Namirnica koja Novaku Đokoviću daje neverovatnu energiju: Ima je u svakoj prodavnici, a nismo svesni koliko je moćna

Ova namirnica čuva mozak i srce, reguliše holesterol, čisti krvne sudove.

Instagram / djokernole

„Banane, urme i voda, ja stvarno ne shvatam, svaki meč isto, dogovorimo se, a oni i dalje ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, nema urme. Pa mi donose neke magnete, ma, svašta nešto“, nasmejao je Nole okupljene novinare a Rolan Garosu, otkrivši novinarima  šta konzumira na terenu, u pauzama meča.

Urme imaju prilično impresivne zdravstvene prednosti i zato ih zovu najzdravijim voćem na svetu. Pored mnoštva vitamina i minerala, bogate su antioksidansima, potpomažu zdravlje organa za varenje, štite mozak i srce, podižu nivo energije i kondicije…

Urme dokazano regulišu nivo lošeg holesterola, čiste krvne sudove i imaju moć da spreče stvaranje ugrušaka, piše Story.hr.

Tri urme sadrže oko 200 kalorija, 54 grama ugljenih hidrata sa oko pet grama vlakana, gram proteina i nemaju masti. Ova količina obezbeđuje i manje količine širokog spektra hranljivih materija, uključujući vitamine B, vitamin K, kalcijum, gvožđe, magnezijum, kalijum, cink i mangan, piše hellomagazin.rs.

Magnezijum je važan mineral za ljudsko telo i mozak. On reguliše funkciju mišića i nerava, nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Takođe je ključan za sintezu proteina u telu.

Bakar, kog takođe ima u urmama, pomaže da vaše telo dobije dovoljno gvožđa. Zajedno sa magnezijumom omogućava telu da formira crvena krvna zrnca. Bakar takođe pomaže da kosti ostanu zdrave, piše Azra.ba.

Pored ovog supervoća, Novak Đoković konzumira i banane, koje sadrže tri prirodna šećera – saharozu, fruktozu i glukozu – i u kombinaciji sa vlaknima savršene su za trenutno povećanje energije. Istraživanja su pokazala da konzumacija samo dve banane dnevno osigurava dovoljno energije za naporni trening od devedeset minuta.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар