Koji je vaš sestrinski znak u horoskopu i šta to znači

Znak sestre je horoskopski znak koji se nalazi tačno nasuprot vašeg znaka na horoskopskom točku. Neki astrolozi to nazivaju i suprotnim znakom ili antitezom.

Foto: Pixabay

Iako su sestrinski znakovi na točku zodijaka međusobno udaljeni 180 stepeni, povezani su s istim kvalitetom (kardinalni, fiksni ili pokretni). To ne znači samo da se suprotnosti privlače, nego i da imaju puno toga zajedničkog. Oni su kao dve strane medalje koje se savršeno nadopunjuju u pogledu svojih svojstava.

Astrolozi opisuju sestrinske znakove kao dve osobe koje dele zajednički cilj, ali koriste potpuno različite metode da ga postignu.

Ovo su sestrinski parovi Zodijaka:


Ovan i Vaga

Ovaj sestrinski par je verovatno najpolarnija suprotnost od svih parova. Vatreni znak ovan je živahan i impulsivan, dok vazdušni znak vaga uvek teži harmoniji. Međutim, oboje uvek žele da premoste jaz između sebe i drugih. Ako se neko kreće zodijakom od ovna do vage, posmatra se napredovanje od nezavisnosti do zavisnosti.


Bik i Škorpija

Ovi sestrinski znakovi govore o povezivanju. Oboje su stvorenja navike koja ne podnose previše promene, ali nikada ih ne bi nazvali dosadnima. Međutim, bikovi su skloni da ostanu u svojoj mirnoj zoni udobnosti, dok se škorpije usuđuju da nekome drugom prepuste kontrolu.


Blizanci i Strelac

Ova dva sestrinska znaka najsličnija su po svojim karakteristikama. Vrlo su svestrani i uvek otvoreni za nove stvari. Kad su oni prisutni, zabava je neizbežna. Blizanci su oduševljeni tračevima, a strelci su u potrazi za istinom, često ceo život. Oni uvek uspevaju da balansiraju između duboke i zabavne komunikacije.


Rak i Jarac

Rak i jarac su slični po svojoj brižnoj ljubavi prema rutini. Poznati su i kao majka (rak) i otac (jarac) zodijaka. Zemljanom znaku jarcu sve se vrti oko održavanja temeljne strukture. Njegova sestra, rak, uvek traži emocionalnu stabilnost u životu.


Lav i Vodolija

Vatreni znak lav i vazdušni znak vodolija imaju svoje jasne suprotnosti: lavovi su više performeri, a vodolije su posmatrači. Vatrenom znaku se dive zbog društvene, šarmantne prirode, a vazdušnom znaku zbog jasne odlučnosti. Ali, oboje dele i mnoge vrednosti. Žele nešto da promene i veruju u napredak. Strastveni su u onome što rade i vole da vode i ujedinjuju ljude.


Devica i Ribe

Uvek se možete osloniti na ova dva sestrinska znaka. Uvek su tu kada je nekome potrebna pomoć. Organizovane device praktičnije pristupaju rešavanju problema, dok kreativne ribe sanjaju o idealnim slikama budućnosti. Međutim, zemaljski znak devica uvek želi da bude u pravu, a vodeni znak ribe želi svima da ugodi, što je verovatno njihov najveći porok. Ipak, bez obzira šta se dogodi, oni nikada ne bi oklevali da pomognu drugima.

Izvor: Miss7.24sata.hr/Sonja Simon

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар