Preminula 15-godišnja jutjuberka koja je bolovala od sindroma ubrzanog starenja

Ražalostila nas je vest da je preminula Edalia Roze, 15-godišnja jutjuberka iz Teksasa koja je na društvenim mrežama postala popularna jer je pričala o svojoj retkoj bolesti. Vest su na društvenim mrežama objavili članovi njene porodice.

Foto: printscreen/facebook/AdaliaRose

„U 19 sati, 12. januara 2022., Edelia Roze Vilijams je napustila ovaj svet. Na svet je došla u tišini i tako otišla, ali njen život je bio mnogo više od tišine. Dotakla je milione ljudi i ostavila najveći trag kod svih koji su je poznavali. Bol je prestala i sada pleše na svu muziku koju voli“, napisali su u objavi na Facebooku.

"Voleli bismo da ovo nije istina, ali nažalost jest. Želimo da zahvalimo svima koji su je voleli i podržavali. Hvala svim njenim lekarima i medicinskim sestrama koji su je godinama lečili", dodali su.

"Bila je inspiracija mnogima, jako mi je žao", "Počivala u miru, malena", "Ovo me tako rastužilo. Edalia Roze je donela toliko sreće i radosti na ovaj svet. Počivala u miru", "Jako sam je volela. Bila je inspiracija mnogima. Neka sada zasluženo počiva u miru", "Odmaraj sada, mali anđele", neki su komentari saučešća.

Edalia je bolovala od progerije, sindroma ubrzanog starenja koji se javlja u ranom detinjstvu, a dovodi do prevremene smrti. Bila je visoka 91 centimetar i težila je oko 23 kilograma.

Osim o bolesti, na društvenim mrežama je objavljivala i drugi popularni sadržaj. Često je objavljivala savete o šminki, radila plesne izazove i videozapise sa svojim članovima porodice i prijateljima.

Društvene mreže je koristila kao pozitivnu platformu putem koje je htela da pokaže da bolest ne određuje pojedinca. Uz to, vodila je i stranicu "The Rosebudd Shop", na kojoj je podsticala mnoge mlade devojke koje boluju od sličnog zdravstvenog stanja.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар