Prognoza vremena do sredine januara 2024: Kakvo će vreme biti za Novu godinu?

RHMZ je objavio prognozu do sredine januara 2024. godine, po kojoj u narednih mesec dana temperature širom Srbije neće prelazitit 12 stepeni, dok će najniže ići i do -10 u planinskim predelima.

Foto: Pixabay

Prema dugoročnoj, mesesčnoj prognozi, od 16. decembra do 15. januara, sneg će u glavnom gradu padati još samo tri dana u decembru, da bi se ponovo vratio prvog dana nove godine.

U Beogradu će najviše temperature ići do 12 stepeni i to 18. i 19. decembra, da bi posle usledio pad dnevnih tempetatura. Najviša dnevna u narednih mesec dana biće oko pet stepeni Celzijusa, i to 5. januara, dok će najniža dnevna temperatura ići do -4 stepena, 9. i 10. januara.

RHMZ

„Topliji“ dani uoči i za Nikoljdan biće i u Novom Sadu, kada se očekuje maksimalna dnevna temperatura od oko sedam stepeni Celzijusa. Novosađani će uživati u više snega, koji se kod njih očekuje 21, 22, 23, 25, 27, 28 i 29 decembra, a onda i skoro svih dana prve polovine januara.

U Nišu će takođe biti više snega, ali ne i za doček Nove godine, kada se očekuje maksimalna dnevna temperatura oko devet stepeni Celzijusa, navodi se na sajtu RHMZ.

Kragujevčane zato očekuje i beo doček, ali i pravoslavni Božić kada su, prema ovoj prognozi, najavljene snežne padavine u tom delu Srbije.

U narednih mesec dana na Zlatiboru najviše dnevne temperature neće stići do nule, ali će se zato najniže spuštati na oko -7 stepeni. Sneg će na jednoj od omiljenih srpskih planina padati skoro svih dana, baš kao i na Kopaoniku, gde se očekuju najniže temperature i do -10 stepeni.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар