Kip Svetog arhangela Mihaila prokrvario uoči početka rata u Ukrajini

Nekoliko sati pre nego što je Rusija počela sa vojnim operacijama u Ukrajini tog 23. februara, prokrvario je kip svetog Mihaila Arhangela, sveca zaštitnika Kijeva (manastir sv. Mihaila izgrađen je između 1108. i 1113. godine, a kasnije obnovljen tokom 17. veka). Video u kome je to snimljeno objavljen je ubrzo na Fejsbuku, a vlasnica kipa, 57-godišnja Ališa Martinez, iz Brumfilda u Koloradu, o svemu je podrobno govorila za Katoličku novinsku agenciju, opisujući to što se dogodilo kao “neobjašnjivo iskustvo”.


Kako je snimak publikovan pre samog početka ruskog napada, mnogi su na društvenim mrežama ubrzo u njemu videli nagoveštaj predstojećih krvavih zbivanja.

A sve se dogodilo dok je Ališa razgovarala sa prijateljicom telefonom, da bi je jedan od ukućana pozvao da brzo dođe i “vidi nešto”. Dok joj je to govorio, stajao je i tresao se. Odmah joj je bilo jasno i zašto. Ugledala je nadrealan prizor, kako njen kip svetog arhangela Mihaila krvari sa desne strane glave.

- Krvari iz čela – misao je koja joj je prostrujala glavom. I, zatečena prizorom, posmatrala kako mu krv prolazi oko očiju. 

Nespremna za ovako nešto, jedino što je uspela je da upita Boga šta se događa:

 - Pitala sam Gospoda da li je to nešto dobro ili nešto loše. Nisam znala šta, ali mi je bilo jasno da se nešto događa. Bio je to neobjašnjiv osećaj - ispričala je Martinez, koja je poreklom iz Zakatekasa u centralnom Meksiku. 

Kada se malo pribrala, odlučila je da pozove svog prijatelja, koji je sveštenik u Meksiku. Ovaj je mogao samo da joj kaže kako je to znak da treba da se svi molimo što više, jer je nekome ta molitva preko potrebna. 

Zatim se obratila i časnoj sestri u obližnjem manastiru, koja je zatvorila oči i nakon nekog vremena joj je rekla da krv neće prestati da teče sve dok ne dođe do glave đavola na koju stupa sveti Mihailo Arhanđel.  

Ispostaviće se da je tako i bilo. Kip visok gotovo metar nastavio je da krvari skoro nedelju dana, sve dok tamna tečnost nije pala na glavu đavola prikazanog na kipu.

O svemu su obavešteni crkva Gospe Majke Crkve u blizini Kolorada i s predstavnik nadbiskupije Denvera koji je zadužen za slučajeve koji se smatraju čudesnim i u toku je, kako su objavili, “temeljna i složena provera svih činjenica”. 


Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар