Prognoza vremena za maj, jun i jul 2023.

Izgledi vremena za maj, jun i jul 2023. godine.

Foto: Pixabay

Prema prognozi Republičkog meteorološkog zavoda Srbije, u prvoj polovini maja vreme će biti nestabilo, sa smenom kišnih i sunčanih dana, pljuskovima i grmljavinom.

Do 6. maja najviša dnevna temperatura kretaće se oko 20. stepeni, a zatim će porasti do 28. podeoka.

Novo zahlađenje kreće već početkom druge dekade maja i potrajaće nedelju dana.

Pretežno sunčano biće od 14. do 24. maja, a od 18. kreće i topliji period, sa temperaturom preko 25 stepeni.

Poslednje sedmice meseca maja ponovo se očekuje nestabilno vreme, sa izgledima sa pljuskovima sa grmljavinom.

Mesečna prognoza za MAJ 2023. prema sajtu Accuweather.com:

accuweather.com

Mesečna prognoza za JUN 2023. prema sajtu Accuweather.com:

accuweather.com

Sezonska prognoza RHMZ Srbije

JUN 2023: Topliji i prosečno vlažan

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha oko 16.9ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 27.6ºS.

Mesečna suma padavina tokom juna biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima koje će u proseku biti za oko 4 mm niže u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini junska suma padavina iznosiće oko 51 mm.

JUL 2023: U većem delu Srbije topliji i prosečno vlažan, moguća pojava toplotnih talasa

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha oko 19.0ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 30.5ºS.

U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom jula biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 5 nižim u odnosu na višegodišnji prosek, a u Vojvodini, Šumadiji i Timočkoj Krajini ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima za 5 mm do 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini julska suma padavina iznosiće oko 28 mm.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар