Dijagnoza: Sindrom hroničnog kašnjenja

Džim Danbar oduvek je kasnio na sve dogovore i obaveze, a nedavno je saznao kako to nije njegova krivica, već zdravstveni problem.

Danbar je uvek kasnio u školu i na fudbalske utakmice, a čak i kad je bio na godišnjem odmoru, kasnio bi na viđanja sa prijateljima. Izgubio je nekoliko poslova zbog toga, mnoge devojke su ga satima čekale da se pojavi na prvom sastanku, a zakasnio je i na nekoliko sahrana.

Nedavno je 57-godišnjak iz Škotske odlučio da pogleda film u bioskopu i stoga je, imajući na umu svoj problem, 11 sati unapred počeo da planira svoj izlazak kako bi stigao na vreme. Ipak je uspeo i u ovom slučaju da zakasni 20 minuta.

Napokon je odlučio da pita lekara da li on ima odgovor na enigmu koja ga prati od detinjstva. Nakon što je pola sata zakasnio na sastanak sa lekarom, prošao je brojne testove koji su stručnjake naveli na zaključak da je reč o mentalnom poremećaju koji pogađa isti deo mozga kao i poremećaj hiperaktivnosti i smanjene pažnje, poznatiji kao ADHD (poremećaj pažnje sa poremećajem hiperaktivnosti).

Taj poremećaj, koji je nažalost neizlečiv, sprečava Danbara da proceni koliko dugo nešto traje.

"Ponekad me to veoma deprimira. Veoma mi je pomoglo saznanje da je reč o medicinskom problemu", rekao je Džim Danbar. "Razlog zašto sam izašao u javnost sa svojim slučajem jesta taj što sigurno još negde postoje ljudi kao ja koji još ne znaju da kašnjenje nije njihova krivica".

Iako mu je dijagnostikovan "sindrom kroničnog kašnjenja", Danbaru i dalje porodica ne veruje da on ne kasni svojom krivicom.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар