Drevni kineski biljni čaj od cimeta, zelenog čaja, đumbira i kurkume, koji se preporučuje u tradicionalnoj kineskoj medicini, poboljšava cirkulaciju, jača imuni sistem, aktivira metabolizam i pomaže u eliminaciji toksina, što ga čini idealnim jutarnjim ritualom za one koji su spremni da uvedu novu pozitivnu naviku u svoju rutinu.
![]() |
| Pixabay |
Jutro, a posebno uravnotežena ishrana, ključno je za postavljanje tona celom danu jer obezbeđuje stabilan dotok glukoze u mozak, čime se poboljšavaju koncentracija, raspoloženje i energija. Bez doručka nivo šećera u krvi opada, što dovodi do umora, razdražljivosti i smanjene produktivnosti tokom dana. Ipak, kineska medicina za dobro jutro preporučuje i čaj za koji se tvrdi da može poboljšati fizičko, emocionalno i mentalno zdravlje, prenosi Tportal.
Kinezi ga piju vekovima zbog njegovih neizostavnih blagodeti, a danas ga vole svi koji brižno neguju svoj „wellness“ način razmišljanja.
Ovaj biljni čaj, zasnovan na principima kineske medicine, sadrži cimet, zeleni čaj, đumbir i kurkumu, začine bogate protivupalnim, digestivnim i antioksidativnim svojstvima. Ova jednostavna jutarnja navika poboljšava cirkulaciju, podstiče hidrataciju, optimizuje apsorpciju hranljivih materija, jača imuni sistem, aktivira metabolizam i pomaže u izbacivanju toksina.
Sastojci:
1 litar vode
1 štapić cimeta (ili ½ kašičice ako je u prahu)
2 kesice zelenog čaja
3–4 kriške svežeg đumbira
½ kašike kurkume u prahu
Kašičica organskog meda za zaslađivanje (po želji)
Priprema:
Sve sastojke stavite u lonac.
Prokuvajte vodu.
Sipajte u staklenu posudu i procedite kroz cediljku.
Biljni čaj čuvajte u frižideru i svako jutro popijte jednu šolju nakon što ga zagrejete u mikrotalasnoj pećnici oko 30 sekundi.
Iskustva onih koji su probali ovaj drevni napitak uglavnom su veoma pozitivna, jer tvrde da im smanjuje želju za grickalicama tokom jutra, što pomaže u održavanju linije i daje dodatnu energiju za početak dana.

0 коментара:
Постави коментар