Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak: Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen

Sok od cvekle lek je u tečnom stanju od koga imunitet samo jača! Dobro obratite pažnju na recept koji naši stari znaju napamet...

Foto: Pixabay

Sastojci:

  • 2 kg cvekle
  • 3 kg šećera
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 3 kesice limuntusa (limunske kiseline)

Priprema:

Cvekle operite, oljuštite, a potom izrežite na kolutove. Šerpu napunite sa 3 litara hladne vode,pa kuvajte dok ne proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još otprilike 30 minuta. Sklonite sa šporeta, pa izvadite cveklu. U šerpu dodajte šećer, pa mešajte dok se ne istopi. Na kraju dodajte vanilin šećer i limuntus, mešajući dok se sastojci ne sjedine. U oprane i sterilisane staklene flaše sipajte vruć sok i dobro ih zatvorite. Nakon što se sok ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga stavite u frižider. Od date količine dobićete nekoliko litara soka koji možete razmutiti po želji.

(Espreso)

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар