MUKA VAM JE OD POVRATKA NA POSAO? Stručnjaci savetuju kako da povratak sa odmora bude manje stresan

Povratak na radno mesto, nakon odmora, ume da bude malo težak i stresan, baš zato što smo se u prethodnom periodu opustili.

Image by Karolina Grabowska from Pixabay 

Nakon što smo se potpuno opustili, prestali da razmišljamo o buđenju na vreme, gužvama u saobraćaju i svakodnevici, povratak na posao, zaista, ume da bude opterećujuć, a povratak u rutinu okidač za loše raspoloženje.

Ovo nezadovoljstvo nekada počne i pre povratka na posao, jer se unapred setimo nekih stvari koje nam tamo ne prijaju. Da li su to kolege, radna atmosfera, ili nešto treće, opteretimo se i pre nego se vratimo sa odmora.

Velika očekivanja

Naš organizam traži odmor, baš kao što traži vodu, ali nekad imamo prevelika očekivanja.

Sve zavisi šta od odmora želimo i očekujemo. Nekome će biti dovoljno nekoliko dana sna i mira, neko samo želi da promeni ambijent, a neko bi da luduje na žurkama.

Kada se desi da odmor ne ispuni naša očekivanja, nastaje nezadovoljstvo.

Nedostatak finansija

U slučaju da niste mogli da odete na željenu destinaciju, zbog nedostatka finansija, to takođe može biti razlog za nezadovoljstvo. I kada nas tako nešto optereti, može da se desi da ne odmorimo u dovoljnoj meri, a onda ne možemo ni biti zadovoljni.

Postoji i druga vrsta problema, a to je kada odemo na željenu destinaciju, ali se istrošimo finansijski, pa se vratimo praznog novčanika.

Saveti stručnjaka:

Stručnjaci kažu da ne postoji idealan recept za povratak u svakodnevicu, ali možda ovih nekoliko saveta može da vas usmeri.

1. Da bi povratak u realnost posle odmora bio lakši, možda bi bilo dobro da započnete sa radom sredinom nedelje.

2. Iako ljudi vole da iskoriste i poslednji dan za boravak na moru, povratak na radno mesto, činjenica da još uvek niste stigli da se raspakujete i da ste umorni od puta i nepripremljeni za posao može da bude prilično stresna. Kombinacija umora, nezadovoljstva i naglog skoka obaveza verovatno nije najbolji izbor za početak radne nedelje.

3. Bez obzira što ste se vratili u svakodnevicu, ostavite malo vremena za sebe, za opuštanje, za stvari koje volite da radite.

4. Iako se vaš letnji godišnji odmor završio, imajte na umu da vam to nije poslednji odmor i da su to bile tek dve ili tri nedelje.

5. Ono što uvek možete jeste da planirate novi godišnji. Pomisao da ćete ponovno na odmor može da bude vaše svetlo na kraju tunela.

(Mondo/Dnevni avaz)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар