Petrušić: Ako virus mutira, Sinofarm vakcina „ne igra“

Novinarka nedeljnika NIN Sandra Petrušić bila je gošća emisije Među nama sa kojom je novinarka Maja Nikolić razgovarala o vakcinaciji. Kazala je  da ako virus mutira, Sinofarmova vakcina ne igra: "Ne igraju te umrtvljenog virusa jer se one moraju prilagoditi mutacijama".

Foto: Nova S

Petrušić je, odgovarajući na pitanje šta znamo od početka korone do danas, rekla da ne znamo ništa.

„Ne znamo koliko koštaju vakcine, koliko je njih upotrebljeno, pretpostavljam da ovaj broj vakcina koje stiže tačan jer ne bi se prelivale i ne bi išle u susedne zemlje, primali strance i ostalo. Nemamo nijedno istraživanje o tome koje su vakcine korisne a koje nisu. Imamo najavu za podizanje Sinofarmove fabrike, bez ijednog jedinog istraživanja. Mi u ovom trenutku imamo kraj četvrtog talasa u Srbiji, što ne znači da nećemo imati i peti ukoliko virus mutira“, navodi Petrušić napominjući da ne bi želela da se to desi, ali da je moguće kada vidimo šta se dešava u Indiji ili Brazilu.

Kazala je i da ako virus mutira, Sinofarmova vakcina ne igra.

„Ne igraju te umrtvljenog virusa jer se one moraju prilagoditi mutacijama. Da li je pametna odluka da mi podižemo fabriku vakcine koja možda neće reagovati na novi soj virusa“, zapitala se Petrušić.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар