Bambus ima posebno mesto u domu: Stavite ga ovde i doneće vam sreću

Bambus je popularna kućna biljka kako zbog svoje lepote i jednostavnog načina gajenja, tako i zbog velike simbolike koju nosi.

Pixabay

Ova biljka smatra se veoma srećnom prema feng šuiju. Veruje se da bambus pomaže u kretanju pozitivne energije, zauzvrat, stvarajući više obilja i prosperiteta.

Savet je da za potrebe feng šuija, najbolje je tražite ravne, uspravne stabljike bambusa. Stabljike koje se uvijaju nisu toliko korisne u podržavanju uspravnog rasta i umesto toga mogu da simbolizuju vrteću ili spiralnu energiju.

Gde smestiti bambus?

Da biste privukli više prosperiteta, stavite tri ili devet stabljika bambusa u neki ugao vašeg doma, radnog prostora ili spavaće sobe. Da biste pronašli „ugao bogatstva“, stanite na prednji ulaz doma ili sobe i locirajte krajnji levi ugao.

Kada je reč o spavaćoj sobi, bambus bi trebalo da postavite na mestu krajnjeg desnog ulga sobe u odnosu na vrata. Postavite vazu sa vodom u ovo područje sa dve stabljike bambusa: jedna koja predstavlja vas, a druga vašeg partnera.

Najbolje je ako su dve stabljike slične veličine, što simbolizuje uravnotežen odnos između vas i vašeg partnera, piše The Spruce.


Bambus blizu ulaza

Srećni bambus je povezan sa elementom drveta, koji predstavlja rast, nove početke i porodičnu harmoniju. Pokušajte da postavite srećnu biljku bambusa blizu ulaza u dom da biste uneli bilo koji od ovih aspekata u svoj život. Ulazak u vaš dom je način na koji energija dolazi u vaš život, tako da je ovo odlično područje za ovu srećnu biljku.


Bambus na stolu

U feng šuiju, vaš sto predstavlja karijeru, posao i životni put. Ako vam je potreban veći rast u poslu, bambus na stolu može da inspiriše rast u karijeri.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар