Prognoza vremena za oktobar i do kraja 2024. godine

Detaljna prognoza vremena za predstojeći period, za oktobar, novembar i decembar 2024. godine

Pixabay


Nakon pretežno sunčanog početka meseca očekuje nas niz kišnih dana, koji će, uz prestanak padavina tokom prvog i drugog vikenda, potrajati sve do kraja druge sedmice oktobra.

Razvedravanje stiže oko 14. dana u mesecu, ali će sunčane dane pratiti i pad temperature, koja će se kretati od 4 do 15 stepeni.

Poslednju dekadu oktobra obeležiće topliji dani, ali i veća temperaturna kolebanja, uz naoblačenje i kišu krajem meseca.

RHMZ



Prognoza sajta ACCUWEATHER za oktobar 2024. dan po dan

AccuWeather


SEZONSKA PROGNOZA VREMENA RHMZ

OKTOBAR 2024: U većem delu Srbije topliji i prosečno vlažan, a u Istočnoj i Južnoj Srbiji topliji i suvlјi oktobar. Miholјsko leto.

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 1.0ºS do 2.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha oko 10.5ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 1.0ºS do 2.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobra biće oko 19.0ºS.

U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom oktobra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku do 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek, a u Istočnoj i Južnoj Srbiji ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 5 mm do 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.U Beogradu i široj okolini oktobarska suma padavina iznosiće oko 38 mm.



NOVEMBAR 2024: Topliji i prosečno vlažan novembar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek.U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.1ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 11.4ºS.

U celoj Srbiji mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku do 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 38 mm.



DECEMBAR 2024: Blaži i prosečno vlažan decembar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 1.3ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 7.2ºS.

Mesečna suma padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima do 5 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 45 mm.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар