Nova prognoza vremena meteorologa Marka Čubrila: Uživajte u kasnom letu

Narednih dana sunčano i relativno toplo vreme. Prolazno pogoršanje i manje osveženje se očekuje oko 14. septembra, dok bi zatim do 20. bilo malo svežije uz povremenu kišu, ali bez jačeg zahlađenja do daljnjeg.


Narednih dana uz dominaciju anticiklona suvo, stabilno i relativno toplo. Noći i jutra prohladni, ponegde na planinama, kotlinama i duž rečnih tokova uz maglu. Jutarnji minimumi od +7 do +17 stepeni Celzijusa, dok će se dnevni maksimumi kretati od +26 do +30 stepeni Celzijusa.

Najtoplje bi trebalo biti oko 13.09. kada bi maksimumi lokalno mogli biti i oko +32 stepena Celzijusa, piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

Oko 14.09. bi se preko nas mogao premestiti slab, hladan, front koji bi doneo prolaznu pojavu kiše ili pljuskove uz okretanje vetra na severozapadni smer i manje zahlađenje te bi se od 15.09. maksimumi uglavnom kretali od +21 do +27 stepeni Celzijusa, što jeste bilže prosečnim vrednostima ali je i dalje iznad njih.

- Generalno u periodu od 15.09. do oko 19.09. bi trebalo biti malo svežije uz kišu povremeno, dok bi zatim od 20.09. do oko 24.09. ponovo moglo otopliti ali uz kišu povremeno - precizira Čubrilo.

On napominje da je svaka pognoza posle 12.09. podložna velikim izmenama jer će oko tog datuma do severozapadnih obala Evrope stići transformisan uragan (tropski ciklon) “Li”. On više neće imati nikakve odlike tropskog sistema i to neće biti uragan, ali će svojom snagom svakako uticati na sinoptičku postavku iznad Evrope, posebno prema sredini meseca.

- Uživajte u kasnom letu kojeg prošlog septembra nije bilo, a kako deluje, ove godine bi najveći deo meseca mogao proći u relativno toplom vremenu, zaključuje Čubrilo.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар