Neočekivani simptom moždanog udara koji mnogi zanemare, a ne bi smeli

Najčešći simptomi moždanog udara su opušteno lice, slabost ruku i nejasan govor. Međutim, ovo nisu jedini simptomi kojih moramo biti svesni. Osim pomenutih simptoma, postoji i onaj često zanemaren i neočekivan simptom kojeg možda i ređe svrstavamo među rizike za nastanak moždanog udara.

Foto Pixabay

Vrtoglavica je subjektivan osećaj dezorijentacije, nestabilnosti ili rotacije okoline ili samog tela.

Ako se ponavlja, ovo stanje ne bi trebalo da zanemarite. Napad vrtoglavice može da traje nekoliko sekundi ili sati, a u ekstremnim slučajevima može da potraje danima.

Epizode vrtoglavice koje se ponavljaju zahtevaju lekarsku pomoć jer mogu ukazivati na ozbiljno zdravstveno stanje. Ponavljajuće epizode vrtoglavice mogu biti indkator moždanog udara.

Znakovi moždanog udara često se pojave iznenada, međutim, to ne znači da nemate vremena za reagujete.

Neko će osetiti simptome kao što su glavobolja, utrnulost ili trnci nekoliko dana pre ozbiljnog moždanog udara. Čak i ako simptomi nestanu, potražite pomoć i savet lekara.

Jedna od onih ljudi su ignorisali vrtoglavicu bila je Engleskinja Barbara Vajthed koja je ubrzo počela da oseća manjak motivacije i opštu slabost.

„Uobičajeno sam stalno bila u pokretu i koristila sam slobodno vreme tokom leta, međutim, odjednom sam osetila da nemam motivacije nizašta. Počela sam da osećam napad vrućine. Budući da su svi simptomi, uključujući vrtoglavice, potrajali, obratila sam se lekaru“, rekla je i dodala kako je nakon urađenih analiza saznala da boluje od hronične mijeloidne leukemije (HML), piše Živim.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар