Na krpelja stavite ovu namirnicu i sam će pobeći

Krpelji će ostati na vašem telu nekoliko sati pre nego što se udube u vašu kožu. Najviše vole vlažne delove tela, poput stomaka, prepona, pazuha ili vrata ispod kose.

Pixabay

Najbolje je da se istuširate odmah po povratku sa putovanja i dobro operete kosu. Ako se krpelj ipak uvukao u kožu, možete ga ukloniti uz pomoć pincete, ali treba tačno da znate kako da uhvatite ovog parazita da biste ga potpuno uklonili sa kože.

Ako niste mnogo vešti, najbolje je da odete kod lekara i prepustite njemu da ukloni ovog parazita. Međutim, svako od nas u kuhinji ima hranu zbog koje će ovaj parazit izaći sam od sebe. To je so, jer krpelji ne podnose ovu hranu.

Posolite mesto gde se krpelj nalazi i preko njega držite komad vate ili gaze 20 minuta. Krpelj neće imati vazduha, a so će obaviti svoj posao i izaći će sam, prenosi Espreso.

Pored soli, možete koristiti i alkohol. Parče vate ili gaze dobro natopite alkoholom i njime brzim pokretima premažite mesto gde se krpelj nalazi u smeru suprotnom od kazaljke na satu. Zbog dejstva alkohola i zagrevanja kože on će izaći, ali samo pazite da mu neki deo tela ne ostane u koži. Ako nemate lekoviti alkohol, može se koristiti i rakija. Mesto na kome se krpelj nikada ne sme mazati uljem, jer će tako samo proći dublje pod kožu.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар