Koronavirus u Srbiji: U uzrastu do 39 godina bez smrtnih slučajeva, 70 odsto umrlih starije od 60

Zamenica direktora "Batuta" Darija Kisić Tepavčević je rekla da se više od 70 odsto smrtnih slučajeva odnosi na osobe starije od 60 godina, a da u uzrastu do 39 godina nije bilo smrtnih ishoda.


U ovom momentu, dodala je Kisić Tepavčević, smrtnost u odnosu na broj zaraženih iznosi 2,64 odsto.

Odgovarajući na pitanje novinara, ona je rekla da će se truditi da se narednih dana uradi topografska distribucija zaraženih i dodala da je većina iz glavnog grada.

Govoreći o zaraženim zdravstvenim radnicima, Kisić Tepavčević je rekla da je, s obzirom na veliki broj inficiranih, očigledno da je u tim zdravstvenim ustanovama dolazilo do propusta.

"Ali bitno je da su svi oni izolovani, da su njihovi kontakti pod zdravstvenim nadzorom i da se onemogući širenje infekcije na pacijente", rekla je ona.

Dodala je da će većina obolelih zdravstvenih radnika dobrog stanja i da se nadaju njihovom povratku na posao, ali tek posle dva negativna nalaza.

Komentarišući čekanje na rezultate, Kisić Tepavčević je rekla da se sada povećao broj laboratorija i aparata i ljudi koji rade na tome, te da se nada da će u narednom periodu pristizati brže.

"Planira se da se uzorkovanje radi i na nivou domova zdravlja", dodala je ona.

N1
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар