Dugoročna prognoza vremena za maj 2022. iz dana u dan

U prvoj polovini maja neće biti vrućine. Prvi nagoveštaj zahlađenja sa izvesnom kišom je između 7. i 10. maja. Između su sunčani dani sa maksimalnom temperaturom oko 22, 23 stepena. Od druge polovine meseca temperature će najverovatnije preći 25 stepeni, a krajem meseca su moguće temperature i blizu 30 stepeni.

astrosajt.blogspot.com

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je za RTS da za 1. maj neće biti kiše u Beogradu, kao i u većini delova zemlje. Posle podne bi ponegde u jugozapadnoj i južnoj Srbiji moglo biti kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, ali ni u tim delovima zemlje uglavnom neće biti padavina, dodaje Todorović.

Pretežno sunčano i bez kiše – takvo vreme očekuje se za 1. maj, kada će mnogi odlučiti da praznik rada provedu u prirodi.

Meteorolog Nedeljko Todorović za RTS kaže da su u kratkotrajna kiša, tj. pljuskovi sa grmljavinom mogući tek ponegde u jugozapadnoj i južnoj Srbiji, u popodnevnim satima.

"U Beogradu pretežno sunčano i bez kiše. Maksimalna temperatura 21 stepen. Dakle, umereno toplo i prijatno vreme", rekao je Todorović.

Napominje da je velika verovatnoća da kiše sutra neće biti.

"U toku noći biće suvo, vedro, tako da će u jutarnjim satima u svim krajevima Srbije biti hladno vreme. Ko ide na uranak treba da ponese ujutru tople jakne. Minimalne temperature biće od 5 do 10 stepeni, u Beogradu, tj. u okolini, između sedam i deset stepeni", kaže Todorović.

Tokom dana biće prijatno, umereno toplo.

"Uz napomenu da bi u severnim i istočnim krajevima bilo celog dana suvo, tj. pretežno sunčano, dok bi na zapadu i jugozapadu Srbije u popodnevnim satima bilo kratkotrajne kiše, eventualno pljuskova sa grmljavinom", dodaje meteorolog.

Na severu zemlje će 2. i 3. maja i dalje biti suvo, uglavnom sunčano vreme, dok će u ostalim krajevima biti promenljivo.

"Nešto više oblačnosti u ponedeljak, utorak. Blagi pad temperature na severu a nešto više u južnim krajevima, sa maksimalnom temperaturom od 15 do 18 stepeni", rekao je Todorović.

Napominje da u prvoj polovini maja neće biti vrućine.

"Prvi nagoveštaj zahlađenja sa izvesnom kišom je između 7. i 10. maja. Između su sunčani dani sa maksimalnom temperaturom oko 22, 23 stepena", rekao je Todorović.

Od druge polovine meseca temperature će najverovatnije preći 25 stepeni, a prema Todorovićevim rečima, krajem meseca su moguće temperature i blizu 30 stepeni.

accuweather.com/


Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар