NOVO DRAMATIČNO UPOZORENJE BILA GEJTSA: Milioni će umreti od ove bolesti, a evo kada će biti kraj epidemije

Kontroverzni biznismen i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, Bil Gejts digao je prašinu poslednjih meseci svojim nastupima u javnosti i teorijama o vakcini protiv korone. Da podsetimo, osnivač Majkrosofta je jedan od finansijera ove preko potrebne vakcine, a mnogi sumnjaju u njegove motive.

YouTube screenshot

Kako su komentarisali, filantrop je izgleda isuviše počeo da se meša u "lekarski" posao, pa je postao stručnjak za viruse, vakcine i sl.

Posle upozorenja na opasnost od klimatskih promena, sada je Gejts na svom blogu GatesNotes objavio novu video poruku, u kojoj navodi kako je pandemija korona virusa podsetnik na razloge zbog kojih čovečanstvo mora da eliminiše malariju, smrtonosnu bolest koju prenose komarci.

“Komarci ne praktikuju fizičku distancu. Ne nose ni maske. Kako se kovid-19 širi svetom, važno je da se prisetimo da najsmrtonosnija životinja na svetu nije 'otišla na odmor' za vreme ove pandemije", kaže milijarder.

“Komarci bodu ljude svake noći i inficiraju milione ljude malarijom. To je bolest koja ubije jedno dete svakog minuta svakog dana. Mnoge od tih smrti događaju se u najsiromašnijim zemljama sveta, koje imaju najslabije zdravstvene sisteme, a sada se suočavaju s dodatnim teretom zaustavljanja pandemije koronavirusa. U mnogim od tih zemalja vrhunac broja slučajeva covida-19 očekuje se u najgore moguće vreme – na vrhuncu sezone transmisije malarije”, upozorio je Gejts.

“Tokom epidemije ebole 2014. godine u Zapadnoj Africi endemske bolesti poput malarije, tuberkuloze i AIDS-a donele su puno veći broj smrti od same ebole jer je epidemija te bolesti srušila lokalne zdravstvene sisteme. Lekari sad strahuju da bi se isto moglo dogoditi s covidom-19”, naveo je osnivač Majkrosofta.

On je još jednom izneo prognoze o kraju pandemije.

"Milioni će još umreti pre nego što se završi pandemija kovida-19", poručio je u intervjuu Zeni Minton Bedos, glavnom urednicom britanskog časopisa "Ekonomist".

Većina tih smrti, rekao je, prouzrokovaće ne sam virus, već nespremnost zdravstvenih sistema i ekonomije da se izbore s posledicama pandemije. Takođe, Gejts je još jednom izneo svoje mišljenje kada će biti kraj pandemije.

Po njemu, do kraja 2021. razmerno efikasna vakcina će biti u masovnoj proizvodnji, a dovoljno velik deo svetskog stanovništva će doći do imuniteta da se zaustavi dalje širenje pandemije, smatra Gejts.

mondo

ASTRO SAJT vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар