Zašto muževi varaju žene i kako ih u tome zaustaviti??

Autorka kontroverznog bestselera "The Sugar Daddy Diaries",  Helen Miren, proučila je zašto u stvari muškarci varaju svoje dugogodišnje žene i partnerke. Saznanja će Helen iskoristiti u svojoj novoj knjizi "F The Fairytale" u kojoj istražuje savremene modele veza kao alternativu braku.

Kako bi prikupila dovoljno informacija o ovoj temi, Helen je razgovarala sa stotinama žena i muškaraca i provodila vreme na portalu za neverne muževe Maritalaffair.co.uk.

Glavni razlog neverstva je, pomalo očekivano, seksualno nezadovoljstvo uslovljeno nedostatkom privlačnosti i pretvaranjem seksa u rutinu. Kako bi izbegle ovu situaciju, Helen savetuje ženama da izdvoje vreme za seks, jer što više orgazama dožive to će ih više želeti. Evo šta još savetuje:

1. Neispunjene potrebe muževa

Ovo je čest problem među svežim očevima i partnerima zaposlenih žena. Tu kolotečinu pokušavaju razbiti nečim novim, često van porodična četiri zida.

Šta uraditi?

U vezama bi trebalo da se osećamo voljenim i punim snage. Ako nije tako, bolje nam je da budemo sami. Zato se potrudite da se partner tako i oseća. Prestanite da vodite zabeleške ko je šta uradio, jer na duge staze to i nije važno. Svakodnevno izdvojite određeno vreme za međusobni razgovor. Dovoljno je i 15 minuta za vreme večere.

2. Voli vas, ali je nestalo napetosti

Iznenadilo me koliko mi je muškaraca reklo da vole svoje žene i ne razmišljaju o razvodu, ali žele nešto dodatno. Ne nužno seks, dovoljne mogu biti večere i druženja.

Šta uraditi?

Preterana bliskost i familijarnost mogu ubiti strast u vezi, zato probajte maksimalno sačuvati vezu od turobne stvarnosti.

3. Partnerovi zdravstveni problemi

Kad zdravstveni problemi zabranjuju jednom od partnera seksualne odnose, drugi zna pobeći u tuđe zagrljaje. Mnogi parovi su se u takvim slučajevima dogovorili da partner ispunjava svoje seksualne potrebe van veze.

Šta uraditi?

Ovde je ključ – pristanak. Iako vi mislite da seksom ne varate partnera emocionalno, partner to možda ne gleda na taj način. Nema ništa loše u otvorenim vezama, ali se ne mogu svi nositi s tim jednako.

4. Sindrom 'još samo jednom'

Vrlo čest sindrom kod parova pred brak, koji pogrešno veruju da će im taj jedan izlet i sećanje na njega biti dovoljni da budu dobri u braku.

Šta uraditi?

Ako sumnjate da bi partner mogao potražiti taj 'zadnji put pre braka', potrudite se da razbuktate njegov seksualni apetit, a ne da ga utišavate. Naterajte ga da vam govori o svojim seksualnim fantazijama i pokušajte da ih zajedno ostvarite.

5. Oportunizam

Muškarac ili žena idu van grada na par dana, pa pomisle kako niko neće saznati za izlet u tuđem krevetu. Po mom iskustvu, osobe koje to urade daleko od partnera, uradile su to i pre ili su razmišljale o tome.

Šta uraditi?

Nemojte ga kontrolisati, pretraživati mu mejlove ili mobilni, prisluškivati telefonske razgovore. Previše kontrole samo tera osobu od vas. Najbolja odbrana od prevare je poštovanje.
Izvor: tportal.hr
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар