DA LI STE "SREĆKOVIĆ": Čik pronađite detelinu sa četiri lista u što kraćem roku!

Sigurno smo svi jednom u životu tražili detelinu s četiri lista, ali je malo ko uspeo i da je nađe. Dajemo vam novu šansu danas. Pokušajte da je nađete!

Image by Kathleen Bergmann from Pixabay 

Detelina sa četiri lista je jedan od najčešćih simbola sreće. Vekovima su joj ljudi pripisivali neka magična svojstva, a njeno nalaženje povezivali sa dolaskom sreće. Verovalo se da detelina sa četiri lista donosi sreću zato što ona predstavlja Solarni ili Sunčev krst. Ovaj krst je nekada korišćen za orijentaciju, a dva lista su pokazivala mesta na koja Sunce izlazi i zalazi (istok-zapad) a druge dva su pokazivala drugi pravac (sever-jug). Jedna od legendi iz Biblije govori da je Eva kada je napuštala raj sa sobom ponela detelinu sa četiri lista. Zato se smatra da onaj ko ima detelinu sa četiri lista ima komad blagoslovljenog raja.

Opis iz 1869. godine kaže da su detelinu sa četira lista "sakupljali čarobnjaci tokom noći punog meseca i mešali je sa drugim sastojcima, dok su je devojke u potrazi za savršenom srećom tražile danju". Veruje se da većini devojaka može olakšati sastanak sa njenim budućim suprugom. Tako se na primer, kaže da ako devojka pronađe detelinu sa četiri lista i stavi je u svoju cipelu, ona će se udati za prvog odgovarajućeg čoveka sa kojim prelazi most ili će se udati za nekoga sa istim imenom kao što se zove prvi čovek koga sreće. Legenda takođe tvrdi da ako okači detelinu sa četiri lista na vrata, prvi čovek koji će proći kroz vrata biće njen budući suprug. piše Artnit.

Sigurno smo svi jednom u životu tražili detelinu s četiri lista, ali je malo ko uspeo i da je nađe. Dajemo vam novu šansu danas. Pokušajte da je nađete!

Skoncentrišite se i dobro pogledajte u crtež. Za uvećnje, kliknite na crtež pa će se otvoriti u originalnoj rezoluciji!

Pokušajte da je pronađete u što kraćem roku. Oštrom oku, ali i pravom "srećkoviću" ovo neće biti težak zadatak.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар