Kraj problemima sa erekcijom

Američka firma "Medtronik" razvila stent za penis, koji bi trebalo da reši probleme muškaraca sa erektilnom disfunkcijom.

Američka kompanija "Medtronik", koja proizvodi pejsmejkere i stentove za srce, razvila je i uređaj koji bi trebalo da pomogne u rešavanju još jednog vrlo raširenog zdravstvenog problema - erektilne disfunkcije (ED).

"Medtronik" je objavio rezultate početnog testiranja stenta za penis na tridesetorici muškaraca, prosečne starosti 60 godina, koji su patili od ED, a rezultati navodno "obećavaju" prenosi Rojters.

Metalni stent, sličan onome koji se koristi kod srčanih bolesnika, je tokom operacije koja traje jedan do dva časa, postavljan u arteriju koja snabdeva penis krvlju, čime je omogućen njen bolji protok.

Prema preliminarnim podacima, nakon tromesečne primene, kod dve trećine testiranih muškaraca došlo je do poboljšanja od najmanje četiri poena na internoj skali erektilne disfunkcije.

U tom periodu nije bilo nikakvih neželjenih efekata ali, po rečima Džejsona Rodžersa, iz Medicinskog centra "Dejvis" pri Univerzitetu Kolumbija, rizik bi mogao da postane evidentan i mnogo kasnije, budući da je u pitanju sasvim nov postupak.

Zbog toga će proteći nekoliko godina pre nego što "Medtronik" krene sa testiranjem stenta za penis na znatno širem uzorku.

Procenjuje se da u svetu oko 300 miliona muškaraca pati od erektilne disfunkcije. Gotovo 50 odsto onih koji ovaj problem pokušavaju da leče medikamentima kao što su vijagra, levitra, cijalis i slični lekovi odustaje od terapije, jer ne mogu da podnesu propratne efekte, koji često uključuju i obaranje krvnog pritiska.

Osim toga, ovi lekovi nisu "čudotvorno" univerzalno rešenje jer muškarci koji koriste neke lekove za srce, na primer, ne smeju da ih koriste.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар