Mesečna prognoza vremena za februar 2020. godine i sezonska za mart, april i maj

Kakvo nam vreme meteorolozi prognoziraju za najkraći mesec, februar 2020. godine, saznajte iz dugoročne prognoze. Tu je i sezonska prognoza za mart, april i maj 2020. godine, da se nađe...

pixabay.com

Posle natprosečno toplog početka meseca, 5. februara sledi nagli pad temperature s kišom, u višim predelima sa snegom. 

Otopljenje se očekuje početkom druge dekade februara i do kraja meseca neće biti većih temperaturnih kolebanja - jutarnja temperatura kretaće se oko nule, a najviša dnevna između pet i deset stepeni.

Veći deo meseca biće suv, uz smenjivanje sunčanih i oblačnih dana. Padavine se očekuju 5. i 17. februara, dok će se mesec završiti nizom kišnih dana.

Pogledajte grafički prikaz kretanje vremenske situacije u februaru 2020, prema prognozi Republičkog hidrometeoroločkog zavoda Srbije.

RHMZ Srbije

AccuWeather: vreme od 2. do 29. februara, iz dana u dan

printskrin


SEZONSKA PROGNOZA VREMENA RHMZ SRBIJE


MART 2020: Topliji i malo suvlјi vlažan mart.


Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha od 5.3ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 13.7ºS.

Mesečna suma padavina tokom marta biće malo ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 11 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 30 mm.


APRIL 2020: Topliji i malo suvlјi

Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti malo iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost aprilske srednje minimalne temperature vazduha od 10.2ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom aprila biće oko 19.8ºS.

Mesečna suma padavina tokom aprila biće malo ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 11 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini aprilska suma padavina iznosiće oko 41 mm.


MAJ 2020: Malo topliji i malo suvlјi

Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.9ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha od 13.9ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u maju biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.9ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom maja biće oko 24.9ºS.

Mesečna suma padavina tokom maja biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 12 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini majska suma padavina iznosiće oko 49 mm.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар