Pet tipova toksičnih prijateljica koje treba isključiti iz svog života

U poslednje vreme se sve više govori o toksičnim prijetljstvima i njihovim posledicama. Ako imate prijatelje koji svojim ponašanjem loše utiču na vas, vreme je da se potrudite se da ih što pre isključite iz svoje svakodnevice.

Pixabay

1. “SAVRŠENA” PRIJATELJICA

Ona koja nikada ni za šta nije kriva, čak i kada jeste. Ali zato ona nikada ne propušta priliku da svu krivicu prebaci na vas i usput vam objasni zašto i kako morate da se promenite. Ona, naravno, ne mora jer je savršena.


2. PRIJATELJICA KOJI NE POŠTUJE VAŠE VREME ILI DOGOVOR

Retki su oni koji u životu nemaju bar jednu osobu koja stalno kasni, ne zna da kaže "izvini" i ne daje nikakov objašnjenje. Iz dana u dan, iz godine u godinu, svoje vreme podređujete toj osobi i njenom nasumičnom rasporedu, umesto da se zalažete za sebe, piše Zadovoljna.hr.


3. PRIJATELJICA KOJU NE ZANIMA KAKO STE

Ja, ja i samo ja. Na kafi će prvo pričati o sebi sat vremena pre nego što se seti da vas pita kako ste. Čak i tada posle samo nekoliko vaših rešenica ponovo će okrenuti priču i usmeriti je na sebe.


4. PRIJATELJICA KOJI SE POJAVI SAMO KADA STE JOJ POTREBNI

Kad joj je potrebna pomoć ili rame za plakanje, uvek ste tu za nju bez obzira na sve, ali kada vam zatreba ista, ona nikada nije tu. Upravo tada je u velikoj gužvi, ima stotinu obaveza i jednostavno ne može da izdvoji ni pola sata za kafu sa vama. Vi zaslužujete bolje.


5. PRIJATELJICA KOJI IZDAJE VAŠE POVERENJE

Pravi prijatelji su oni ljudi kojima zaista možemo reći sve bez ikakvog oklevanja. Oni će se truditi da to zadrže za sebe, vašu tajnu neće ispričati nikome. Svi smo mi ljudska bića i naravno ponekad ispričamo nešto što je trebalo da ostane tajna, ali kada neko sistematski deli sve vaše najintimnije priče sa drugima – onda je to osoba koja vam ne treba u životu.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар