OPREZ: NA LISTI NAJNEZDRAVIJIH NAPITAKA I NEKI KOJE SVI PIJEMO!

Nije svejedno da li pijete limunadu ili, recimo, neki kupovni sok. Svi znamo i da su gazirani napici neprijatelji broj jedan vitke linije i dobrog zdravlja, ali i još neki napici, za koje čak i mislimo da su zdravi, zapravo su prilično loši po zdravlje.

Pixabay

Pročitajte šta se sve nalazi na listi "loših", iznenadiće vas.

  

Čokoladno mleko

Osim ukoliko čokoladno mleko pijete nakon veoma iscrpljujućeg treninga, imajte na umu da se u ovom napitku koji većina zavoli još u detinjstvu, zapravo nalazi baš dosta šećera – čak i više od 20 grama, a plus sadrži i veštačke pojačivače ukusa.


Napici sa ukusom pomorandže

Većina napitaka pomorandže zapravo je samo mešavina vode, visoko fruktoznog kukuruznog sirupa, koncentrata voćnog soka i mnoštva hemikalija. Drugim rečima, teško da u kupovnim sokovima sa ukusom pomorandže ima išta od ovog voća, a hranljivih vrednosti, s druge strane, ima veoma malo ili ih nema uopšte.

  

Čokoladni napici

Ako ste prvo pomislili "zar to nije isto što i čokoladno mleko", odmah da kažemo da nije. Na policama marketa ima pregršt napitaka sa ukusom čokolade, poput nekih jogurta i slično, koje zapravo sadrže vodu, visoko fruktozni kukuruzni sirup, kakao u prahu, mleko u prahu, veštačke pojačivače ukusa.

Dakle, u njima nema baš ništa što bi trebalo da unesete u organizam...


Ledeni čaj

Lako je pomisliti da nešto što u nazivu sadrži reč čaj mora da bude zdravo. Međutim, ledeni čajevi i drugi slični napici sadrže i do 48 grama šećera u jednoj bočici, što je zaista previše. Ne dajte da vas naziv prevari jer u ovim napicima nema gotovo ničega čega ima u pravim čajevima.


Flaširana voda

Voda sama po sebi nije problem, ali BPA flašice u koje se ovaj proizvod pakuje definitivno nisu najzdraviji izbor. Reč je o hemikaliji koja oponaša hormon, a nalazi se u gotovo svim plastičnim ambalažama. Prema nekim studijama, ova hemikalija može negativno da utiče na zdravlje i plodnost.

Kada imate izbora, uvek je bolje da konzumirate vodu i druge proizvode upakovane u staklene ambalaže.

(MONDO)

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар