Leđa nas bole zbog dve greške koje pravimo, nemaju veze sa sedenjem a izazivaju mnogo problema u telu

Dobro je da znate da par grešaka koje pravite mogu da ugroze vaše mišiće, izazovu bolove pa čak i probleme sa cirkulacijom!

Image by Scott Webb from Pixabay 

Dve su posebno štetne, a mnogi na njih ne obraćaju pažnju!

1. Grčite ramena

Ovo je čest zimski problem, zbog toga što ćemo pokušati da se "skupimo" kako bi nam bilo toplije. Dodatno ga otežavaju kaput, šalovi i tašna koja spada s ramena pod naletima vetra. Čak i tokom prolećnih dana, mnogima ostaje navika grčenja ramena, koja potom povlačimo uvis ili ih "guramo" napred. Sve ovo su potezi koji deluju bezazleno a mogu da izazovu bolove!

Ako tako hodate, rizikujete bolove u vratu i ramenima, zbog čega morate da opustite ramena, "vučete" ih blago na dole i pazite da vam kičma bude ispravljena. Nemojte zabacivati ramena unazad, niti pokušavati da kukove ili grudni koš gurate unapred, boleće vas leđa, trik je baš u ramenima i njihovom pravilnom položaju.


2. Ne koristite ruke

I deci i odraslima ponekad je smešno kada vide da neko "mlati" rukama dok hoda, ali to je pokret koji je zapravo neophodan. Ruke koje se njišu napred-nazad održavaju ritam i ravnotežu pri hodu. Ako ih svesno držite uz telo da ne biste podsticali to njihanje, možete izazvati problem sa cirkulacijom. Ako su vam ruke crvene ili pomalo otiču tokom toplih dana, probajte da ih opustite dok hodate. Problem sa cirkulacijom može izazvati i druge tegobe.

MONDO

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар