Dugoročna mesečna prognoza vremena RHMZ za novembar 2023.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je vremensku prognozu za mesec novembar.

qimono / Pixabay

Relativno visoke temperature u novembru prognoziraju se u prvih desetak dana, a do kraja meseca očekuje se pad temperature i zahlađenje. Snega će, ipak, biti uglavnom samo u planinama.

Kako se vidi na grafikonu objavljenom na sajtu RHMZ, najniže dnevne temperature u prvoj polovini meseca u Beogradu biće od 5 do 13 stepeni, dok se u drugoj polovini očekuje pad, pa će se ona kretati od 4 do 8 stepeni.

RHMZ Srbije

Najviše dnevne temperature u prvih 10 dana novembra biće i do 21 stepena, krajem meseca samo do 10. Kiše će biti mestimično, uglavnom krajem meseca.

Slično vreme očekuje se i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, s tim što se u Novom Sadu i Nišu prvi sneg očekuje 22. novembra.

Količina očekivanih padavina kreće se u rasponu od 55 mm u Nišu, do 75 mm u Kragujevcu.

Na Zlatiboru će temperatura 10. novembra spustiti na nulu, kada se na toj planini očekuje prvi sneg, a padaće od 26. novembra svakodnevno.

Na Kopaoniku se sneg očekuje već 5. novembra, kada će se i jutarnje temperature spustiti ispod nule, pa se za 10. novembar prognozira najniža od -3 stepena, dok će najviša dnevna biti oko 4 stepena.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар