NAJVEĆI GODIŠNJI HOROSKOP ZA OVNA ZA 2022. GODINU: Posao, ljubav i porodica, zdravlje, saveti...

U 2022. godini možete dobro investirati i sazreti. Dok se bavite poslom, možete investirati i u vaše partnerske veze, gde trebate da verujete onim ljudima koji veruju u vas.

Pixabay

   Oni koji se bave trgovinom, možda će ove godine biti malo razočarani jer će ih Saturn naterati da rade više nego što je to uobičajeno. Sa ekonomske tačke gledišta, ova godina može vam doneti pomešane koristi. Postoje šanse za određeni gubitak novca na početku godine ali sredinom godine sve to možete povratiti, pa čak i više dobiti. Vaša finansijska karijere ove godine, sve u svemu, biće dobra.

    Za one koji se bave studiranjem ili nekim drugim načinom usavršavanja znanja, ova godina može doneti probleme, jer nešto može preusmeriti vašu pažnju sa učenja na neke druge stvari, naravno samo ukoliko vi to dozvolite. Inače, početak i kraj godine mogu biti veoma dobri za studente, jer će imati dosta uspeha na ispitima ako budu vredno radili. U protivnom, mogući su problemi.

    Ova 2022. godina može se pokazati malo nepovoljno za vaš familijarni život. Saturn se može pokazati štetnim za vaš porodični život jer ćete zbog zauzetosti sa poslom biti dosta udaljeni od porodice i imaćete malo vremena da ga provete sa njom. Možete se osećati usamljenim, a to vas može učiniti pomalo nervoznim, što može uticati na vaš zajednički život i doneti nedostatak mira i sreće u porodici. S obzirom na sve, iskoristite svaki slobodan trenutak da ga provedete sa porodicom.

    Ukoliko ste u braku, situacija može biti malo povoljnija ukoliko ne bude nekih većih tenzija između vas i vašeg bračnog partnera. U suprotnom, oboje od vas neće dozvoliti da se vaša osećanja razumeju. Ne dozvolite da vaš bes zaboli vašeg partnera.

    Sredinom godine, posebno od jula do avgusta, možda ćete dobiti neku ideju kako da poboljšate vaš porodični život. A od septembra, situacija počinje da se popravlja i ovaj period do novembnra meseca biće najpovoljniji za vas. Možda ćete u ovom periodu planirati i da kupite neku nekretninu u vidu stana, kuće ili videndice. Ako ste u vezi vi i vaš partner možete imati različite poglede, ali je vrlo važno da imate poverenja jedno u drugo.

    S druge strane razne zabave i uživanjamogu da vas koštaju mnogo novca, pa je potrebno da se obuzdate kada su ovi troškovi u pitanju. Imaćete mogućnost da budete uključeni u razne socijalne poslove što može povećati vaš društveni krug. Ipak, budite oprezni tokom dogovora sa raznim ljudima. U ovoj godini dominiraćete nad vašim protivnicima a i vaš rad na duhovnom planu će se povećavati.

    Tokom tranzita marsa u znak Ovna, koji će ostati u vašoj šestoj kući od šestog septembra pa do 22 oktobra, možete imati ogroman uspeh. Takođe, povoljan položaj Jupitera takođe obećava dobre rezultate. Bićete u mogućnosti da svima pokažete vaše dobre sposobnosti. Na kraju godine uverićete se da ste imali dobre rezultate ove godine.


RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

    Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

    Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.

    Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

    Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.

    Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.


 ŠTA DA RADITE:

■ Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.

■ Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.

■ Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.

■ Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.

■ Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.

■ Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

■ Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.


NEMOJTE DA RADITE:

■ Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.

■ Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!

■ Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

■ Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

■ Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

■ Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.

■ Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

    Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

    Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.


TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

■ Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.

■ Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.

■ Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

■ Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.


NEMOJTE DA RADITE:

■ Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.

■ Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.

■ Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.

■ Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.


PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 14. Januar 2022. (Vodolija) - 04. Februar 2022. (Jarac)

■ 10. Maj 2022. (Blizanci) - 03. Jun (Bik)

■ 10. Septembar 2022. (Vaga) - 02. Oktobar (Devica)

■ 29. Decembar 2022. (Jarac) - 01. Januar 2023. (Jarac)


PERIODI RETROGRADNOG KRETANJA OSTALIH PLANETA:

VENERA

■ 01. Januar 2022. (Jarac) - 29. Januar 2022. (Jarac)

MARS

■ 30. Oktobar 2022. (Blizanci) - 01. Januar 2023. (Blizanci)

JUPITER

■ 28. Jul 2022. (Ovan) - 23. Novembar 2022. (Ribe)

SATURN

■ 04. Jun 2022. (Vodolija) - 23. Oktobar 2022. (Vodolija)

URAN

■ 01. Januar 2022. (Bik) - 18. Januar (Bik)

■ 24. August 2022. (Bik) - 01. Januar 2023. (Bik)

NEPTUN

■ 28. Jun 2022. (Ribe) - 04. Decembar 2022. (Ribe)

PLUTON

■ 29. April 2022. (Jarac) - 08. Oktobar 2022. (Jarac)


ZDRAVLJE

    Ova godina u pogledu zdravlja trebala bi da bude dobra za Ovnove. Zvezde će vam dati pozitivnu energiju u većem delu godine. Pokušaćete da obratite više pažnje na vaše zdravstvene navike, da se više posvetite stanju vašeg tela i posebno duhovnom uzdizanju. Više ćete se posvetiti i fizičkom vežbanju i rekreaciji nego što to obično radite. Možda ćete i češće posećivati doktora u vezi rutinskih pregleda. Održavajte vašu sklonost zdravim navikama u ishrani.

    Trebate obratiti pažnju na stomak i ishranu. Tokom cele godine, bilo koja vrsta preterivanja, posebno u ishrani, uključujući i alkohol i lekove, može biti štetna i kontraprodukrivna.

Preporučuje vam se da život i vaše profesionalne aktivnosti organizujete tako da svaki dan možete sebi da omogućite da napravite potrebnu pauzu.

    Posebno vam se skreće pažnja da obratite pažnju na vaš koštani sistem. Da bi se izbegle nevolje, pripazite na aktivnosti tokom hladnog perioda godine, a svi koji imaju problema sa reumatizmom ili drugim problemima sa kostima, bilo bi dobro da potraže savete specijaliste. Znači, pripazite dobro na leđa i ne izlažite ih nepotrebnim i prekomernim naporima.

    Takođe vam se preporučuje da hrana bude izbalansirana i bogata gvožđem i vitaminima. Pošto volite začinjenu hranu i tu treba da napravite potrebne korekcije. U vašu hranu uvrstite zelenu salatu, spanać, koprivu, brokoli, mentu i slično.

    U ovoj godini možete zbog prekomernog posla da osetite umor i mentalni stres. Zbog posla možete imati i neredovnu ili neadekvatnu ishranu, što može uticati i na vaše zdravlje. Posebno prva dva meseca, kada treba da obratite pažnju na ishranu. Zato pripazite, nađite vreme za obrok kad mu je vreme. Ako ne budete vodili računa, vaši zdravstveni problemi bi se mogli donekle povećati.


 O VAMA OVE GODINE

    Mnogo toga je naglašeno ove godine, ljudi i mesta, karijera i novac. Razna putovanja su u opticaju, bez obzira na to da li želite samo da pobegnete negde na par dana ili su u pitanju duga putovanja bilo gde u svetu. Snažan fokus je na ljudima, bilo da je u pitanju posao ili veza, prijatelji, komšiluk i rođaci.  Prihodi i trošenja - ove dve reči dobro zapamtite i držite u mislima, jer možete videti rast vaših prihoda, ali isto tako i još veću potrošnju. Zato dobro pazite šta radite, jer mogli bi se pojaviti neočekivani računi, pogotovo kasnije tokom godine. Zato bi bilo mudro sa vaše strane da štedite novac. Posle toga imaćete bolji osećaj za jeftinije stvari, što ne znači da ih morate i kupiti bez obzira koliko budete raspoloženi za to.

    Pogledajte malo oko sebe i ako vidite nered ili neke stvari i odeću koju već dugo niste koristili, sada je vreme da sve dovedete u red. Možete i da profitirate od prodaje stvari koje vam više nisu potrebne. Šansa vam je tu i možete biti prijatno iznenađeni koliko možete da zaradite od nepotrebnih stvari. Mart mesec je posebno pogodan za takve svari. Tokom sledećih dvanaest meseci imaćete više kontakata sa vašim susedima, braćama i sestrama, kao i ostalim rođacima, a čak ćete i neke vikend izlete provoditi sa njima. Sve u svemu, veza sa ovim osobama biće veoma zadovoljavajuća.

    Možda ćete imati i iznenadnu želju da se uključite u neki projekat vaše zajednice ili vašeg komšiluka. Ali ipak, trebalo bi da budete i oprezni ukoliko neka takva aktivnost od vas zahteva i neke finansijske obaveze i troškove. Jupiter će takođe povećati vaše interesovanje u sferi učenja i usavršavanja postojećeg znanja. Možete odlučiti da nastavite neko školovanje ili da upišete neki dodatni kurs ili ćete jednostavno proširiti znanje čitajući razne knjige kod kuće. Sve ovo može da vam se učini vrlo zabavnim. Ovaj period vam takođe može vam doneti užurbaniji dnevni tempo, na koji morate naviknuti. Sastanci, pozivi raznih vrsta, sms-ovi, e mejlovi, kao i društvene mreže mogu da vam oduzmu veliki deo vremena ako ne budete dovoljno pažljivi.

    Saturnov fokus biće na vezama u vašem životu, posebno na one sa partnerom i osobama koje su vam bliske. Iako Saturn ovde može ukazivati i na zategnute odnose, to se na manifestuje stalno u tom pravcu. Čvrste veze biće još više ojačane, a vi možete da odlučite da se distancirate od onih veza koje vas više ne zanimaju. Saturn je planeta lekcija, učenja i karme i zato budite na oprezu kad su neke osobe u pitanju. Ako shvatite da vam se kod njih nešto ne sviđa, onda to može da bude svojevrsni putokaz o vašem sopstvenom pogledu na vezu. Sve u svemu, Saturn može biti blagoslov za vas, gde ćete vi naučiti mnogo o sebi posmatrajući druge. Imaćete mogućnost da bolje naučite stvari o vašem budžetu i upravljanju finsnsijama, kao i o investiranju. Ako slučajno imate neki veliki dug, onda je ovo pogodno vreme da počnete da otplaćujete ono što ste nekome dužni. Ako dug nije velik, bićete u mogućnosti i da uštedite nešto, naravno, uz manje trošenje.

    Uran bi mogao vas motivirati da vaš život potpuno preokrenete u ovom periodu. Tokom sledećih godina, vi ćete periodično osećati njegovo prisustvo, a njegov glavni uticaj kako se bude kretao kroz vaš znak je da vas ohrabri da prihvatite neku ličnu promenu. To može da se odnosi na spoljni izgled, na vaš imidž, na nove ciljeve ili na vašu želju da u životu krenete nekim novim pravcem koji će vam pomoći da na najbolji način iskoristite vaše talente. Takođe, osetićete nova iskustva i stvari koje vas ranije nisu interesovale. Najbolji način da ispunite vaše nove potrebe za slobodom je da prestanete sebe da ograničavate u nekim stvarima, neka vaša energija slobodno izađe iz vas. Iskoristite ovaj uticaj Urana na najbolji način.

    Glavni fokus Neptuna je na prijateljstvu i raznim grupama ljudi oko vas. Tokom ovih godina imali ste prilike da se uverite i u dobre i loše strane, kako prijateljstva tako i drugih ljudi. Bili ste sigurno mnogima razočarani i pitali ste se kako ste mogli da toliko pogrešite kada su neki ljudi u pitanju. Sa druge strane, bilo je i onih koji su vam pomogli u životu i koji su uvek bili tu kad su vam bili potrebni. Kao i vi njima.

    Sada Neptun počinje svoj sledeći 14-godišnji tranzit u znak Riba, u vašu dvanaestu kuću, a Neptun se tu oseća velo ugodno. U godinama koje dolaze možda ćete se uključiti u neku lepu akciju kao volonter ili ćete se starati za neku vam blisku osobu. Međutim, Neptunov glavni uticaj je da vas ohrabri da sebe sagledate iznutra, da malo zastanete i povučete se iz užurbanog života na koji ste navikli i da stupite u kontakt sa vašim unutarnjim bićem.

    Bavljenje meditacijom i molitvom može vam dosta pomoći da poboljšate svoje šesto čulo koje će biti prilično aktivno tokom Neptunovog tranzita kroz znak Riba. A ovo se odnosi i na sve stvari koje su bile sakrivene, pa zato pazite da se ne upuštate u bilo koje aktivnosti koje bi mogle da naruše vašu reputaciju. Treba da pronađete vašu duhovnu snagu koja će vam ojačati veru u vas same i vaše sposobnosti. Budite verni sebi, vašoj veri i osećajima.

    Pluton nastavlja u znak Jarca, u vašu desetu kuću karijere i njegov tranzit može podstaći kod vas vaše ambicije da se uzdignete vrlo visoko ili može doći do velikog preokreta u vašoj karijeri. U mnogim stvarima, tranzit Plutona manje se odnosi na lične stvari već više na one društvene. Pluton često označava velike promene na globalnom planu, koje kasnije mogu da se odraze na svakog pojedinca. Ali ipak, Pluton može da ima i lični uticaj tako što će pokrenuti promene koje će na kraju doneti bolji i svrsishodniji život.

    Ako ste osetili neke promene energije oko vas, to može značiti da ste rešili da prihvatite život na nekom novom pozitivnijem nivou. Ovo može značiti duhovno uzdizanje, neka duga putovanja ili usavršavanje znanja. Gledaćete da živite punim plućima svaki moment. Zabava, iga, romantika, sve je u igri. Vi imate prirodnu potrebu za promenama, aktivnosti i disciplinom u mnogim oblastima vašeg života. Od vas se u ovoj godini zahteva da primenite sve ono što ste naučili u prethodne dve, da sledite svoje snove i da unosite željene promene u vaš život. Krajnji rezultat ove godine za vas biće uspeh u poslu i vaše samousavršavanje.


SAVET

    Ne rasipajte svoju energiju uzalud. Treba da se fokusirate na prave stvari. Vama je neophodno da stvarate, jer kroz rad uspostavljate ravnotežu i smanjujete napetost koja može da vas obuzme. Imate veliki radni elan i perfekcionista ste u poslu. Želite da sve postignete na vreme, stvorite nove poslove i da proširite stare. Mnogo vam je stalo do uspeha na poslu, ali to ne ispoljavate javno. Suština je da treba da želite uspeh i da stvarate za bolju budućnost.

    Mudro osmislite svoje poteze, ne iscrpljujte se i ne zahtevajte mnogo, kako od sebe, tako i od svojih saradnika. Treba da radite, ali bez opterećenja. Sve ćete poslove uspešno pozavršavati, zato radite bez nepotrebnih napora. Samnjite nervozu, jer stres može da vam prouzrokuje glavobolje.

    Vaš organizam jeste jak i brzo se regenerišete, ali nemojte sebi stvarati nepotrebne probleme. Održavajte kontinuirano dobre odnose sa vašom okolinom je ćete tako prevaziće sve eventualne sukobe. Prepoznajte prave vrednosti i odbacite one lažne.


HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Ovan Januar 2022: Sagledajte vaše ciljeve koje želite da postignete, da biste mogli da postavite pravu strategiju za njihovo realizovanje. Ovo je pravi mesec za startujete sa nekim novim stvarima u životu.

■ Ovan Februar 2022: Ovo je mesec koji će biti pun ljubavi i romantike, a ako ste sami može vam doneti dugo očekivanu ljubav. Takođe, pronaćićete nove načine da rešite eventualne probleme, a isto tako i nove razloge svoga postojanja.

■ Ovan Mart 2022: U ovom mesecu moguće su neke neobične veze koje kod vas mogu podstaknuti neke veće promene, neke nove navike u načinu života. Takođe, obratite više pažnje na zdravlje i više se odmarajte.

■ Ovan April 2022: Bićete okruženi mnogim stavrima i možete da se susretnete sa nekim štetnim situacijama. Vaš um će se više baviti nekim nevažnim situacijama nego onim bitnim. Na vam je da se izborite sa tim. Takođe, tokom celog meseca u fokusu će biti putovanja u inostranstvo i učenje.

■ Ovan Maj 2022: Ovaj mesec donosi vam pomešane rezultate, a ako se bavite studiranjem, trebalo bi da počente pripreme za ispit. Naučite se da budete strpljivi i da kontrolišete vaše reakcije.

■ Ovan Jun 2022: Možete očekivati da nađete nove načine da izrazite sebe, možda i u nekom zajedničkom projektu sa nekim ili ćete se oprobati u pisanju želeći da pokažete vaš književni talenat. U ovom mesecu vaš fokus je takođe na domu i porodici. Ako ste u vezi, možda ćete sa partnerom početi da dogovarate o zajedničkom domu.

■ Ovan Juli 2022: Puni ste energije, bacate se na planove i akciju kako bi tu energiju kanalisali i pretočili u nešto što je opipljivo. Ostatak energije ćete fokusirati na hobije, zabavu i sport.

■ Ovan Avgust 2022: U ovom mesecu ćete da berete plodove napornog rada u prethodnom mesecu. Odvojićete dosta vremena koje ćete posvetiti vama bliskim i voljenim osobama koje će imati prioritet kod vas. Takođe, dosta vremena ćete provesti za razne vrste relaksacije.

■ Ovan Septembar 2022: Promene energije do kojih dolazi, sugerišu vam da ćete uneti neke promene u vašu svakodnevnicu, možda promene radnih navika ili slično. Imate velike šanse da napravite priličan pomak u vašoj karijeri.

■ Ovan Oktobar 2022: Ovo je mesec u kome će vaš rad i trud da vam donese izuzetne rezultate. Biće to razlog pokazivanja čistih osećanja. Takođe, moguće su neke promene kod vas samih, ali i u vašem domu, uspostavićete tradicionalne vrednosti.

■ Ovan Novembar 2022: Ovo je mesec kada ćete da uberete plodove vašeg napornog rada prethodnih meseci, pogotovo oni koji se bave studiranjem i kada ćete imati velike mogućnosti za zaradu. Nemojte da propustite prilike koje vam život donosi na put.

■ Ovan Decembar 2022: Ovo je mesec kada će vaša snaga, mentalna i duhovna energija, kao i motivacija doći do punog izražaja. Imaćete brze reakcije kojima ćete rešavati najznačajnija životna pitanja. Imate i izrazitu mogućnost putovanja.

THE CONOPLJANEWS

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар