Kakvo nas vreme čeka za Prvi maj, Vaskrs i sledećih mesec dana

RHMZ je izašao sa svojom prognozom za 30 dana i očekuje nas strmoglav pad temnperature. Međutim, mnogi su više zainteresovani za praznike – neradni dani za Prvi maj i Vaskrs su se ove godine tako lepo složili da smo se svi nadali bekstvu u prirodu ili na neko jeftino putovanje.


Klimatolog Đurđević nam je otkrio šta možemo da očekujemo ovog leta – zastrašujuće je, moguće su i pojave koje smo viđali samo u filmovima.

Pa, kako stvari stoje, u Beogradu će 30. aprila i 1. maja biti i kiše i gromova, a maksimalne dnevne temperature jedva da će dostizati 20 stepeni. Nestabilno vreme se nastavlja i nadalje, a temperature se do kraja ovog perioda neće vraćati na 30 stepeni.

Kišno će biti i u ostatku Srbije, posebno na popularnom Zlatiboru gde bi kiše moglo da bude od 29. aprila pa sve do 6. maja. Pogledajte prognozu RHMZ iz dana u dan do sredine maja.

RHMZ

Prema prognozi RHMZ, u Novom Sadu kiša će padati  tokom prvomajskih praznika. Temperature će narednih mesec dana ići od minimalnih tri stepena ove nedelje do 25 stepeni, koliko se predviđa za prvu polovinu narednog meseca.

Za Niš se na 1. i 2. maj se očekuje suvo vreme. Temperatura do polovine maja neće prelaziti 23 stepena.

Prognozira se da će u Kragujevcu kiša padati do 22. aprila, ali i tokom uskršnjih praznika od 3. do 5. maja. Kragujevčani bi Prvi maj mogli da dočekaju bez padavina. Temperature će u ovom gradu do kraja meseca biti maksimalnih 20, a do 15. maja 22 stepena.

U naredna četiri dana na Zlatiboru mogao bi da padne sneg, a veći deo do kraja aprila i početkom maja očekuje se kiša, kao i u većini drugih delova Srbije. Minimalna temperatira iznosiće nula stepeni, a maksimalna će ići i do 17 stepeni polovinom narednog meseca.

RHMZ prognozira da će do 22. aprila na Kopaoniku pasti sneg i temperature koje će ići od minus četiri do plus tri stepena. Posle 25. aprila na Kopaoniku očekuje se da će temperatura izaći iz minusa, a da bi od polovine maja trebalo da temperature idu do 10 stepeni.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коментара: