NASA objavljuje datum apokalipse

Mada se prema proročanstvu naroda Maya kraj sveta predviđa 2012. godine, pojavila se nova i “službenija” informacija iz američke svemirske agencije NASA koja kao mogući datum apokalipse na Zemlji predviđa 2013. godinu, kada će naša planeta doživeti “snažan šok”.

Naučnici iz NASA-e smatraju da će razlog tog “šoka” biti vrhunac sunčeve aktivnosti, a koji se poklapa sa 2013. godinom. Naime, periodi u kojima je Sunce najaktivnije ponavljaju se svakih 11 godina.

Već ove godine su se dogodili jaki uticaji Sunca na našu planetu, a zadnji su bili tokom 22. i 24. septembra, navode iz NASA-e, kada su zabeležene jake solarne baklje u blizini sunčeve pege AR1302. Tada je nastao talas nabijenih čestica, koje su već stigle do Zemljine magnetosfere, a kao posledica toga nastala je snažna geomagnetska oluja, za koju naučnici procenjuju da bi mogla trajati do kraja ove sedmice.

Aktivnost sunčeve pege AR1302, pre ili kasnije će opasti, ali će se u sledećih nekoliko godina ponovo intezivirati.

Astrofizičari su već zabeležili solarne baklje rekordne snage – u februaru, junu i avgustu. Međutim, rekordno opasan uticaj sunčevih baklji očekuje se 2013. godine.

Naučnici iz NASA-e praktično su alarmirali javnost, te navode da je planeta Zemlja u nekoj vrsti “sunčeve” opasnosti.
(24satainfo)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар