ŠOKATNO ISTRAŽIVANJE OTKRILO: Aktivnost mozga nastavlja se i posle smrti

Aktivnost mozga može se nastaviti i za duže od 10 minuta nakon čovekove smrti. Činjenica je to koju do sada još niko nije uočio i istražio... 

Pixabay

Naime, smatralo se da mozak prestaje da radi minut nakon prestanka otkucaja srca. Međutim, nova istraživanja upućuju na to da mnogo toga još nije rečeno, te da se daljnja istraživanja svakako moraju nastaviti. 

Kanadski lekari intenzivne pomoći promatrali su osobe koje su upravo preminule. Lekari su potvrdili da su pacijenti bili klinički mrtvi, no mozak je nastavio raditi, te su se mogli pirmetiti isti moždani talasi koje pacijent ima za vreme dubokog sna.  

Lekari ne znaju koja je svrha aktivnosti mozga. Moraju biti oprezni u donošenju bilo kakvih zaključaka, te im treba puno više uzoraka na kojima bi posmatrali različita stanja. 

Naučnici su dosad mislili da sve aktivnosti mozga završavaju u jednom minutu, no ova nova saznanja donose brojne tajanstvenosti, te iziskuju još veću zainteresiranost i pospešnije metode u razrešavanju misterije.

Šta je to što se događa s telom i umom nakon smrti ostaje u potpunosti nepoznato. Prošle godine su studije pokazale da je gen preminule osobe nastavio raditi još brže i energičnije nakon smrti, no pravi razlog tome, takođe, se još uvek ne zna. 

Ne preostaje nam ništa drugo nego čekati nova istraživanja koja će barem delomično odgovoriti na neka od očigledno intrigantnih pitanja... 

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар