Meteorolog NedeljkoTodorović: Avgust će ove godine biti topliji od jula

Pred nama je leto, a mnogi su nestrpljivi da saznaju kakvo nam vreme predstojećih meseci meteorolozi najavljuju.

Image by Pexels from Pixabay 

Prva polovina leta biće topla sa čestom pojavom nepogoda i padavina lokalno, dok se u avgustu očekuje manje padavina i više sunčanih i toplih dana nego u julu, rekao je meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović.

Prva polovina leta biće topla sa čestom pojavom nepogoda i padavina lokalno, dok se u avgustu očekuje manje padavina i više sunčanih i toplih dana nego u julu, rekao je danas meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović.

Govoreći za K1 TV, on je istakao da će dani tokom juna i jula biti topliji ali sa čestom pojavom pljuskova i grmljavai lokalno, dok se za kraj jula i avgust - očekuje manje padavina i više sunčanih i toplih dana.


Vreme na moru

Što se tiče ove sezone, vreme ne bi trebalo da bude prepreka za odlazak u Grčku, bilo da putujete u julu ili avgustu. Da li možda treba da se plašimo letnje superoluje koja je pogodila Halkidiki u julu 2019. godine i odnela šest života?

"Tokom većeg dela leta Grčka će biti sunčanija i topla. Maksimalna temperatura oko 30°C, jutarnja oko 17°C. Kada je reč o olujama njih je teško, odnosno gotovo nemoguće prognozirati za tako dug period. One nastaju jako brzo, pogotovo na moru i leti. Toplota i vlaga u kombinaciji su glavni okidači za oluje", kaže i dodaje da redovno pratite vremenske izveštaje i pre nego što krenete na put, informišete se o vremenskim prilikama.

I u Crnoj Gori nas očekuje lepo vreme na leto sa prijatnim temperaturama 

"Prve toplotne talase očekujemo u drugoj polovini jula. Oni u proseku neće trajati dugo, ali će se često javljati. Modeli za područje Crne Gore daju nešto toplije i suvlje leto od proseka,. Ali za detaljnjiju prognozu potencijalne oluje, svakako treba sačekati".

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар