreme za ovo doba godine sa povremenim prolaznim kišama od četvrtka - kaže Sparavalo. - Za Novu godinu bi bilo malo toplije od proseka. Do 2. januara nema snežnih padavina, a postepeno zahlađenje možemo očekivati od 3. do 7. januara.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар