Deseta kuća: Uspeh, profesija, reputacija

Deseta kuća pokazuje vasu profesiju, reputaciju i poziciju u drustvu. Ukazuje na vas ego, status, ugled, unapredjenja, ambicije, poslovne i drustvene aktivnosti, vaseg poslodavca i svaki drugi autoritet kome ste podredjeni. Ukazuje na vasa ostvarenja, nacin na koji vas drugi vide i vrednuju, kao i na uticaj koji imate u krugu u kome zivite.

Deseta kuća predstavlja vrhunac života, čast, dostojanstvo, položaj, karijeru, slavu, dovršena dela, javne ličnosti, uspeh, profesiju, ambicije, oca. Dve ili više dobro aspektovanih planeta u ovoj kući najčešće ukazuju na uspon, sjaj, visok društveni položaj i takvu osobu je gotovo nemoguće srušiti. Planeta najbliža MC-u, osi desete kuće, kulminirajuća planeta, daje poslednju reč i zaokružuje sliku ličnog horoskopa. Što je planeta bliža MC-u, njen uticaj je jači.

SUNCE - Veoma ste ambiciozni i posedujete ogromnu želju za uspehom i moći koja u zavisnosti od aspekata Sunca može da preraste i u častoljubivost. S dobr oaspektovanim Suncem, možete da dostignete visok položaj i obavljate neku značajnu funkciju.

Mesec - Vaš osećaj sigurnosti dosta zavisi od vašeg poslovnog uspeha. Moguće je takođe da imate sklonost prema poslovima vezanim za trgovinu, javnost, na primer, medije, pisanje, novinarstvo i sl.

MERKUR - Elokventni ste, pronicljivi i otvoreni za sve što je novo. Uspeh vas očekuje u trgovini, pisanju, novinarstvu, predavaštvu, transportu i poslovima koji zahtevaju manuelnu spretnost ili kontakte s mnogo ljudi.

Venera - Privlače vas poslovi koji imaju veze sa umetnošću, medijima modom i nakitom. Sa dobro aspektovanom Venerom predodređeni ste za bavljenje poslovima koji vam mogu doneti ugled i popularnost.

MARS - Vrlo ste ambiciozni, istrajni, borbeni a znate da budete i agresivni. Vaša hrabrost ponekad se graniči sa fanatizmom. Uspeh možete postići na polju tehnike, nauke, sporta, vojnih zanimanja.

Jupiter - Ambiciozni ste i volite da se ističete i da vam javno ukazuju počasti. Sa dobro aspektovanim Jupiterom, uvek možete da računate na podršku i pomoć uglednih i uticajnih osoba, roditelja i rođaka. A ako je loše aspektovan, vaš ugled može biti ozbiljno narušen.

SATURN - Vaša upornost i predanost poslu, mogu da vam osiguraju i veliki uspeh i visok društveni položaj. Ako je Saturn loše aspektovan, često ne birate sredstva da dođete do cilja.

Uran - Vrlo ste ambiciozni, nezavisni i imate neobične ideje. Vaša karijera često može da bude povezana s nekim originalnim poslom, pronalazaštvom, naučnim istraživanjem a privlače vas i parapsihologija i astrologija.

NEPTUN - Vaši planovi u vezi s vašom karijerom uglavnom su nerealni. Često izazivate zavist okoline pa vaš ugled u društvu može da bude ugrožen spletkama i podmetanjima. Za vas je bolje da radite iz senke i da se previše ne eksponirate.

PLUTON - Veoma ste odlučni, uporni, umete da se nametnete i da plasirate svoje ideje. Rođeni ste lider, ili vas vole ili mrze, ali nikada vas ne ignorišu. Loše aspektovan Pluton naglašava osvetoljubivost, posesivnost, ljubomoru.
(Novosti.rs)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар