I odrasli bi trebalo da imaju svog plišanog ljubimca

Istraživanje koje su sproveli holandski naučnici otkriva zašto se mala deca nikada ne odvajaju od svojih plišanih igračaka.


Studija, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Psyćological Science, pokazala je da mede i ostale plišane životinje imaju istinski smirujuće dejstvo.

Tako, osobe koje se plaše smrti ili čije su misli opterećene raznim egzistencijalnim pitanjima uspevaju da odagnaju svoje strahove kada u svom naručju drže plišanu igračku.

Holandski istraživači smatraju da bi plišane igračke mogle biti od koristi za smirivanje anksioznosti ili lečenje depresije kod odraslih.


Krijete li i vi negde plišanog medu?

Nakon što je ustanovio da su gosti u njegovim objektima zaboravili neverovatnih 75.000 plišanih meda, hotelski lanac "Travelodž" odlučio je da sprovede anketu, sumnjajući da je reč samo od dečijim igračkama. Istraživanje je pokazalo da 35 odsto odraslih Britanaca spava sa plišanim medom jer im on pomaže da lakše zaspu i da se oslobode stresa.

Više od polovine ispitanika priznalo je da su sačuvali svog medu iz detinjstva, od kojih su neki stari i po 30 godina. Iako 56 odsto anketiranih smatra da je normalno imati medu bez obzira na godine, svaki deseti neženja će ga ipak sakriti pred partnerkom kao i 14 odsto oženjenih muškaraca od porodice.

Prema pisanju Hafington posta, 10 odsto žena i 15 odsto muškaraca je čak izjavilo da im je plišani meda "najbolji prijatelj".
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар