Pogled na jednu fotografiju pomaže da se oslobodite stresa - psiholog tvrdi da metoda brzo deluje

Psiholog dr Suzan Gelb preporučuje izuzetno jednostavan metod opuštanja koji vam neće oduzeti mnogo energije, a ni vremena.

Pogledajte fotografiju:

Pixabay

Svima je dobro poznat osećaj stresa, posebno u periodu pandemije, kada smo lišeni aktivnosti koje nas opuštaju. Iako gotovo svako ima probleme na poslu ili kod kuće, ne bi trebalo dozvoliti da stres utiče na naše zdravlje.

Nervoza je, nažalost, postala gotovo prirodni deo svakodnevice, međutim stres nije samo mentalni teret, već i štetan faktor za fizičko zdravlje.

Istraživači su pokazali da stres slabi imunološki sistem, može negativno uticati na intimni život i izaziva gastrointestinalne tegobe.

Psiholog dr Suzan Gelb preporučuje izuzetno jednostavan metod opuštanja koji vam neće oduzeti mnogo energije, a ni vremena.

- Zamislite da ste u balonu. Mirno i polako letite u vazduhu. Zamislite kako stres i pritisak napušta vaše telo. Što dalje balon leti, to vas više napuštate osećaj napetosti. Ne obraćate pažnju na misli koje vam prolaze kroz glavu. Savršeno ste prisutni u trenutku. Opuštate se i potpuno ste mirni - piše dr Gelb.

Nadamo se da će vam ova jednostavna metoda pomoći.

(Telegraf.rs)

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар