Kako pobediti prehladu za samo jedan dan?

Svi koji danima, pa i sedmicama, vuku prehladu, teško da će poverovati u tvrdnju stručnjaka da je prehladu moguće pobediti za samo 24 časa. Ali, profesor Ron Ekls sa Univerziteta u Kardifu smatra da je to izvodljivo, pod uslovom da se pridržavate plana.

U 7:00: Nakon buđenja, kada osetite da niste baš najbolje, obavezno se istuširajte i to vrelom vodom. Na taj način popustiće bolovi u zglobovima, a disajni putevi biće pročišćeni.

U 8:00: Kvalitetan doručak je nezaobilazan. Popijte čašu soka od isceđene pomorandže da biste uneli dovoljno vitamina C i spremite topao obrok u kojem bi trebalo da preovlađuje bobičasto voće.

U 10:00: Očistite disajne putave i otpušite nos, tako što ćete ih napariti. Dovoljno je da stavite glavu iznad posude sa vrelom vodom, da je prekrijete peškirom i ostanete tako što duže možete.

U 12.00: Iako bismo se, kada nas spopadne prehlada, najradije uvukli u krevet i tako proveli ceo dan, profesor Ekls smatra da je pre ručka dobro zaputiti se u kraću šetnju na svežem vazduhu. Tako, kaže on, poboljšavamo i imunitet i raspoloženje.

U 13:00: Za ručak se preporučuju sendvič od piletine i salata. Proteini će takođe ojačati imunitet. Budete li izbegavali meso, prehlada će se najverovatnije produžiti i postati nepodnošljivija.

U 15:00: Ponovo je vreme za vruć napitak, odnosno biljni čaj koji će pomoći da se oslobodite sluzi iz tela, ili za čašu sveže isceđenog soka, bogatog vitaminom C.

U 18:00: Prilikom pripreme večere u hranu ubacite malo karija ili neki drugi začin (đumbir, feferonku, beli luk) koji takođe ima antivirusna i antibakterijska svojstva. Ovi začini će pročistiti sinuse i pomoći vam da očistite disajne puteve i oslobodite se bakterija.

U 20:00: Kao što ste dan započeli sa vrelom vodom, tako ga i završite, ali uz toplu kupku, koja će opustiti umorne i bolne mišiće i pročistiti disajne puteve.

U 22:00: Da bi se telo oporavilo, neophodno je odspavate barem osam sati tokom noći, što podrazumeva raniji odlazak na spavanje.
(Novosti.rs)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар