Odmah prestanite da nosite mobilni telefon sa sobom u toalet, evo zašto

Navika nošenja telefona u kupatilo može biti veoma štetna, i to ne samo po probavu, već i po zdravlje i um!

Image by StockSnap from Pixabay 

Evo pet dobrih razloga zbog kojih biste trebali da ostavite vaš pametni telefon pre nego što krenete da obavljate fiziološke potrebe.


1. Možete preneti štetne bakterije

Brojna istraživanja su pokazala da su mobilni telefoni prljaviji od WC-a, što je samo po sebi odvratno. Osim toga, pokazalo se da su telefoni školaraca prekriveni Escherichijom Coli (Ešerihija koli - bakterija), koja se povezuje sa probavnim problemima, a to nije jedina štetna bakterija koju možete pokupiti u WC-u.


2. Povećavate verovatnoću da će vas mučiti hemoroidi

Zbog dužeg sedenja na WC školji povećava se pritisak na organe koji nemaju nikakvu podršku dok ste na WC-u. Iako ne postoji dovoljno istraživanja da potvrde tu vezu, hemoroidi su češći otkako je pametnih telefona.


3. Smanjuje se vaša sposobnost da se skoncentrišete

Telefoni prekidaju tok misli i koncentraciju, te vas ometaju u "radu", čak i kad ih ne koristimo. Vašem umu potrebno je vreme bez telefona, a mogli biste ga pronaći dok ste na WC-u.


4. Mogli biste imati problema sa karlicom

Zbog poze u kojoj se nalazite zbog dužeg korišćenja WC-a mogli biste imati problema s crevima, mehurom i vaginom koji nemaju dovoljnu podršku u tim trenucima.


5. Povećava se vaša zavisnost mobilnim telefonima

Poznato je da pametni telefoni izazivaju zavisnost. Kolika je ona, najbolje svedoči činjenica da je jedan od deset milenijalaca rekao da bi radije ostao bez prsta nego bez telefona. To definitivno nije dobar znak.

(Mondo / Index)

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар